Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studené končetiny u kojence

Od: inka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám 3 měsíční dcerku, která má snad stále studené končetiny, někdy až promodralé! Nemáte s tímto u dětí zkušenosti? Inka

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím:)Osobní zkušenosti sice nemám,a doufám,že mne neukamenujete:DChladné končetiny u miminek jsou naprosto normální.Nemá se orientovat podle ručiček,ale dle zátylku.Takže,pokud je zátylek teplý,a končetiny chladnější,je to v pořádku.;)

Souhlas, tak to rikali v pred. kurzech a u doktorky nam

ron*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Pokud si vzpomínám, syn měl jako kojenec neustále studené ruce i nohy. Dělala jsem si samozřejmě starosti, ale babičky mi dvouhlasně tvrdily, že je to v pořádku, že miminko mívá studené končetiny, že si tímto způsobem reguluje teplotu.*nevi* Radily mi, že mám synka oblékat stejně jako sebe. A měly pravdu. Kolikrát vidím maminku v létě v tílku a dítě se chudáček potí ve dvou svetřících. To je má zkušenost, ale lékařky bych se pro klid a jistotu zeptala.

lidus*
hodnocení

0x

Pro jistotu bych se při první prohlídce zeptala dětské lékařky. Od sestry obě děti měly stále ledové nohy a ruce a modravé mapy na nich, manžel vždycky říkal obleč ty chudáčky budou mít revma, děcka jsou dospělá a snad ani chřipku nikdy něměly.

martinaa*
hodnocení

0x

Pěkný den, nechci strašit či něco jiného, ale sestra přítele měla studené a promodralé ruce i nohy už od 1. měsíce. Potom se přišlo na špatnou funkci jedné ledviny, zežloutla jak citron, zažila celkem tři septické stavy a ledvina musela být odebrána.

Běžte za lékařem a nenechte se odbýt. Otravujte a otravujte. U přítelovy sestry nad jejím stavem mávali rukou lékaři praktičtí i lékaři v nemocnici, nechtěli dělat žádná vyšetření, prý je stav normální - štěstí, že má přítel za babičku bývalou doktorku, která na testech trvala stůj co stůj. Po druhém septickém stavu, kdy holka málem umřela, se ošetřující lékařka přišla omluvit.

hodnocení

0x

mame prcka 3Mesice a ma to same , ale na zadickach ma teplo , doktorka rikala ze to maji miminka normal.

petr123*
hodnocení

0x

Nemáte doma prostě chladno nebo průvan? Nejde trošku přitopit?

Ono to dnešní počasí je celkem mizerné, když je doma 19-20 stupňů tak se prostě dospělý více obleče a neřeší to, ale mrně bude mrznout...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]