Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zub citlivý na horké

Od: patanc* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, míval hluboký kaz na stoličce. Zubařka mi ho ošetřovala na třikát a dala mi na to amalgámovou plombu. Je to mu už necelý půlrok. Před měsícem začal byt citlivý na horké (hlavně nápoje). Odezní to časem, nebo bych si měl zajít k zubařovi? Máte někdo podobné zkušenosti? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Neodezní - zajdi si k zubaři - a čím dřív, tím líp - tím menší bude potřeba ošetření.

ron*
hodnocení

0x

Dobý den.

Měla jsem stejné problémy a samy od sebe neodezněly. Otálením jsem si léčbu zubu prodloužila a dost znepříjemnila. Proto navštivte lékaře, není opravdu nač čekat.

hodnocení

0x

Pokud plomba vydrží půl roku, je rozumné hledat jiného zubaře. Někdy může bolest sama odeznět, jindy může jít o nekvalitně udělanou plombu a sekundární kaz. Používáte mezizubní kartáčky a nitě? Hlavně u poškozených zubů je to naprostá nutnost, jinak je sekundární kaz zaručený. Btw. ve světě a mnohde i u nás se už na větší kazy ve stoličkách dává fotokompozit - zatímco pro amalgam se musí zub zbytečně vyhlubovat, aby nevypadl, fotokompozit se přilepí a zůstane zachována větší část zubu. Musí to ale dělat odborník, nějaká vesnická zubařka, která se od školy v oboru nevzdělávala, nadělá víc škody než užitku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]