Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrtání plomby

Od: patanc* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám cca půl roku staré plomby. Nevím jak se nazývají, jsou to ty sklasické. Zjistil sem že při styku s kovem (vidlička) to dost bolí. Zanedlouho mám jít na preventivní prohlídku a mám strach. Bolí to když se vrtá plomba nebo kolem ní?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nepoužíváte při jídle dosud ty staré "trampské" hliníkové příbory? To pokaždé v puse zabolelo. Při používání nerezových příborů problémy už nemám.

Vrtání není nic příjemného. Ale: záleží, kde kaz je. Dole v plošce zubu a okolí je to pokaždé míň citlivé, než třeba nahoře v krčku. Prostě, čím dál od nervu, tím spíš se to nechá vydržet. A naopak.*plac*

Záleží i na profesionalitě zubaře. Moje paní zubařka zkoukne pokaždé situaci a řekne: Tohle by tolik bolet nemělo, to vydržíme, ne? Já se stydím a souhlasím. Nebo: tohle bude do hloubky, já Vám to raději opíchnu, co říkáte? To potom s úlevou souhlasím o to víc.. Jaga.

Takže to zkuste a kdyby se to opravdu snad nedalo vydržet, poproste si o injekci. Ale uvidíte sám, že to určitě tak zlé nebude.

Když jsem před mnoha léty rodila své 1. dítě a mělo, mrška, 4,30 kg, to bylo daleko horší. To bych si raději i ty zuby v té chvíli nechala vrtat!:D

patanc*
hodnocení

já myslel přímo vrtání té plomby, kterou mi před půlrokem udělala. Hliníkové příbory už dlouho nepoužívám, ale když sem si do toho rýpnul, projela mnou pěkná elektřina

hodnocení

0x

název mají amalgámově plomby

mě bez injekce do pusy zubař nesmí :) po injekci nic necítíte ted sem seděl v křesle asi hodinu dělal mi 3 zuby najednou a ůplná pohoda horší to je při placení nechal sem tam 1700kč *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]