Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celnice (koupě v zahraničí)

Od: lukaskudrna* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám otázečku.

Je možné, že zboží koupené v zahraničí už 2 týdny stojí na celnici? (jen jestli se nemám stresovat)

O co jde?

Koupil jsem si tablet, který je dovážený z hong-kongu. Na stránkách píšou dodání od 7 do 10 dnů. 10 dnů to bylo už před více jak dvoumi týdny. Co jsem četl je normální a dokonce mě na to i lidi připravovali, že budu čekat ještě pár dní kvůli celnici, ale je normální 2 týdny?

Děkuji za odpovědi (nechci se kuli tomu zbytečně stresovat :) )

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

strazce*
hodnocení

2x

Normální to rozhodně není, pokud bylo zadrženo na celnici, tak tato okamžitě zasílá doporučený dopis příjemci s důvody zadržení a započne celní řízení. Mám s tím osobní zkušenost.

doplněno 08.05.13 08:18:

Jen ještě dotaz, jak vlastně víte, že je zboží na celnici?

doplněno 08.05.13 08:23:

Myslet si že je na celnici, neznamená vědět že tam opravdu je. A pokud to přišlo na celnici, tak ti dají okamžitě vědět, protože budou chtít clo a tam se oni moc nezdržují. pokud jim poskytnete jimi vyžádanou součinnost ohledně ceny, atd.

lukaskudrna*
hodnocení

Aha no mě nic nepřišlo tak doufám, že je to jenom tím, že mají hodně práce. Každopádně jsem to obědnával přes známého, který nedostal vůbec žádný e-mail a tak, tudíž já ani nevím jaké je nějaké číslo té zásilky abych jim třeba na celnici zavolal a zeptal se kde je problém... :( fakt nevím co mám dělat, ale asi mi nezbývá nic jiného než čekat no...

lukaskudrna*
hodnocení

Že zboží dorazilo na celnici samozřejmě nevím, protože mi nic nepřišlo jak poštou tak na e-mail.

lukaskudrna*
hodnocení

Ach jo nejhorší je, že ze zahraničí nakupuju poprvé tak vůbec nevím jak to chodí.. ano slyšel jsem, že mi připočtou CLO a DPH, ale to prý jakoby s balíčkem.. jakože jim to zaplatim (jakoby na dobírku) a oni mi ten balíček daj, ale asi sem to pochopil špatně že? :(

Co mám tedy teď prosím dělat?

hodnocení

0x

z honkongu kolikrat zasilka 3tydny , tez jsem cumel co se deje /vzdy doslo za 10 dnu/ a pak to prislo , asi meli celnici lambadu a nohy nahore

lukaskudrna*
hodnocení

chápu dobře, že nakonec po 3 týdnech zboží přišlo?

07.05.13 23:09

jo

lukaskudrna*
hodnocení

a dostal jste předtím než balíček příšel nějaký dopis, nebo email o zdržení? nebo jak říkal pán třeba dopis týkající se CLA, nebo DPH? ...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Znám případ z rodiny, nějaký spejšl přijímač z Kanady, s dekodérem umožňujícím odposlech policejních frekvencí v různých státech USA (nerozumím tomu), taky přišel se zpožděním, celníci v Praze si s ním tři týdny hráli, protože nic takového ještě neviděli.

lukaskudrna*
hodnocení

:DD hustý, každopádně tohle je tablet ty jim pod rukama projdou deně minimálně desítky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]