Nejste přihlášen/a.
Přístí týden jsem pozvaná na UP na schůzku týkající se rekvalifikace, která by měla začít koncem května a končit 31.7. Měla bych dotaz jestli mohu odmítnout z důvodu že budou prázdniny a neměl by mi kdo hlídat děti. (6 a 7 let)
O rekvalifikaci bych zájem měla ale opravdu jsem nepočítala s tím že by byla o prázdninách
Odmítnout můžete, ale musíte počítat s tím, že důsledek může být i vyřazení z úřadu práce. Co školka, existují i ty, které fungují o prázdninách.
Dobrý den, Kamilko, jak to bude v případě, že Vám ÚP v těsné návaznosti na rekvalifikaci zprostředkuje zaměstnání?
Také odmítnete z důvodu péče o dítě? To by pravděpodobně vedlo k vyřazení z evidence.
Nemáte-li na prázdniny hlídání, bylo by podle mne rozumnější situaci řešit odhlášením z ÚP (nemůžete-li nastoupit na rekvalikaci nebo do zaměstnání, nejste uchazečem o zaměstnání).
___ Jinak (stejně jako předchozí rádci) doporučuji neodmítat rekvalifikaci, ale požádat o posunutí jejího termínu z důvodu péče o dítě.
Školka by problém nebyla ale syn chodí do školy a družina opravdu o prázdninách bohužel nefunguje. Zkusím se tedy zeptat jestli by to nešlo odložit na září
Nabídky rekvalifikace si važte, nedají ji každému. Když jsem o ni žádala v zhruba 54 letech, odmítli mě s tím, že už mám příliš vysoký věk /doslova/ a že bych tu rekvalifikaci dlouho nevyužila. Prý by to byly zbytečně vynaložené peníze.
Zkuste poprosit o odložení. Ale - mohou Vám vyhovět nebo taky ne. Oni tady rozhodují, poskytují dávky a udávají pravidla.
Jinak: pokud byste sehnala práci, musela byste také o prázdninách pracovat. Stála byste před problémem, co s dětmi. Žádný zaměstnavatel by Vás nenechal 2 měsíce doma, tudíž byste řešila školky, družiny, babičky apod. Pokud to se získáním práce myslíte poctivě, musíte si uvědomit, že budete dělat i o prázdninách. A zajistit si na tu dobu péči o děti. Co manžel, co obojí prarodiče? Až budou děti starší, nějaký tábor apod.
V řadě měst fungují o prázdninách tábory volného dne. Děti ráno přijdou, většinou do domu dětí, navečer, když už rodiče přijdou z práce, děti odcházejí. Mají různé zajímavé činnosti, výlety, sport, rukodělné práce, dokonce i koupání. A není to až tak drahé. Jídlo s sebou. Vnoučata tam svého času také chodila a byla nadšena. Třeba výletem do ZOO. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.