Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti hlavy prý jsem simulant

Od: montie odpovědí: 7 změna:

Dobrý den zajímal by mě váš názor. Už asi měsíc mám obrovské bolesti hlavy že nemůžu skoro nic dělat. Toto období mám asi týden a potom to zase přestane a opakovaně začne. Byla jsem u obvoďačky a ta mě poslala na neurologii. Ta mě poslala na rehabilitace protože jsem měla zatuhlé svaly na ramenou (nevím jak jinak popsat kde jsou) rehabilitace mi pomáhají a to hodně ta hlava mě bolí o něco méně. Ale potom někdy zase začaly ty velké bolesti hlavy. Šla jsem k obvoďačce a ta mi akorát řekla že simuluju. Ale poslala mě znova na neurologii. Neuroložka to samé že simuluji a poslala mě ke psychologovi... Říkala mi že mám prý problémy ve škole. Nevím kde a jak na to přišla a jsem fakt naštvaná když řeknu že žádne problémy nemám tak mi nevěří a rodiče věří doktorce a pořád se mě ptají jaké mám problémy ve škole. Štve mě to žádné problémy ve škole a nikde nemám. A pořád mě bolí hlava. To jsem jako opravdu simulant? Nevěřili by jste jak mě to vytáčí.. Zítra jdu k ní na nějaké bližší vyšetření hlavy. Tak uvidíme. Ale co myslíte vy? Simuluju? Když mě to tolik bolí? To mám lhát a přetvařovat se že mi nic není? Přetvařování při takové bolesti opravdu nejde :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

0x

Pokud Vás to bolí,stejte si za svým a rodiče by Vám měli věřit. Pokud Váš lékař reaguje na Vaše tvrzení že jste simulant,vyhledejte lékaře jiného.

lidus*
hodnocení

0x

Nestraším ale znám paní co ji lékařka neustále říkala, že simuluje a za rok ji od nádoru v hlavě pomohl až gama´nůž. Nenechte se odradit a trvejte na vyšetření problému.

hodnocení

0x

tak ono takhle na dálku vám těžko řekne něco konkrétního, to chce opravdu pořádné vyšetření u lékaře. pokud jste měla zatuhlé svaly a rehabilitace vám pomáhají, tak by bolesti mohly stále souviset od svalů - jaké na hlavu užíváte léky? jenom analgetika, nebo i léky na uvolnění svalů? pokud i ty, je to po nich lepší? pokud vás hlava bolí opravdu hodně, zkoušeli vám podat léky přímo do žíly, v kapačce? jinak je bolest opravdu od svalů, tak to obvykle chce změnit životní styl, pravidelně cvičit doporučené cviky a naopak vyhnout se případnému jejich jednostrannému přetěžování (může být třeba od některých sportů).

nicméně jak už tu bylo psáno, bolest hlavy může být i z jiných příčin, asi jdete na nějaké zobrazení mozku - CT, magnetická rezonance?

a konečně může být i to, že opravdu bolesti máte od psychiky. to ale neznamená, že simulujete, ta bolest je pro vás skutečná a lékaři ji budou léčit - akorát třeba místo léků proti bolesti vám dají léky na zmírnění úzkosti nebo místo rehabilitace budete chodit na psychoterapii.

určitě se nepřetvařovat a bolest nepopírat, ať už bolest vychází z těla nebo z psychiky, je to ukazatel toho, že něco není v pořádku a je potřeba to napravit.

hodnocení

0x

Co zajít na oční změřit oční tlak a jestli bude v pořádku,tak trvat na neurologii na natočení EEG.

hodnocení

0x

Nelze odhalit přesnou příčinu takto na dálku. Záleží na mnoha faktorech. Trpíte nějakou chronickou nemocí? Berete pravidelně jakékoliv léky? Co cigarety, kafe? Dodržujete pitný režim, jíte zdravě nebo se cpete jen rychlým občerstvením a cukrem? Máte nadváhu, hýbete se trochu nebo jen celé dny někde prosedíte?

Příčin může být mnoho, třeba taky chronická borelióza, zánět, problémy se zuby, problémy s krční páteří třeba od hrbení se před počítačem, atd. Otce třeba v mládí nesnesitelně bolela hlava, potom přestal neustále jíst bombóny a různé sladkosti a bolesti přestaly. Musíte prostě zkusit měnit svoje chování a tím najít příčinu, léky proti bolesti potlačují důsledek a to je nanic.

fer*
hodnocení

0x

Stejný problém měla známá s jedním ze svých synů - dvojčat, když byl ve školním věku. Prošla s ním také různá vyšetření, na nic se nepřišlo, lékaři ho podezřívali také z toho, že se chce vyhnout škole. Jako poslední vyzkoušela léčitelku a po třech sezeních bylo po bolestech hlavy. Od té doby na léčitele nedá dopustit. Nevím, já jsem to nezkoušela, zato s bolestmi hlavy mám zkušenosti kam má paměť sahá - už z mateřské školky volali občas rodiče, ať si mne vyzvednou. Také jsem absolvovala nesčetná vyšetření - příčina nenalezena. Přesto bych jako základní prevenci doporučila neustálý přísun tekutin do těla. Na stará kolena jsem zjistila, že mě pomáhá vypít - jakmile bolest začne - aspoň půl litru coca-coly. Nemohu doporučit jako univerzální řešení - coca-cola není zase až tak zdravá, ale na druhou stranu lepší, než když jsem se ládovala kdysi Algenami a posléze Brufeny abych nakonec skončila stejně na pohotovosti na injekci.

hodnocení

0x

Jestli jste simulant, to musíte vědět vy. Samozřejmě je teoreticky možné, že vaše bolesti jsou psychosomatického původu (já to ani náznakem netvrdím, jen uvádím jako teoretickou možnost), ale ani to by neznamenalo, že jste simulant. Simulant předstírá něco, čím netrpí; na rozdíl od třeba hypochondra (zase ani náznakem netvrdím, že jste thypochondr), který si opravdu myslí, že něčím trpí a má i odpovídající příznaky. Simulant byste byla, kdyby vás nic nebolelo a vy hrála divadýlko. (Mimochonem hypochonr má oravdu problémy, a nejde mu je prostě rozmluvit.) Takže dále bojujte za své uzdravení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]