Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpovědní lhůta a nový pracovní poměr lze to?

Od: karlis* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Lze ve výpovědní lhůtě začít pracovat u jiného zaměstnavatele? Samozřejmě za předpokladu nedostavovaní se k bývalému zaměstnavateli a nevykonávání práce. Kde pak je dáno A. Já si myslím, že to nejde nebo ano? Jestliže ano co z toho bude následovat jaký negativní odraz to může mít?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Takto to nelze.Pouze jako vedlejší pracovní poměr.

willianor*
hodnocení

0x
nelze uzavrit pracovni pomer na plny uvazek pokud jiz jeden mate radeji se s budoucim zamestnavatelem domluvte na datum nastupu v den ukonceni vypovedni lhuty u te stavajici jelikoz za A vam to stat nebude hodi to na vas spatne svetlo jako ze jste nezodpovedny a nebo ze jste umyslne a se vsim zamerem s firmou vyje**l a to nebude mit dobry vliv na vase budouci zamestnavatele. lze se jeste domluvit s nynejsim zamestnavatelem ze by jste chtel vypovedni lhutu zkratit a pokud udate padne argumenty a vas nynejsi sef neni uplny v*l tak vam vztric vyjde. kazdopadne bych se s budoucim zamestnavatelem radeji domluvila na datumu nastupu s ukoncenim zamestnani bude mit proto pochopeni ;)
doplněno 16.05.13 06:09: dost vasto se stava ze budouci zamestnavatel ozve tomu byvalemu a zepta se na vasi praci u nich zda jste nebyl problemovy nebo zda jste nemel jine problemy s plnenim a kdyby mel oznamit ze se vase vypovedni lhuta zrychlila na ukor A tak by mu z toho vyplinulo ze se zenete za lepsim a tudiz kaslete na vse a to neni dobre. zwmestnavatel doufa ze kdyz uz zamestnanec odejde tak se vsi slusnosti ;) ale neni to podminkou :-D kazdopadne dokonce ani nesmite mit dve smluvy na plny uvazek. jakoze muzete mit jeden plny a druhy brigadne ale ne dva plne uvazky

hodnocení

0x

Pravděpodobně váš nynější zaměstnavatel změní důvod výpovědi na výpověď z důvodů hrubého porušení pracovní kázně. Budete to mít už navždy v papírech a následně Vám to bude komplikovat hledání jakéhokoliv zaměstnání v budoucnosti.

navždy v papírech? v jakých? děkuji

doplněno 16.05.13 07:27:

magdone, to jistě. ale jakýkoliv další zaměstnavatel už tento list nedostane... myslel jsem, že máte ještě pracovní knížku.

Nový zaměstnavatel by měl od starého dostat Váš zápočtový list.

iz*
hodnocení

0x

Pracovní poměr trvá až do konce výpovědní doby, zaměstnanec je povinen pro zaměstnavatele pracovat i poslední den výpovědní doby.

Přestane-li zaměstnanec chodit do zaměstnání, může zaměstnavatel po pár neomluvených absencích pracovní poměr okamžitě zrušit (viz ZP, § 55, odst. 1 písm. b).

V takovém případě samozřejmě uvede důvod skončení do potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list), což bude mít za následek ztrátu nároku na podporu v nezaměstnanosti a obtížnější hledání nového zaměstnání.

(Skončí-li nové zaměstnání ještě ve zkušební době, a bude-li se takový zaměstnanec registrovat na ÚP, nebude mít nárok na podporu. Ten nemají uchazeči, s kterými byl z uvedeného důvodu pracovní poměr ukončen v posledních 6 měsících. )

Zaměstnanec zaměstnavateli odpovídá za úmyslně způsobenou škodu v plné výši. Přestane-li bez omluvy chodit do zaměstnání, může po něm zaměstnavatel vymáhat způsobenou škodu (např. mzdy a příplatky za přesčasy zaměstnancům, kteří výpadek museli nahradit).

karaj
hodnocení

0x

Měla bych podobný dotaz, mám podanou výpověď k 30.6., již teď ale současně docházím i k novému zaměstnavateli, ten současný u kterého mám výpověď o tom ví, mám tedy u starého zaměstnavatele stále pracovní poměr, může mi již ten nový dát smlouvu na hlavní pr.poměr nebo zde mohu být pouze jako brigádník?

Děkuji

Zákoník práce nezakazuje mít více pracovních poměrů a pokud je zaměstnanec schopen plnit své povinnosti vůči všem zaměstnavatelům, teoreticky může mít pracovních poměrů i víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]