Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se synem

Od: marcela* odpovědí: 5 změna:

Prosím moc o radu.Mám rodinný domek,který vlastním a můj dvacetiletý syn zde má trvalé bydliště.Chodí do zaměstnání,přidává mi na domácnost,ale začal hrát automaty.Domluvy bohužel nezabírají,prý to má pod kontrolou,údajně jsou to malé částky.Pak se začaly ztrácet mému příteli peníze a nikdo jiný tu nebydlí,bohužel s těmi penězi je to pravda.Mně se neztratily nikdy,ale jeho kamarádi potrdili,že v tu dobu měl vždy dost peněz a hned šel na automaty,stavuje se tam už každý den po práci.Přítel se od nás odstěhoval a chce podat na něj trestní oznámení a já se mu nedivím.Mám strach,že mi příjde do bytu exekutor,že má někde dluhy.Zatím o ničem nevím,žádné dopisy nechodí a na účtu peníze má.Ale s jídlem roste chut,nevím,co provede dál...můžu se nějak právně ochránit před exekucí,když tu má trvalé bydliště,ale jeho jediný majetek je staré auto,televize a počítač?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den,

těžko radit, proti cizímu člověku je snadnější obrana, sama mám syna ve stejném věku. Vyzvěte ho, aby se odstěhoval, je dospělý, vydělává, strádat nebude. Pokud domluvy nepomáhají, není co řešit. Pokud budete jeho chyby omlouvat, nepomůžete mu, spíše naopak. Je to velmi těžká situace, kterou opravdu nikomu nepřeji.

uska*
hodnocení

0x

Nezávidím vám, ale něco dělat musíte, syn nesyn. Přítel ať podá TO to v každém případě. I kdyžž bude TO odloženo, vinník se nevypátrá, tak synkovi nebude do smíchu. Vy postavte syna před 2 možnosti. Buď se odstěhuje a nebo se půjde léčit a u vás bude mít podporu, že jej v tom nenecháte. Dejte mu na rozmyšlenou týden. Po týdnu sbalte kufr před dveře a vyměňte zámky.

Je to těžké dokázat, ale jedinně tak mu pomůžete.

bonie*
hodnocení

0x

I když podáte trestní oznámení nic se nevyřeší, sny se za nos nechytí, bude to v případě možnosti dělat dál. Jediné čemu to pomůže je až vy půjdete na OÚ zrušit trvalé bydliště, k tomu je třeba list vlastníka a nějaký doklad o tom proč... mu ho rušíte a to se bud sežene u sousedů - nezdržuje se v místě, nebo takhle :(

Nekompromisně vystěhovat, nic neřešit, rozmyslet si do kdy a vystěhovat. Ne aby si to rozmyslel on ale vy. Trvalé bydliště ještě nedává právo na to aby se takto choval.

Před exekucí vás nezachrání nic i když u vás trvalé bydliště mít nebude, exekutor jde po tom, kde se zdržuje. Jediná vaše možnost je mít naprosto úplně ke všemu ik obalu od fialky doklad, že je to vaše a pak až vám vaše věci exekutor zabaví, podat ... nevím co, mi to vypadlo :-D ... k soudu aby vám vaše věci vrátili.

takže nejjednodušší pro vás, je syna odstěhovat.

Bonie - myslela jste zřejmě vylučovací žalobu.

Jinak exekutor chodí tam, kde se domnívá, že se nachází věci dlužníka. Tedy může to být místo trvalého bydliště i místo, kde dlužník opravdu bydlí. Trvalé bydliště mu nelze zrušit, pokud v bytě bydlí. Aby exekutor nezabavil majetek, který nepatří dlužníkovi, musí majitel prokázal, že je vlastníkem věcí on. Mít tedy na vše doklad se svým jménem. Pak tento majetek vykonavatel vyškrtne ze soupisu věcí ihned na místě, nebo majitel musí podat právě vylučovací žalobu k soudu.

Vzhledem k tomu, že je to syn a hraní na automatech je závislost, promluvte si s ním o tom a rozhodně toto nepodceňujte. Jedinou obranou proti exekuci je to, aby syn nenadělal dluhy, které by nesplácel. Měl by si být vědom toho, že tím pádem by do problémů přivedl i Vás a nedopustit to. Nenechat to dojít až takto daleko...

doplněno 14.05.13 14:38:

PS: Jen ještě doplním - píšete, že žádné dopisy zatím nechodí...Nechci Vás zbytečně plašit, ale jste si jistá tím, že si vydzvedává poštu, která není vhozena do schránky? To bývá většinou začátkem potíží a je třeba o tom se synem promluvit a zeptat se ho, zda v tomto směru má svědomí čisté...aby třeba nebylo pak již pozdě na jakékoliv řešení. Mladí si mnohdy třeba ani neuvědomují závažnost situace a nedomyslí důsledky...Jen můj názor.

nu*
hodnocení

0x

Vůbec nechápu na co a proč se ptáte právě tady.

Je to Váš syn.

Já radím promluvit si s ním, pokud nepřestane OKAMŽITĚ hrát, vypakovat z domu, klidně na ulici.

A odhlaště z trvalého bydliště , klidně na obecní úřad.

Žádná jiná možnot není, kdyby byla už jste jí dávno využila.

Máte problém, jste jeho matka a nejste schopna radikálních kroků. Nevím jak jste si jej vychovala, ale pokud neposlechne a nedá si poradit, nevidím JEDINÝ , skutečně JEDINÝ důvod, aby jste se stresovala Vy...Když je v klidu ON, Vy buďte také klidná.

PS: Máte doma ZLODĚJE, i když je možná už nemocný...barvy, zvuky a tóny hracích automatů jsou výsledkem dlouhé vědecké činnosti...jsou to speciální světla, barvy, speciální tóny a zvuky, působící na podvědomí lidí ...pro někoho blikající kvikající bedna, pro jiného silný magnet...člověk který jim nedokáže odolat z nich onemocní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]