Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Darování nemovitosti

Od: chaluparka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, rozhodla jsem se darovat dceři ( jediný potomek ) rekreační chalupu, kterou mám ve výlučném vlastnictví. Jako přílohu k darovací smlouvě nemohu ale přiložit nabývací doklady, mám jen jejich soupis na listu vlastnictví. Mohlo by to stačit? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, pokud jste vlastník nemovitosti zapsaný/á v KN, tak by na LV mělo být uvedeno, jak byla nemovitost získána do vlastnictví (např. dědictvím). Myslím, že to by mělo stačit. Více Vám řekne asi notář, u kterého budete darovací smlouvu sepisovat. A přílohou bude i aktuální LV. Zdravím!

ladaadal*
hodnocení

3x

Myslím si, že Ben má pravdu. Jsi-li výhradní vlastník v KN i na LV, nevidím důvod dokládat způsob nabytí pro potřebu darování svému potomkovi.

fribble*

Máte pravdu oba, dokonce na KÚ musí být založen doklad, na jakém základě provedli změnu v LV.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]