Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Panicky strach ze zubaře

Od: polikonik* odpovědí: 8 změna:

Ahojky. Mam hrozny strach ze zubaře uplne se hroutím. Sem člověk, co vše bere s nadhledem, ale když mam jit k zubaři... POHROMA! Cítím se na psychiatra! Prosím potřebuju pomoc. Ještě chvíli takovy stres a asi pojedu do Kroměříže *zed*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dej si panáka kořalky a pujde to líp :D

ifkali*
hodnocení

1x

Zdravím,

já mám to samé)) Když jsem rodila, tak jsem si vzpomněla na zubaře a byla jsem ráda, že pouze rodím, to myslím vážně.

Začalo to na škole, když se chodilo ke školní zubařce.

Vrtala mi a najednou to šílené bolelo já brečela a upozornila jí na to, ale zubařka na mně nařvala a pokračovala.Pak jsem omdlela-dostALA JSEM OD NÍ pár facek a pokračovala...od té doby- mdloby blok, strach, panika z vrtání a zubaře.

Hlavně to nepřenášet na děcka, říkala jsem si. Když mně bolel zub, byla jsem ochotna ležet na mraženém kuřeti, zelenine, ledu a dlabat cokoliv co zažene bolest. Když to bylo nepřekonastelné, šla jsem na ORL že mně bolí ucho,)) NE zub...

Pak jsem byla odhalena následně odvrtaná u zubaře, který už mněl jiný přístup, ani to tak nebolelo, ale ten strach byl i tak nepřekonatelný , než jsem tam vůbec došla-to nebylo normální!

Injekce mi nevadí, ale vrtání jo, trhání mi nevadí, ale vrtání jo...Tak jsem jednou šla ze synem na pravidelnou kontrolu k dětské zubařce a ta viděla jak se klepu ,když ošetřovala syna a jak to v sobě dusím-poznala to. Navrhla mi dejte si panáka a přijd´te a usmála se.

Já to udělala a fungovalo to. Ačkoliv tvrdé běžně vůbec nepiju, tak jednou za půlroku si dám a funguje to. Uvolním se a jde to.

Prosím neukamenujte mně za takové řešení, ale já jiné nemám a doporučuji zkuste to.

Já to mám se svoji dětskou))zubařkou domluveno, ví o tom a vždycky se směje , když přijdu))a už ode dveří mně zdraví stylem:Tak co dala jste si?Jo, to se dneska někdo má.říká.))

Takže tohle je moje řešení a s pozdravem Zuby pohroma huby , Vám doporučuji tohle.

culdabulda1*

Jako asi 12-14-letá holka jsem s kamarádkou chodila k zubaři - z našeho pohledu tenkrát to byl kulaťoučký, veselý a příjemný starší pán.

Měl tenkrát ještě šlapací vrtačku - a já jsem měla už dost velké kazy na stoličkách, takže pan zubař vrtal, plomboval - a přitom žertoval, bavil se s námi , vyprávěl vtipy atd. Dodnes se nebojím vrtání zubů a návštěvu u zubaře považuji spíše za společenskou návštěvu - i když resekce bych se asi velice bála - pokud by ji ovšem nedělal můj "Pan zubař"!

Škoda, že už se s ním nesetkám - dnes je mi 67 roků.

limetka*
hodnocení

1x

Byla jsem na tom podobně, u mne to způsobil zubař , když mi v mých 4 letech vykládal, že zatímco mi bude prohlížet zoubky, tak maminka mi uteče... ve škole to školní zubařka ještě přiživila naprosto necitlivým přístupem a drsným ošetřováním... No, dnes mám zubaře, který mi bez problémů píchne injekci na umrtvení a pak v klidu vrtá a já v klidu držím, takže bych vám doporučila říct si o tu injekci, bát se trochu asi budete dál, ale už ne tak strašně.

sebod*

Mám to jako Limetka *placni*. Obrovský strach ze zubaře někdy z dětství...Báječný zubař teď, na stará kolena. Injekce už ve dveřích *smich*. Kolikrát mi doktor i injekci v dobrém rozmlouvá. Že mě zub jen tak malilinko "očistí" vrtačkou, že to vůbec neucítím a že ta injekce mě musí bolet víc... Ale už ví, že jsem srababa, takže mně ji píchne. A já chodím k zubaři zároveň s vnučkou, ta sedí na druhém křesle a chechtá se, jak mě tuhnou po injekci tváře :D. I to je dobrá terapie, páč před ní musím dělat v čekárně hrdinku:)

hodnocení

0x
Od te doby co existuje anestezie se prece neni ceho bat ;) Kdyz Vam zub umrtvi, je sice neprijemne, ze sedite dlouhou dobu s otevrenou pusou, ale bolest necitite vubec zadnou! Tak ceho se bat? ;)
Bez anestezie mi zubar nesmi do pusy ;)
Zrovna dneska sestra u zubare rikala, jak jsou lidi nepoucitelni. Nejdou k zubari dokud je neco nezacne bolet a pak maji strach..

hodnocení

0x

Na psychiatra to není, ale na psychoterapeuta třeba jo. Podle té Kroměříže soudím, že budeš někde ze střední Moravy, takže když budeš mít zájem a ozveš se mi do soukromé pošty, dám ti kontakt.

hodnocení

0x

Chce to asi změnit zubaře. Někteří jsou hrozní diletanti a plomba od nich potom vydrží třeba jen půl roku. Pokud máte takovou zkušenost, nedivím se, že se k zubaři bojíte. A taky si pořádně čistit zuby - já sice mám ze zubaře pořád trochu strach, ale teď už míň než dřív protože si pořádně čistím zuby a taky se snažím chodit na zubní prohlídky.

Na kvalitní čištění zubů je potřeba: kvalitní kartáček - nejlépe curaprox a mezizubní nitě + mezizubní kartáčky (spokar 4mm). Tohle není reklama, jen osvědčená kombinace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]