Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, můj otec 82 roků platí za telefon a internet od 02 vždycky měsíční platby. Nicméně teď na to trošku zapomněl a zaplatil složenku až dnes, ale problém je v tom, že dnes 10.5.2013 je datum splatnosti. Jsem si vědom toho, že datum splatnosti znamená, doba, kdy 02 již má mít peníze na účtě, ale bohužel se na to zapomnělo a dělám si starost, aby na otce nepřišli exekutoři nebo vymahači, že zaplatil v tento pozdní termín. Co myslíte Vy, chodí vymahači nebo jak to chodí? Případně jak se bránit a kolik můžou činit penále a oznámí nám to 02 dopředu?
Nemějte obavy, platba složenkou dorazí na jejich účet v úterý nebo středu, takže si toho možná ani nevšimnou. Důležité je, že jste platbu odeslal. Ted mě napadá, mohl jste jít zaplatit přímo do banky, kde má O2 účet, platbu by tak měli ještě dnes.
doplněno 10.05.13 14:07:honzaferda: jaké pakárny? Placení složenek je povinností, ne pakárnou. Apropo, složenka v termínu dle mého zaplacena nebyla, ale i tak se tazatel nemusí obávat postihu.
Pokud je dnes datum splatnosti, tak to měl být poslední den, kdy jste měli platbu provést, což jste udělali. Často jsem platila i týden po splatnosti a žádný problém
Aha, myslela jsem, že je to jako třeba u písemného odvolání do 30 dnů (mohu poslat i 30 den), tak stejně u "uhraďte do" jsem počítala s tím posledním dnes. Tož to se omlouvám
Nicméně původní druhá věta je stále platná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.