Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrozi exekuce - jak se zachovat

Od: bugi* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu jak se zachovat když mi došla pošta pro byvaleho manžela na mou adresu tykajici se exekuce . Jsme rozvedeni 7let a z bytu je odhlašen 5let.Ale adresu si i přes me nalehani v dokladech ponechal.S manželem se nestykam a o jeho aktivitach nemam tušení.Mám možnost se případné exekuci nějak branit.?Poradí mi někdo prosím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Především bych vrátila exekutorovi oznámení s tím, že bývalý manžel v bytě již 5 let nebydlí a nemá zde žádný svůj majetek. Vraťte to doporučeně, ať o tom máte doklad. A nebo to předejte osobně exekutorovi na kopii oznámení s podpisem o předání. Divím se, že jste to vůbec přebrala. Bylo by bývalo lepší,aby to pošta vrátila jako nedoručitelné. Jestliže bývalý manžel již 5 let v bytě nebydlí, vyžádejte si od byťáku doklad o odhlášení a na ohlašovně obecního /městského úřadu požádejte o zrušení trvalého pobytu. Je to správní řízení, které bude chvíli trvat, ale potom budete mít alespoň jistotu, že Vás už nebude žádný exekutor obtěžovat kvůli bývalému manželovi. Ale jinak zde bylo v poslední době několik podobných dotazů, tak si dejte do vyhledávání jednak zrušení trvalého pobytu a exekuci majetku. *klik* Hezký večer!

honza123*
hodnocení

0x

není to nezákoné být odhlášený z trvalého bydlíště a mít to stále v dokladech?

martini*
hodnocení

0x

Pokud je jak říkáte odhlášen, neměly by jeho údaje být v tzv. centrální evidenci obyvatel. Co má v dokladech je jedno ( i když si je měl vyměnit, je tam povinnost tuším do 10 dnů), důležité je, co je v té evidenci, do té mají exekutoři přístup nebo si vyžádají výpis. Proto je zvláštní že k vám přišla pošta. Navíc jak to že vám poštu dali, když bývá do vlastních rukou? Mohli mu zásilku vrátit s poznámkou, že adresát na adrese neznámý nebo se odstěhoval. Pokud jste to rozdělala, prostě exekutorovi zavolejte a řekněte mu to co nám, rozhodně nečekejte až vás navšítví. Jinak dojděte na městský úřad na evidenci obyvatel a ověřte si, kdo je na vaší adrese hlášen k trvalému pobytu.

bugi*
hodnocení

chtěla bych všem moc poděkovat za odezvu.Asi dam na radu a zajedu přimo za danym vykonavatelem a dohodnout se přimo s nim.Je to situace kterou každopadně nikomu nepřeju proživat .Slyšela jsem že exekutoři maji v dnešni době velke pravomoci a problemy ,ktere si sami nezavinite a jste je nuceni řešit je dost ubijejici .Ještě jednou děkuji za projevenou potporu a přeji nam všem aby takovych problemu bylo na světě čim dal meně.děkuji bugi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]