Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny )které poživatiny urychlují hojení lícního nervu s částečným ochrnutím tváře?Krom klasických léků myslím.Dočetla jsem se,že např. meruňkový kompot a nebo bezinkový likér jsou na lečení vhodné,ale takových dalších rad najdu hodně.Máte s tím někdo zkušenost?.) děkuji a bezva den sépi
O žádných pomáhajících poživatinách nevím , ale na ochrnutí je určitě nejlepší suché teplo( solux) , obličejová gymnastika, masáže, udělají Vám jí na rehabilitaci.
doplněno 14.02.09 23:27:Můžete zkusit i doma nahřát ručník , přiložit na postiženou stranu.Poté říkat a,e,i,o,u před zrcadlem a postiženou stranu přivádět prsty do té polohy jako je tvář na té zdravé straně.A hlavně pořád udržovat t postiženou stranu v teple.Když půjdete ven zakryjte si tu nemocnou třeba šálou.
bude to znít divně, ale příteli pomohlo dát trochu slivovice na gázu (malý čvereček srolovat) do ucha na bolavé straně, ale je to pro ucho agresivní a může se vám oloupat, ale to se také zahojí. pomáhalo mu to teplo a přineslo to úlevu od bolesti. Na vyléčení - být 2 - 3 týdny v teple a nechytit průvan - čepici i na spaní.
Já to prožil ve 13 letech. Medikaci si nepamatuju, ale za 14 dní bylo po všem a bez následků. Chodil jsem na akupunkturu (ale po 2 sezeních jsem to vzdal, nezvládal jsem jehličky u oka) a pravidelně jsem bral MUMIO (přírodně vyčištěné). Mumio se v dnešní době už dá sehnat i u nás ve formě tabletek.
Ahoj Sépi a všichni, bojuji se zánětem lícního nervu už 14 dnů a hybnost tváře se zlepšila tak o 1 mm. Chodím denně na rhb, od 20. 4. 5-6 x denně cvičím, před každým cvičením nahřívám 5 minut soluxem a masíruji obličej. Jím kupu B-vitamínu. Můžete mi prosím popsat váš průběh obnovy hybnosti a za jak dlouho nastal návrat do normálu? díky moc Smirka
Já to měl myslím během 14 dní v pohodě, ale to mi bylo 13 a nějak jsem to neregistroval. Nemohl jsem se smát na půl obličeje, ale to mi zas tak nevadilo. Zkuste akupunturu, mně to píchali do míst mezi okem a nosem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.