Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu odmítnout rekvalifikaci

Od: kamilka* odpovědí: 8 změna:

Přístí týden jsem pozvaná na UP na schůzku týkající se rekvalifikace, která by měla začít koncem května a končit 31.7. Měla bych dotaz jestli mohu odmítnout z důvodu že budou prázdniny a neměl by mi kdo hlídat děti. (6 a 7 let)

O rekvalifikaci bych zájem měla ale opravdu jsem nepočítala s tím že by byla o prázdninách

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ehm. a pokud byste nastoupila do zaměstnání, také byste o prázdninách nemohla pracovat?

pb®
hodnocení

1x

Odmítnout můžete, ale musíte počítat s tím, že důsledek může být i vyřazení z úřadu práce. Co školka, existují i ty, které fungují o prázdninách.

iz*
hodnocení

1x

Dobrý den, Kamilko, jak to bude v případě, že Vám ÚP v těsné návaznosti na rekvalifikaci zprostředkuje zaměstnání?

Také odmítnete z důvodu péče o dítě? To by pravděpodobně vedlo k vyřazení z evidence.

Nemáte-li na prázdniny hlídání, bylo by podle mne rozumnější situaci řešit odhlášením z ÚP (nemůžete-li nastoupit na rekvalikaci nebo do zaměstnání, nejste uchazečem o zaměstnání).

___ Jinak (stejně jako předchozí rádci) doporučuji neodmítat rekvalifikaci, ale požádat o posunutí jejího termínu z důvodu péče o dítě.

hodnocení

0x
Kamarádce platil UP při rekvalifikaci agenturu na hlídání dětí ...poptejte se.

fribble*
hodnocení

0x

Kupodivu i na úřadech jsou někde lidi, jděte na schůzku a vysvětlete situaci. Rekvalifikaci neodmítejte, ale požádejte o odložení z důvodu péče o děti. Myslím, že to dopadne dobře - hlavně klid, peníze drží oni.

kamilka*
hodnocení

Školka by problém nebyla ale syn chodí do školy a družina opravdu o prázdninách bohužel nefunguje. Zkusím se tedy zeptat jestli by to nešlo odložit na září

ronaldo007

Věřím, že vám na ÚP vyhoví. Ale nemusí. Vy jste uchazeč o zaměstnání a musíte být připravena nastoupit do zaměstnání kdykoliv. Pokud nemůžete pracovat (rekvalifikovat se), pak je vaše evidnce na ÚP neopodstatněná.

hodnocení

0x

Nabídky rekvalifikace si važte, nedají ji každému. Když jsem o ni žádala v zhruba 54 letech, odmítli mě s tím, že už mám příliš vysoký věk /doslova/ a že bych tu rekvalifikaci dlouho nevyužila. Prý by to byly zbytečně vynaložené peníze.*plac*

Zkuste poprosit o odložení. Ale - mohou Vám vyhovět nebo taky ne. Oni tady rozhodují, poskytují dávky a udávají pravidla.

Jinak: pokud byste sehnala práci, musela byste také o prázdninách pracovat. Stála byste před problémem, co s dětmi. Žádný zaměstnavatel by Vás nenechal 2 měsíce doma, tudíž byste řešila školky, družiny, babičky apod. Pokud to se získáním práce myslíte poctivě, musíte si uvědomit, že budete dělat i o prázdninách. A zajistit si na tu dobu péči o děti. Co manžel, co obojí prarodiče? Až budou děti starší, nějaký tábor apod.

V řadě měst fungují o prázdninách tábory volného dne. Děti ráno přijdou, většinou do domu dětí, navečer, když už rodiče přijdou z práce, děti odcházejí. Mají různé zajímavé činnosti, výlety, sport, rukodělné práce, dokonce i koupání. A není to až tak drahé. Jídlo s sebou. Vnoučata tam svého času také chodila a byla nadšena. Třeba výletem do ZOO. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]