Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce na černo - co mi hrozí

Od: rtepdlogrtep® odpovědí: 3 změna:
Když budu delší dobu pracovat na černo,mám se obávat toho,že mě bude kontaktovat exekutor? Nebo se mám bát nějaké pokuty?,avšak exekutora né?Za odpovědi -díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

chabr*
hodnocení

2x

Myslím že se nemusíš obávat ničeho,jen důchodu *placni*kontroly nějak zapomínají na toto téma ještě jsem žádnou neviděl a exekutor už vůbec nepřijde pokud nemáš dluhy:)

martina30*
hodnocení

2x

Pokud si budeš platit zdravotní pojíštění a nebudeš mít nikde jinde dluhy,tak určitě nepřijde.

lidka*
hodnocení

2x

Podle dotazu mě to připadá, že se spíš obáváte exekutora a chcete se prací načerno vyhnout případné exekuci na plat nebo bankovní účet. Není to tak náhodou? Já být exekutor, tak by mě bylo určitě divné, že jste najednou skončil v zaměstnání. Informovala bych se na úřadu práce, zda jste se zaregistroval jako uchazeč o práci a pokud ne, tak bych se na Vás určitě trochu zaměřila. Samozřejmě jak píše martina, je třeba si platit zdravotní pojištění, protože by naskakovaly další dluhy. Pokud se skutečně obáváte exekutora kvůli nějakému dluhu, zkusila bych se dohodnout s věřitelem na případných splátkách, což by bylo pro Vás nejlepší řešení. Nelegálním zaměstnáním můžete přivést do maléru zaměstnavatele, pokud by to exekutor vyšťoural, pokuta by ho neminula. A v dnešní době je vymáhání dluhů již opravdu účinné (a navíc se pěkně prodraží) a tak si myslím, že těžko se dlužník "někam schová". *stop*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]