Nejste přihlášen/a.
Když začal školní rok přišla do školy nová holka a moje kamarádka se s ní začala kámošit a mě odstrčila :´(.A já jsem ve škole tichá že na jiný kamarády šanci nemám.Myslím že to je už ex kamarádka ale nevím jak bych si našla jinou.Nevíte o nějakým způsobu nebo jak si získat mojí kámošku zpátky?Neříkejte ať si najdu jinou ve škole,protože tam šanci nemám jen jak se třeba seznámit jinde děkuju.Vím že mi s tím asi neporadíte ale za cokoliv děkuju.
Ahoj. Pokud Tě kamarádka odstrčila, pak to není žádná kamarádka. Nedoprošuj se. Více si věř, ve škole jistě jinou kamarádku (nebo kamaráda) najdeš. Stačí, když se nebudeš stranit kolektivu, budeš kamarádská a příjemná na druhé. Jistě najdeš společné téma k rozhovoru s jinými vrstevníky. Seznámit se dá kdekoli - na kroužku, v parku, v knihovně, na hřišti...Záleží na tom, jaké máš zájmy a jaká místa navštěvuješ. Také popřemýšlej o tom, proč začala kámoška kamarádit s jinou...Co má ona a Ty ne? Čím si získala Tvoji bývalou kamarádku? Myslím, že máš zbytečně nízké sebevědomí...
Je to asi tak že se na mě vykašlala a všímala si mě jen k vůli penězům hodně jsem jí toho koupila ale jak se říká za peníze si kamarádství nekoupíš chápu že je to jedno když má ještě jinou kámošku ale mě prostě jen využívala najdu si jinou ve škole sice ne ale třeba v knihovně tam chodím často
Ahoj, vím, že to asi slyšet nechceš, ale někdy si můžeš najít kamarádku i přes internet. Můžete si vyměnit třeba adresy a psát dopisy nebo maily, poznávat se, potkat se naživo...je úžasné někoho poznávat třeba přes ty dopisy. Je to jen cesta. Mít kamaráda naživo následuje potom, co toho dopisového poznáš. Můžete si sednout. To, co se ti stalo, jsem zažila. Úplně. Kdybys chtěla, můžem si o tom popovídat.
(zkontaktovat se)
Pokud Tě hodně využila, že jsi jí něco kupovala: měj sebeúctu a trošku si hlídej, zda "jen" dáváš, nebo Ti kamarádka občas taky dá. Víš, abys nebyla ta "moc hodná holčička", která dává a pak si Tě okolí neváží, trošku si sama sebe vážit, vědět, kdy dát, a kdy právě proto, že máš druhé ráda, raději nedat. A přesně jak píšeš: najít si raději v té knihovně někoho, s kým si více rozumíš, kdo nezneužije Tvého obdarování. Sledovat si, abys jen nedávala, aniž taky dostaneš. Vztah ovlivňuješ ze 100%: 50% dáváš, 50% přijímáš. A pokud více dáváš, máš dát méně, tím se vyvaruješ nevážení si sama sebe. Požádat, že bys potřebovala to a tamto, a když kamarádka či kamarád nepomohou, příště taky tak nedávat a nepomáhat: tím si zajistíš, že Tě nebude nikdo využívat
Ahoj, ex-kamarádka by to byla, kdyby ti nějak ublížila, ale že se kamarádí ještě s někým jiným přece neznamená, že vaše kamarádství skončilo. Nevidím důvod, proč by si s ní i nadále nemohla kamarádit.
David
doplněno 06.10.13 18:44:No a ještě jedna věc. Nehledej nějakou svou nej-kamarádku. Buď na své okolí milá a uvidíš, že si kamarádek najdeš víc a žádnou z nich nemusíš označovat za nej. Nějaké věci zažiješ s jednou kamarádkou, jiné s jinou.
David
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.