Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti břicha vs ledvin

Od: fiatbrava odpovědí: 8 změna:

ahoj vcera jsem zacla mit extremni bolesti bricah a jakoby ledvin strilelo to do zad 2 hodiny sem se svijel a cekal az to prejde treba stolici,ale neslo mi ani na malou ani na velkou. v poslednich minutach uz sme se zmohl pouze na zachranku.

ti se zeptali kolik mi je(26) a vykecavali se jak prase sanitka dojel az za 10 minut a to to ma 2 km. a pak me nechal trpet dalsich 15 minut nez vypsla papiry pak nasledovala pomala jizda na urologii s podezrenim na ledvinovou koliku. vylozene bylo videt,ze vseci maji spis srandu. ten typek z sanitky rika muzu se divat? me zajima co mu je. mam jendu ledvinu svrasklou a jinak ulozenou od narozeni tak ji nemohl najit. pak me pul hodiny chystali kapacku ja uz fakt myslel,ze umru bolesti sestra rika,ze do 5 minut s emi ulevi. uleva prisla az za dobrou pul hodinu na CT,kde me nic nezjistili,tak udelali krevni testy dali me dojet tu kapacku a doktro tak 28-30 let povida mladiku jste zdravi jak ripa asi zarazene vetry muzete jit a prijde si vysetrit ty ledviny(jetsli je funkcni poradne ta jedna) no dobry pul hodiny mi bylo fajn,ale pak se mi u babicky vratila bolest:( pak pul dne celkem dobry ,ale v noci sme myslel,ze fkat umru mel sem pocit,jakobych mel protrzene streva a tema se draloneco ostre a velke. celou nco sem nespal a trpel pomalu brecel. nakonec sem usnul a rano se me mati pta jestli dobre a bylo,ale po hodine zase bolesti. zkousel sem pit most na vyvolani prujmu,ale nefunguje zatim sem vratil akorat plynatost,ale stolice zadna je pravda,ze sem aspon 15 hodin nic nejedl.

cele odpoledne se citim jakoby mel zacpu s tim,ze kdyz jdu po tvrdem tak otresy citim v zaludku jakoby byl pomlaceny. tak nevim co mi muze byt. jestli se mam bat nebo vydrzet zkusit jen pit a cekat v posteli. mohli doktori neco prehlidnout? veril bych tomu,ale ptal sems e jetsli to nemuze byt slepak nebo a nevim co. kaminek na ledvine mam 3mm prej se to neresitak kamen to asi nebyl . podle me me nejak napuchly streva tlacilo to aj na ledviny mocak a kdovi co.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Ahoj, kamínek to klidně mohl být, i když jen 3 mm. Skorotchána chytlo toho samé loni, svíjel se, v první chvíli všichni mysleli, i podle místa volesti (hrudník, břicho), že má infarkt, bolestí nemohl ani chodit, ani sedět, nic. Nakonec se jelo na pohotovost - a ejhle, kamínek v močových cestách, prý to opravdu bolí jako pase, s prominutím, ale nic moc s tím nejde dělat, leda rozbít ultazvukem. Tak tchánovi dali ATB na močové cesty a poradili mu pít plzeňskou 12°, která je jako jediná zásaditá - ale opravdu se měl prolívat. Tak dal, beze srandy, basu piv denně, aspoň to měl veselejší:D, o dva dny později zazvonil kamínek v záchodové míse.

fiatbrava
hodnocení

bohuzel ten kame je na stejnym miste jak mi ho nasli pred 2 roky fiiis. takze ten se mohl castecne pohnout,ale jn od otoku strev sem sic elkem jisty,ze to jde od strev. ted je mi treba fajn az na ty otresy. desim se noci. nechci zase do nemocnice ta kapacka sice pomuze,ale ja chci vedet co to je. uvidim zitra.

ahoj, taky jsem měla ledvinové kameny a záchvaty ledvinové koliky znám... *ee* myslím, že bys mohl poznat, jestli jde skutečně o ledvinové cesty podle těchto příznaků: 1. bolest vystřeluje ze zad, části pod pasem na straně, a jde do slabin. 2. nutí tě to jít na malou, ale nemůžeš a močové cesty pálí a řežou. Jestli je to tohle, uleví ti teplo na záda a močové cesty - např. si sednout do horké vany. A samozřejmě hodně pít, aby se kamínek vyplavil - doporučuje se urologický čaj a plzeň.

Jestli máš jiné projevy bolesti, tak trvej na pořádném vyšetření, můžeš mít třeba zauzlovaná střeva nebo co já vím, rozhodně to není sranda. Nenech se odbýt.

fiatbrava
hodnocení

muzu mit oboje zaraz? podle me mam nejaky zanet cetl sem neco a docela to sedi. v noci sem pekne spal,protoze mamka mi ukazala nejaky cviky a trosku sem mel plynatost tim sem uvolnil tlak,ale stolice zatim zadna.

pokud to neprejde samozrejme k doktorce jdu s tim se neda jit do prace makat. uz me to neboli tolik mam spis bolest takovou jako kdyz mate zacpu a boli bricho klasika,ale ten tlak vsude dole pretrvava,ale myslim si,ze mam uricte vse podrazdene a svaly unavene s neustaleho tlaceni

pt®
hodnocení

0x

"fiatbrava", klidně může zlobit ten malý kamínek, chtělo by to asi více kapaček. manželmněl před lety také ledvinovou koliku, ležel v nemocnici na kapačkách, až z něj kamínek v moči vyšel. Když bude zle, nechejte se opět odvézt do nemocnice. Držím Vám palečky. - pt

fiatbrava
hodnocení

ja mam hlavne hroznou zacpu zase citim tlak jak blazen potrebuje to ven,ale ani tuk. mozna na tu pohotovost sjedu.

fiatbrava
hodnocení

Tak jsme jeste zkusil koupit cipek v lekarne,ale zrovna se povedlo trosku neco dostat i bez nej. ale je to jak z maleho psa a z hodne namahou:(. obavam se,ze mam fakt zanet. vsechny priznaky sedi az na to,ze se mi nehcce tolik curat a myslim,ze barva moci je normalni a teplu zvysenou ma,ale jen trosku pisou,ze je nad 38. zitra tomu davam posledni sanci,ale asi pojedu na dalsi vsetreni nechci skoncit bez ledvin nebo dokonce zemrit. ta bolest zad,panve atd je silena. po schodech se plazim

fiatbrava
hodnocení

tak kaminek to neni prej,ze mam jednu ledvinu nekd ev panvy a zemuze byt pohybliva. reseni prej bud obalit tukem nebo co a nebo sebrat:( sem z toho uplne spatny v 25 letech a uz myslim na smrt,protoze ta druha ledvina nemusi byt funkcni.Ale jen tak si to nenecham udelat,protoze si proste myslim,ze to je od zaludku. jinak pul dne nadherny stav a rano zase bolesti a v nemocnici me bez servitek nechali 5 hodin cekat v cekarne i kdyz sem se tam svijel a skoro brecel:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]