Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Složenka zaplacená na poště v den splatnosti

Od: mareffaltus odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, můj otec 82 roků platí za telefon a internet od 02 vždycky měsíční platby. Nicméně teď na to trošku zapomněl a zaplatil složenku až dnes, ale problém je v tom, že dnes 10.5.2013 je datum splatnosti. Jsem si vědom toho, že datum splatnosti znamená, doba, kdy 02 již má mít peníze na účtě, ale bohužel se na to zapomnělo a dělám si starost, aby na otce nepřišli exekutoři nebo vymahači, že zaplatil v tento pozdní termín. Co myslíte Vy, chodí vymahači nebo jak to chodí? Případně jak se bránit a kolik můžou činit penále a oznámí nám to 02 dopředu?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Myslím že z toho nebudou dělat vědu, případně by Vás určitě upozornili na nějakou sankcidoplněno 10.05.13 13:56:"Co se stane když nezaplatíte vyúčtování? Pár dní nevadí, ale co za měsíc či čtvrt roku? A co když o dluhu ani nevíte? Může přijít i exekutor."Více na: mobilmania.cz/..."

ohneta*
hodnocení

0x

Nemějte obavy, platba složenkou dorazí na jejich účet v úterý nebo středu, takže si toho možná ani nevšimnou. Důležité je, že jste platbu odeslal. Ted mě napadá, mohl jste jít zaplatit přímo do banky, kde má O2 účet, platbu by tak měli ještě dnes.

doplněno 10.05.13 14:07:

honzaferda: jaké pakárny? Placení složenek je povinností, ne pakárnou. Apropo, složenka v termínu dle mého zaplacena nebyla, ale i tak se tazatel nemusí obávat postihu.

Datum splatnosti = datum podání!

ohneta*

No nevím, já si myslím, že v den splatnosti už musí peníze být příjemci k dispozici.

hodnocení

0x

V tomto státě, je možné vše. Přesto si ale myslím, že jste svoji povinnost splnil a řádně v určeném termínu zaplatil. Je škoda, že člověku, kromě jiných starostí přibývají ještě tyto pakárny!

fribble*
hodnocení

0x

Zavolejte na tel. 800 33 00 76 - z O2 zdarma. Celkem jsou ochotní, v počítači si to odfajfkují a máte jistotu (hovory se nahrávají, poznamenejte si datum a čas).

koukolik
hodnocení

0x

Neřešte to! Oni ty 2 dny nebudou taky řešit. Než přijde exekutor, musí proběhnout poměrně složitý a dlouhý proces. Nenechte se vystrašit několika mediálně přifouknutými a ne zrovna seriózně podanými případy.

hodnocení

0x
Mě od O2 jednou faktura nedorazila domů vůbec a nějak mi to ani nedošlo, tak jsem to nezaplatil vůbec. V příštím vyúčtování byla jen napsána dlužná částka z minula, bez penále, zaplatil jsem tedy dva měsíce na najednou a žádný problém. A hodně věcí jsem taky platil až v den splatnosti a také nic...neřešte to...

hodnocení

0x

Vůbec bych si s tím nedělal starosti!Takto se mi poštěstilo zaplatit několikráte a nic se nedělo,jiné by bylo zapaltit třeba týden či více po splatnosti!

hodnocení

0x

Nelamte si s tím hlavu. Pokud na o pár dnů opožděnou platbu bude O2 vůbec reagovat, napřed pošle upomínku. Teprve v případě dalšího ignorování bude uplatňovat nějaké další sankce.

To takové UPC dokáže rozesílat účty dokonce až po jejich splatnosti, takže nelze zaplatit včas ani omylem.

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud je dnes datum splatnosti, tak to měl být poslední den, kdy jste měli platbu provést, což jste udělali. Často jsem platila i týden po splatnosti a žádný problém;)

doplněno 10.05.13 18:16:

Aha, myslela jsem, že je to jako třeba u písemného odvolání do 30 dnů (mohu poslat i 30 den), tak stejně u "uhraďte do" jsem počítala s tím posledním dnes. Tož to se omlouvám*hi*

Nicméně původní druhá věta je stále platná:)

"datum splatnosti... ...poslední den, kdy jste měli platbu provést"

Nikoljv, je to poslední den, kdy musí být částka připsána na účet příjemce. Časový rozdíl mezi podáním platby a jejím připsáním na účet může být (nemusí) i několik dní. Záleží na obou bankách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]