Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon na ND vs reklamace

Od: jirkasivak1992* odpovědí: 14 změna:

Dobry den prodál jsem telefon určeneho buď na opravu nebo nd prodal jsem ho za 800kč a ta paní co si ho koupíla mí ho chce vratít ale já sem odjel do anglie a řekl jsem že aš přijedu tak se ňák domluvime jenom že nemám penize nato a uš to mu je 3 měsice prací nemám a podporu taky ne pani řikala když jí penize nevratim že pujde na policii nebo k pravníkum co mám dělat Děkují

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fino97*
hodnocení

0x
Co se ji na nem nelibi?Pokud byl prodavan jako porouchany,tak tam snad neni co reklamovat...
jirkasivak1992*
hodnocení

telefon se zapl všechno psal jsem že nejde nabijet že mam noví a že mě už nezajíma tak sem psal bud na opravu nebo na nd a psál jsem jito že jsem psál nd ona chce pomě další 500kč že to je moc tel nd když ne pujde na policii nebo k pravnikum bojím se

doplněno 15.05.13 13:03:

taklé jsem inzeroval tel

NOKIA N97 32GB - Mobil/Nokia/Nabídka
Dobry den prodám nokii n97 32gb vše fukční jenom mi upadl micro usb némohu ho nabít baterie je nabýtá koupil jsem noví micro usb ale nepustil jsem do toho mám uš noví tel. ták mí tády jenom leží někdo si to muže oprávit nébo na nd mám k tomu nabiječku a usb cená pévná možno poslát na dobyrku + 130kč pišté na email

doplněno 15.05.13 13:04:

co myslité

ale k otázce, myslím že je z toho velmi jednoznačně pochopitelné, že je potřeba opravit, aby se dal nabíjet. S tím byla paní seznámena, takže nemůže nemůže požadovat nějaké "odškodnění".

hodnocení

0x

schovejte si kopii inzerátu, veškerou komunikaci s paní a žádné peníze jí neposílejte. Pokud je jednoznačně uvedeno, že se jedná o poškozený mobil určený na náhradní díly a bez záruky, nemá šanci uspět.

martinaa*
hodnocení

0x

Paní může jít třeba k deseti právníků, ale ani jeden jí nepomůže. Samozřejmě pokud byl mobil skutečně inzerován jako rozbitý na ND a že se nenabíjí.

A příště si to, prosím, po sobě nejprve přečtěte, pak až vkládejte. Musela jsem to číst snad 4x.

doplněno 15.05.13 13:15:

To je jasné. Paní nemůže vůbec nic, prokazatelně koupila telefon na opravu nebo nd.

Ale příště pozor, takovými šílenými chybami potenciální zákazníky jen odradíte. Osobně bych od prodejce, co napíše tolik chyb, nekoupila ani vodu.

jirkasivak1992*
hodnocení

to byl muj inzerat před 3 mesicí

NOKIA N97 32GB - Mobil/Nokia/Nabídka
Dobry den prodám nokii n97 32gb vše fukční jenom mi upadl micro usb némohu ho nabít baterie je nabýtá koupil jsem noví micro usb ale nepustil jsem do toho mám uš noví tel. ták mí tády jenom leží někdo si to muže oprávit nébo na nd mám k tomu nabiječku a usb cená pévná možno poslát na dobyrku + 130kč pišté na email

doplněno 15.05.13 13:16:

cojí náto řekné pravník nebo policie nebo soud

Jste cizinec nebo co vám brání psát česky? Nedivte se, že paní straší. Asi viděla vaši "češtinu" a řekla si, že z toho může něco vytřískat. Příště projít text aspoň ve wordu nebo v něčem jiném, co vás upozorní na chyby.

jirkasivak1992*
hodnocení

omlouvam se ják pišu ale mám strách kdyý pujde na policii nebo k právnikum nebo chce odemě vytáhnou penize? psála že jí mám poslát 500kč na oprávu nejsem blb ale když jí nepošlu 500kč že pry budu mít problemy s pravníky

martinaa*

Cituji z původního dotazu:

"nefunguje micro kárta to jsem neskoušel a žeje utženy tlačitko na zamikaní ale to jsem nenápsál nák jsem náto zápoměl"

Takže jste nabízel mobil, který měl mít údajně jen nefunkční micro USB, a ejhle, ona nejde ani micro SD karta a je utržené tlačítko. Že jste "zapomněl" uvést? To Vám kupující věřit nemusí, a popravdě, také bych nevěřila. Prostě jste neuvedl (zatajil) dvě vady telefonu, což docela mění situaci a tudíž jste získal peníze podvodnou nabídkou.

Teď, když jsou známé všechny detaily, měním názor a peníze byte paní měl poslat. Vaše chyba, že jste všechny vady neuvedl.

doplněno 15.05.13 15:43:

To bohužel není omluva, za popis nabízené a prodané věci odpovídá prodejce. Pokud je tento popis neúplný, špatný nebo neuvádí pravdu, je to vždy chyba prodávajícího.

A o utrženém tlačítku jste věděl.

doplněno 15.05.13 15:54:

"žeje utženy tlačitko na zamikaní ale to jsem nenápsál nák jsem náto zápoměl"

Evidetně jste o něm věděl, nebo tady lžete. Co s tím udělá policie, to Vám řekne leda jasnovidec. Nemusí udělat vůbec nic, a také si Vás může předvolat, pokud paní podá trestní oznámení pro podvod.

doplněno 15.05.13 16:09:

Vy zkrátka chcete slyšet, že je to problém paní a Vy jste čistý jako studánka. Chápete vůbec, že z opravy, která mohla stát třeba tři stovky, bude oprava za tisícovku? Kvůli vadám, které jste neuvedl?

Jo, kdybyste napsal pouze na nd, tak by to bylo pěkně kryté. Napsal jste však na opravu nebo nd, a paní si vybrala opravu. A že má teď telefon s dvěma vadami navíc, nkteré jste neuvedl, není její problém, ale Váš. Tečka. Vy máte povinnost buď poslat peníze zpět, nebo dorovnat opravu zatajených vad.

doplněno 15.05.13 16:17:

To ovšem není problém paní, ale Váš. Něco prodejte, půjčte si od rodiny. Nebo se s paní domluvte na splátkách.

jirkasivak1992*
hodnocení

nejsem fanda telefonu ja telefonou vubec nerozumím jen vím že šel zapnout ale nešlo nabíjet protože bylo utženy micro usb a jak pišu že telefonum nerozumim

jirkasivak1992*
hodnocení

taky nevěděl . ale psal jsem na nd nebo na opravu to uš je jedno co tedy budé ja penizé nemám ják poslát pujde na policii co bude semnou to chcí vědět

jirkasivak1992*
hodnocení

telefon býl na opravu nebo nd ja sam jsem nevěděl co stim telefonem jé ale nd řika za vše!

jirkasivak1992*
hodnocení

penize nemám na poslaní

flip
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]