Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadlý občanský průkaz - sankce

Od: finer odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

7.4.2013 mi skončila platnost občanského průkazu. Všiml jsem si toho až teď a rád bych si tedy zařídil nový. Jaká sance mi hrozí? Jakým způsobem bych mohl případnou pokutu minimalizovat?

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Viz.: uplnezneni.cz/...

(§ 14 odst. 1 písm. d)

Dle § 16 a) a c) lze uložit pokutu do 15. 000,- Kč.

Hodně záleží na tom, na koho na úřadě narazíte. A na Vašem chování a přístupu. Tudíž uznat chybu, projevit lítost, posypat si hlavu popelem a modlit se, aby úředník měl dostatek pochopení pro zapomnětlivce. Myslím, že se setkávají i s horšími případy...

olaf71*
hodnocení

0x

od 200 kč. do 20 000 mi řekla paní na úřadě za neprovedenou změnu ve stavu. udělal jsem smutný oči a dopadlo to dobře. prej mi musí dát alespoň nějakou pokutu, tak zůstalo u dolní hranice.

milldovka
hodnocení

0x

Měla jsem OP propadlý několik měsíců. Přišla jsem na úřad, kajícně jsem úřednici sdělila, že jsem byla několik měsíců mimo ČR (fungovala jsem s platným pasem) a že mám OP propadlý, co s tím a ona to vzala naprosto v pohodě, nic jsme neplatila.

skrap*
hodnocení

0x

Moje nemilá zkušenost při výměně OP, litanie na téma jak velká pokuta mě přiměla k tomu že při příštím (nechtěném) problému raději hodím občanku do kanálu a prohlásím ji za zcizenou a bude to jistě jednoduší*zed*

olaf71*

ne vždycky je to "nechtěné". každý je za sebe sám zodpovědný (pokud není zbaven svéprávnosti). lidé nechávají všechno na poslední chvíli, nebo na to kašlou, viz. řidičáky,pasy atd. a pak se diví a hledají skulinky, jak uniknout sankci. já sám jsem se na to vy..., stejně jako moje bývalá žena ( změna stavu), stejně jako mnoho jiných. jinak jsem byl za půl hodiny vyřešenej komplet jak s OP, tak ŘP a TP (změna bydliště).

martinhajek*
hodnocení

0x
Už jsem to sem párkrát psal (takových dotazů je tady fakt hodně).
Měl jsem OP prošlý půl roku a taky jsem na úřadě očekával pokutu aspoň milión. Jenže jsem se asi tvářil jako před popravou a ta krásná slečna za okýnkem mi dala... Teda - jako tu občanku. Za měsíc. Bez pokuty.
;)

krasomil
hodnocení

0x

Dva roky občanka KO.. Lehce jsem se předposral a razil na ůřad. Vše proběhlo bez problému,žádná pokuta a nedělám si legraci,buď došlo k nedorozumění nebo do dnes netuším,ale neplatil jsem ani ten poplatek za fotku a vyhotovení OP.

Rada? Nepředposrat se a chovat se slušně :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]