Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
7.4.2013 mi skončila platnost občanského průkazu. Všiml jsem si toho až teď a rád bych si tedy zařídil nový. Jaká sance mi hrozí? Jakým způsobem bych mohl případnou pokutu minimalizovat?
Děkuji.
Dobrý den. Viz.: uplnezneni.cz/...
(§ 14 odst. 1 písm. d)
Dle § 16 a) a c) lze uložit pokutu do 15. 000,- Kč.
Hodně záleží na tom, na koho na úřadě narazíte. A na Vašem chování a přístupu. Tudíž uznat chybu, projevit lítost, posypat si hlavu popelem a modlit se, aby úředník měl dostatek pochopení pro zapomnětlivce. Myslím, že se setkávají i s horšími případy...
Moje nemilá zkušenost při výměně OP, litanie na téma jak velká pokuta mě přiměla k tomu že při příštím (nechtěném) problému raději hodím občanku do kanálu a prohlásím ji za zcizenou a bude to jistě jednoduší
ne vždycky je to "nechtěné". každý je za sebe sám zodpovědný (pokud není zbaven svéprávnosti). lidé nechávají všechno na poslední chvíli, nebo na to kašlou, viz. řidičáky,pasy atd. a pak se diví a hledají skulinky, jak uniknout sankci. já sám jsem se na to vy..., stejně jako moje bývalá žena ( změna stavu), stejně jako mnoho jiných. jinak jsem byl za půl hodiny vyřešenej komplet jak s OP, tak ŘP a TP (změna bydliště).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.