Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět lícního nervu

Od: sepi® odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny )které poživatiny urychlují hojení lícního nervu s částečným ochrnutím tváře?Krom klasických léků myslím.Dočetla jsem se,že např. meruňkový kompot a nebo bezinkový likér jsou na lečení vhodné,ale takových dalších rad najdu hodně.Máte s tím někdo zkušenost?.) děkuji a bezva den sépi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sofia*
hodnocení

0x

O žádných pomáhajících poživatinách nevím , ale na ochrnutí je určitě nejlepší suché teplo( solux) , obličejová gymnastika, masáže, udělají Vám jí na rehabilitaci.

doplněno 14.02.09 23:27:

Můžete zkusit i doma nahřát ručník , přiložit na postiženou stranu.Poté říkat a,e,i,o,u před zrcadlem a postiženou stranu přivádět prsty do té polohy jako je tvář na té zdravé straně.A hlavně pořád udržovat t postiženou stranu v teple.Když půjdete ven zakryjte si tu nemocnou třeba šálou.

uriaska*
hodnocení

0x

bude to znít divně, ale příteli pomohlo dát trochu slivovice na gázu (malý čvereček srolovat) do ucha na bolavé straně, ale je to pro ucho agresivní a může se vám oloupat, ale to se také zahojí. pomáhalo mu to teplo a přineslo to úlevu od bolesti. Na vyléčení - být 2 - 3 týdny v teple a nechytit průvan - čepici i na spaní.

nivelle*
hodnocení

0x

Já to prožil ve 13 letech. Medikaci si nepamatuju, ale za 14 dní bylo po všem a bez následků. Chodil jsem na akupunkturu (ale po 2 sezeních jsem to vzdal, nezvládal jsem jehličky u oka) a pravidelně jsem bral MUMIO (přírodně vyčištěné). Mumio se v dnešní době už dá sehnat i u nás ve formě tabletek.

spasitel*
hodnocení

0x

Určitě pomáhá teplo,vyzkoušený mám čaj z plodů černého bezu - bezinek,ale pozor nezaměnit s květem černého bezu.

smirka
hodnocení

0x

Ahoj Sépi a všichni, bojuji se zánětem lícního nervu už 14 dnů a hybnost tváře se zlepšila tak o 1 mm. Chodím denně na rhb, od 20. 4. 5-6 x denně cvičím, před každým cvičením nahřívám 5 minut soluxem a masíruji obličej. Jím kupu B-vitamínu. Můžete mi prosím popsat váš průběh obnovy hybnosti a za jak dlouho nastal návrat do normálu? díky moc Smirka

nivelle*

Já to měl myslím během 14 dní v pohodě, ale to mi bylo 13 a nějak jsem to neregistroval. Nemohl jsem se smát na půl obličeje, ale to mi zas tak nevadilo. Zkuste akupunturu, mně to píchali do míst mezi okem a nosem...

medvedice

Ahoj, Smirko, nikdy jsem tím neonemocněla. pokud se nemýlim, tak to vzniká otokem lícního nervu. Na otoky, záněty a imunitu je dobrý Wobenzym. Ale nejsem si jistá, jestli by to tvůj problém mohlo vyřešit. Případně se o tom poraď s lékařem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]