Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální fobie - neudržím si práci

Od: digi* odpovědí: 5 změna:

Mám problém v komunikaci s lidmi,neudržím si dlouhodobě zaměstnání,z čehož mám další problémy tj.dluhy atd.Na první dojem působím sympaticky a nemám problém práci sehnat.Delší působení v kolektivu je ovšem katastrofa.Dá se s tím něco dělat,nebo je lepší se s tím smířit.Pomůže psycholog?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xsisi*
hodnocení

0x

Psycholog určitě pomůže, za ním jistě zajdětě. Zkuste pro začátek si najít nějakou práci, kde sw nebude až tak moc setkávat s lidmi. Doktor Vám s tím poradí.

lidka*
hodnocení

0x

Zdravím digi! Moc jste toho o sobě nenapsala, takže těžko něco radit a nebo doporučovat. Ale co mohu určitě říct - v žádném případě se s tím nemůžete smířit. Když nejde o život, vždycky se najde nějaké řešení. Já osobně jsem se svými problémy snažila vypořádat a vypořádala sama. Jsem v podstatě stálý optimista (i když také někdy to tak úplně nevychází) a věřím, že pokud člověk není vyložený "škoditel", tak se to špatné časem obrátí a je zase dobře. Mockrát se mi to tak stalo a tak tomu věřím. Ale někdo skutečně potřebuje i odbornou pomoc, pokud se s tím sám nedokáže srovnat. A nic proti tomu určitě nemám. Můžete trochu přiblížit ty Vaše problémy s komunikací a co se zvrtne po delším působení v kolektivu? Ale to na Vás nenaléhám, pokud o tom nechcete víc mluvit. Co vím už teď určitě, hlavně si musíte věřit, že jste schopna postupně Váš problém řešit. To je moc důležité, protože si myslím, že jinak s Vámi nehne ani psycholog. Přeji hezký den!

digi*
hodnocení

Děkuji za odpověď,chci to řešit,protože je to problém,který mi dost komplikuje život a přidávají se další problémy,s penězi,začínám se stranit lidí,připadám si úplně neschopná atd.Jsem prodavačka s maturitou,možná je to tím ještě horší,předpokládá se,že budu velmi komunikativní,třeba bych jako např. soustružnice neměla problém žádný.Tím psychologem nemohu nic zkazit,tak zkusím sebrat odvahu.

sister*

Milá digi, sociální fobie je hodně těžký problém, který spadá do rukou terapeuta, a to psychiatra.. Psycholog si myslím je na tohle málo adekvátní odborník.. Léky by vám měli způbit, že se budete cítit v pohodě. Přeji hodně zdravíčka :)

eva2*
hodnocení

0x

1. Takovéhle problémy bývají vrozené, takže nechápu proč jsi studovala na prodavačku. Tos nevěděla že prodavačka asi bude muset mluvit s lidma?

2. Já bych nejvíc věřila téhle terapii: www.volny.cz/psychoservis

Přečti si prvně tu teorii. Já s tím osobní zkušenost nemám,ale od pár zákazníků jsem slyšela chválu. A účinkuje to prý na všechny fobie apod.

doplněno 17.02.09 10:16:

a moje osobní zkušenost: až bude nějaká příležitost, udělej jim striptýzek nebo něco takovýho a uvidíš že si všechny chlapy získáš i bez mluvení. Já jsem si takhle už od 7. třídy omotala kolem prstů všechny učitele a měla sem samý jedničky... teda jenom u chlapů, u bab sem se musela učit :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]