Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem strašně malý

Od: ahojja odpovědí: 12 změna:

Ahoj, je mi 13 let a chdím do 7 třídy. Mám jen 144 cm výšku :( Vím že je to geneticky dáno ale někdy je to strašně ponižující a trapný:( Asi si ted říkáte sakra to je tak malý? To není možný.

Mám s tím velký problémy. A strašně mě to trápí :( Nevíte nějaké tipy jak bych to mohl popohnat? :((

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

3x

I Napoleon byl malý a dodnes se o něm mluví a učí ve školách.

Můj kamarád byl prcek do vojny a až tam v 18 vyrostl.Třeba to ještě přijde,nevěš hlavu.Co poradit? Zkus cvičit,hýbat se a hlavně to pusť z hlavy,netrap se tím.

Lidé se neměří podle výšky,ale podle činů,to si pamatuj.

Napoleon vůbec nebyl malý, to je legenda vzniklá špatným převodem mezi francouzskými a anglickými délkovými jednotkami.

Tím jsem sice tazatele možná nepotěšil, ale nač falešné berličky, podtrhuji pokračování příspěvku honzymalatneho.

hodnocení

3x

Ahoj.Nepopoženeš to bohužel nijak.Kluci bývají většinou daleko menší v tomto věku než dívky.Neboj,cca do 18ti to doženeš;)Ve třídě jsme měli dva malé spolužáky,nikdy si s tím pokud vím hlavu nelámali;)A ehjle,coby dospělí mají kolem 180cm.Vydrž a nebuď z toho deprimován,nestojí to za to;)

kangaroo*
hodnocení

2x

A co třeba 13let - 20let (do té doby by min. měl člověk růst) 7let x 5cm/rok = 7x5=35cm 144+35= 179cm ještě to pořád vidíš nereálně? Ještě si ze školy pamatuju, že velkým rodičům se rodí menší děti, malým rodičům větší děti a u míšených růstem rodičům se to zhruba průměruje.

lucka321*
hodnocení

1x

Ahoj, určitě ještě vyrosteš ;) a nezapomínej, že malých holek je spoustu a ty potřebují i k sobě malýho kluka, aby na něho aspoň viděly :D Možná, že tvoji spolužáci už jsou velký, ale oni přestanou růst v té době, kdy ty porosteš :)

hop®
hodnocení

1x

Ahoj kámo, máš pravdu, že na svůj věk jsi trošku menší než Tvoji vrstevníci, ale to doženeš, asi brzo. Nepíšeš, jak velcí jsou Tvoji rodiče, výška člověka bývá dána i geneticky. Ale hlavně se tím netrap, výška není to nejdůležitější, co je člověku dáno. Pokud budeš upřímný a férový, budeš ten největší muž, větší než ostatní šmejdi a hajzlíci. A o tom to je...

aohjj
hodnocení

Dobře, děkuji asi to fakt budu muset hodit za sebe a jít dál :)

cookie*
hodnocení

0x

Potřebuješ jíst tvarohy, protože je potřebuješ při růstu (pak tě třeba nebudou bolet klouby atd.) a neboj, já chodila do 7. třídy, byly tam kluci menší než já - asi taky tak 140 cm a ted v prváku na gymplu jsou vyšši než já :D ono to přijde neboj, pak porosteš jako z vody ;)

ahojj
13.05.13 19:03
hodnocení

Děkuju:)

veq*
hodnocení

0x

neboj se, ty jednou ostatní přerosteš. :)

hodnocení

0x

Pro růst potřebuje tělo stavební materiál. Na kosti vápník, na svaly železo + pohyb. Takže omezit cukr - ten vápník doslova ničí a blokuje trávení. Na druhou stranu to nepřehánět s produkty z kravského mléka - odbourává železo. Ani to nepřehánět s masem, hlavně v kombinaci s cukrem - překyseluje. Možná bych doporučil jíst kuřecí maso - někdo tvrdí, že aby kuřata rychle rostly je v nich plno břeček na urychlení růstu a že to zabírá i na lidi kteří je jí (ale za to bych ruku do ohně nedal). Btw. s tím tvarohem to asi úplně pravda nebude - kamaráda tím rodiče cpali pořád ještě myslím s nastrouhanýma jabkama a stejně moc nevyrostl.

hodnocení

0x

Příteli, musíš se s tím vyrovnat sám...

Můj kamarád to kdysi řešil jednoduše... před každou dveřní zárubní, byť téměř 2 metry vysokou, před každým otvorem, kterým i lidé "normálního" vzrůstu běžně projdou, jednoduše sklonil hlavu, jako kdyby tam narovnaný nemohl projít...
Pomohlo to, po čase mu "nedostatečná" výška přestala vadit...

Představ si, že člověk vysoký okolo 190 cm se musí ohýbat skoro všude... má to těžší, než ty...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]