Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alzheimerova choroba - alshajmr

Od: xsisi* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, má někdo zkušenost s Alzheimerovou nemocí tzv alshajmr? Nevíte jestli je dědičná nebo ne?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uriaska*
hodnocení

2x

Není jisté, zda je Alzheimerova choroba dědičná. Ale v rodinách, kde se vyskytuje, je její pravděpodobnost větší. Pokud se v rodině vyskytuje AN u více jejích členů, jedná se většinou o nejbližší příbuzné (rodiče, bratr, sestra). Je tedy možné, že určitá genetická dispozice zde roli hraje, nebo že všichni tito lidé byli vystaveni působení nějakého faktoru, který ji způsobuje.

Pokud tuto nemoc máte v rodině bude to o mnoho obtížnější pro vás, než-li později pro osobu samotnou.

Dle zkušenosti vám mohu doporučit trénink mozku např. vzdělávání, křižovky,...

sister*

Ahojky, díky za tento odkaz.. Mám takto postiženého dědu.. Obávám se, že už v tom horším stádiu :( Je značně agresivní a téměř nikdy nepoznává členy rodiny, ani neví, kdo je on sám, natož kde je a v jaké době..

xsisi*
hodnocení

Podle toho co jste popsala si myslím, že by to mohlo být 2. stádio. Já mám takhle nemocnou babičku, ale ta už je ve třetím stádiu(nemluví, nechodí atd.) Taky nepoznává členy rodiny(nepozná ani svou dceru, manžele nikoho)ale vždycky když za ní příjdem tak jako by se jí rozsvítili oči tak si myslíme(doufáme),že snad aspoň ví, že k nám patří. Jak dlouho ho má váš dědeček?

sister*

Pěkný den přeji, tak děda už má Alzheimera tak minimálně sedm let, možná i víc.. Nejhorší je jej přesvědčit, aby se třeba nechal obléct.. To je šíleně agresivní :( Holit už jsme ho vzdali, to by nás asi vážně praštil.. Nevíte, co pomáhá na agresi? Tlumící léky má, ale nějak nezabíraj :(

xsisi*
hodnocení

Babička brala nějaký kapky. nejděte v okolí nějakýho odbornýho lékaře. My jsme se o babičku doma starali asi 5-6 let, pak už to s ní nešlo a tak jsme našli něco jako domov důchodců, ale se zaměřením na tuto nemoc. Starají se o ní líp, než kdy jsme dokázali my. Letošním rokem trpí touto chorobou už 9. rokem.

seuss*
hodnocení

2x

ani doktori poradne nevi jestli je alshajmr dedicny nebo ne, tahle nemoc je celkem jedna velka neznama. Naposledy jsem zaregistroval, ze se jedna o jakousi mozkovou cukrovku, coz by znamenalo, ze genetika hraje velkou roli.

Vsem jako prevenci muzu vrele doporucit pouzivat mozek (malokdo to umi) - trenovat ho, cist knizky, studovat, zajimat se. Je to sval jako kazdej jinej a cvicenim se zvysi odolnost vuci nemocem postihujici CNS...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]