Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto z půjčovny-náhrada škody

Od: redroker® odpovědí: 4 změna:

Před měsícem jsem měl zapůjčené vozidlo z půjčovny (CareCar),šlo o vůz Hyundai i20 (2011). Při vrácení se zjistilo, že na dveřích je malá promáčklina v lemu v horní části o velikosti cca 1,5cm a hloubky asi 0,5cm, s přebírajícím prac. jsme se shodli, že lak poškozen není a že to možná půjde vytáhnout (jako po kroupách).V předávacím protokolu jsem podepsal, že nahradím způsobenou škodu.Počítal jsem tak se sumou cca 1000kč, ale jaké bylo mé překvapení, když mi před pár dny dorazila faktura na částku 4800kč za opravu a celkové lakování. Je to správný postup, když má vozidlo havarijní poj.,neměl bych platit jen určié procento spoluúčasti?Navíc nevím, jestli k opravě vůbec došlo, u faktury byl jen přiložen doklad o provedené práci,ale co já můžu vědět. Nehledě na to, že vozidlo bylo i jinak poškozené předchozí zápůjčkou (např. promáčklá přední kapota).

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

divím se,že jste něco podepsal a že po Vás něco chtěli.předpokládal bych, že v půjčovném je zahrnuto i havarijní pojištění. jinak cena za opravu je normální. oprava dílu karoserie + lakování celého dílu.

hodnocení

0x

jestli ste podepsal že škodu nahradíte řekl bych že máte smůlu

hodnocení

Přesně jsem podepasl: "Zavazuji se, že uhradím opravu vzniklé škody", tomu by se dalo snad rozumět i jako formou spoluúčasti,ne?

axlik*

Auto a žena se ze zásady nepůjčuje, čili podle smlouvy máte smůlu a škodu musíte zaplatit ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]