Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám otázečku.
Je možné, že zboží koupené v zahraničí už 2 týdny stojí na celnici? (jen jestli se nemám stresovat)
O co jde?
Koupil jsem si tablet, který je dovážený z hong-kongu. Na stránkách píšou dodání od 7 do 10 dnů. 10 dnů to bylo už před více jak dvoumi týdny. Co jsem četl je normální a dokonce mě na to i lidi připravovali, že budu čekat ještě pár dní kvůli celnici, ale je normální 2 týdny?
Děkuji za odpovědi (nechci se kuli tomu zbytečně stresovat )
Normální to rozhodně není, pokud bylo zadrženo na celnici, tak tato okamžitě zasílá doporučený dopis příjemci s důvody zadržení a započne celní řízení. Mám s tím osobní zkušenost.
doplněno 08.05.13 08:18:Jen ještě dotaz, jak vlastně víte, že je zboží na celnici?
doplněno 08.05.13 08:23:Myslet si že je na celnici, neznamená vědět že tam opravdu je. A pokud to přišlo na celnici, tak ti dají okamžitě vědět, protože budou chtít clo a tam se oni moc nezdržují. pokud jim poskytnete jimi vyžádanou součinnost ohledně ceny, atd.
Aha no mě nic nepřišlo tak doufám, že je to jenom tím, že mají hodně práce. Každopádně jsem to obědnával přes známého, který nedostal vůbec žádný e-mail a tak, tudíž já ani nevím jaké je nějaké číslo té zásilky abych jim třeba na celnici zavolal a zeptal se kde je problém... fakt nevím co mám dělat, ale asi mi nezbývá nic jiného než čekat no...
Že zboží dorazilo na celnici samozřejmě nevím, protože mi nic nepřišlo jak poštou tak na e-mail.
Ach jo nejhorší je, že ze zahraničí nakupuju poprvé tak vůbec nevím jak to chodí.. ano slyšel jsem, že mi připočtou CLO a DPH, ale to prý jakoby s balíčkem.. jakože jim to zaplatim (jakoby na dobírku) a oni mi ten balíček daj, ale asi sem to pochopil špatně že?
Co mám tedy teď prosím dělat?
Znám případ z rodiny, nějaký spejšl přijímač z Kanady, s dekodérem umožňujícím odposlech policejních frekvencí v různých státech USA (nerozumím tomu), taky přišel se zpožděním, celníci v Praze si s ním tři týdny hráli, protože nic takového ještě neviděli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.