Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
7.4.2013 mi skončila platnost občanského průkazu. Všiml jsem si toho až teď a rád bych si tedy zařídil nový. Jaká sance mi hrozí? Jakým způsobem bych mohl případnou pokutu minimalizovat?
Děkuji.
Dobrý den. Viz.: uplnezneni.cz/...
(§ 14 odst. 1 písm. d)
Dle § 16 a) a c) lze uložit pokutu do 15. 000,- Kč.
Hodně záleží na tom, na koho na úřadě narazíte. A na Vašem chování a přístupu. Tudíž uznat chybu, projevit lítost, posypat si hlavu popelem a modlit se, aby úředník měl dostatek pochopení pro zapomnětlivce. Myslím, že se setkávají i s horšími případy...
Moje nemilá zkušenost při výměně OP, litanie na téma jak velká pokuta mě přiměla k tomu že při příštím (nechtěném) problému raději hodím občanku do kanálu a prohlásím ji za zcizenou a bude to jistě jednoduší![]()
ne vždycky je to "nechtěné". každý je za sebe sám zodpovědný (pokud není zbaven svéprávnosti). lidé nechávají všechno na poslední chvíli, nebo na to kašlou, viz. řidičáky,pasy atd. a pak se diví a hledají skulinky, jak uniknout sankci. já sám jsem se na to vy..., stejně jako moje bývalá žena ( změna stavu), stejně jako mnoho jiných. jinak jsem byl za půl hodiny vyřešenej komplet jak s OP, tak ŘP a TP (změna bydliště).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.