Nejste přihlášen/a.
Ahoj, už pár dní mne trápí vysoký tep, přestože nic nedělám... Normálně mám teď i 110-120 a to jsem i zkoušela pár hodin odpočívat, jenže to nepomůže (Srdce tepe jako o závod i přes to, že ležím a nějakou dobu se téměř nehýbu). Když si to zkouším změřit takovým tím přístrojem na měření tepu a tlaku (nevím jak se mu říká), tak mne to vystresuje a začne mi srdce bít ještě rychleji, dokonce mi to ukázalo už i 186, tlak mám normální. Celou dobu mi je špatně od žaludku a bolí mne i hlava. Nemohu normálně usínat, a když po několika hodinách snažení usnu, tak se probudím uprostřed noci a je mi na umření, teplotu mám normální. Je mi teprve 19 let a vůbec nemám ponětí, co to se mnou je. Za každou radu, co by to mohlo být děkuji.
Dobrý den.
Osobně si myslím, že jste vystresovaná. Moc se pozorujete. Nemáte nějaké problémy ve škole, v rodině...? Z osobní zkušenosti si vzpomínám, že jsem mívala hodně vysoký tep z nedostatku hořčíku (latentní tetanie). V každém případě doporučuji zajít k lékaři, ať máte jistotu, že jste v pořádku.
Dobrý večer,
to je stres,nemáte problemy s něčím,nebo s někým.Všechno se dá léčit i když...Ale to musíte k lékaři.Moje mama když
viděla nemocnici tak měla to samé a pak dobrý. To bude dobrý,držím palec
bob1. Fakt jste dobrej! Za tří řádků určit diagnozu - stres. Domnívám se, že takhle rychle a přesně by to neurčil ani odborník na slovo vzatý. A jak tvrdíte, že to bude dobrý... To je na základě čeho, tento postřeh? Sakra, člověče, tady se může jednat o banalitu zrovna tak jako o velice závažné onemocnění. Jakkoliv to tady bagatelizovat je
. NIKDO tady nemůže tazateli říci, co mu je. To se dozví pouze u lékaře a někdy to může trvat hodně dlouho než se zjistí příčina.
Léčím se s vysokým tlakem již mnoho let a můj tep je kolem 100 úplně normálně, někdy i více. Beru na to prášky, ale mocc nezabírají. Více to unavuje srdcce, protože pumpuje rychleji. Běžte k lékaři. Můžete mít i zvětšené srdce, což mě zjistili. Jste hodně mladý. Já se léčím od 33 let, je to dědičné.
Všechno má nějakou příčinu. Sama si zkuste uvědomit, co je teď jinak než před začátkem problémů. Nezačala jste se jinak stravovat? Víc sportovat? Stres v práci? Těhotenství? Nemáte třeba nějakou zásadní nadváhu/podváhu? Nemohou to být vedlejší účinky nějakých léků/doplňků stravy? Možná máte něčeho nedostatek/přebytek. Může to být dost pravděpodobně i otrava z jídla, salmonelóza. Zvýšením tlaku/tepu a zrychlením metabolizmu se většinou tělo snaží vždy řešit nějaký zásadní problém.
Když tu příčinu odhalíte sama, bude to rychlejší a účinnější než vyšetření a prášky od doktorů. A hlavně se přestaňte měřit tím tlakoměrem. To je naprostá blbost která jenom stresuje a nic neřeší.
doplněno 12.05.13 14:33: Stres z nástupu do nového zaměstnání to může být - "odborně" se tomu říká "předstartovní průjem", protože se tento stres, strach z něčeho nového, takto často taky projevuje. Můžete si stokrát říkat že o nic nejde, není to nic platné Někdy taky člověk nemůže usnout, nemůže dospat, musí pořád na danou věc myslet. Znám to taky dobře. Držím palce aby to brzo přešlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.