Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zrušit smlouvu?

Od: lilu* odpovědí: 5 změna:

Ahojky, chtěla jsem se zeptat jestli už jste se někdo setkal s problémem jako mám já.Podepsala jsem smlouvu na internet u Rio-média na dva roky.Ale ted jsem se musela přestěhovat na jinou adresu a tam mi ten internet nejde převést.Jenže smlouvu mi nechtějí zrušit i přesto,že tam ten internet nemohu využívat a tak platím jen tak službu,kterou nemám.Vím,že jsem podepsala smlouvu,ale je divné platit něco co nemá.Já jsem se musela přestěhovat,takže to neni moje chyba.Také mi řekli,že smlouvu mužu předčasně ukončit stím,že si zaplatím, ty zbylé měsíce ale to by ta částka činila pomalu 8000kč.Pokud je tady někdo kdo stím má také zkušenosti,tak se mi prosím ozvěte.Předem děkuji za případné odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Pokud jste uzavřela smlouvu se závazkem na dva roky, můžete ji vypovědět pouze za podmínek uvedených ve smlouvě (většinou jde o doplacení zbývajícího počtu měsíčních paušálů).

Můžete se pokusit poukázat na bezdůvodné obohacení (poskytovatel žádá platbu za neodebíranou službu), ale nejsem si jista, zda uspějete.

buss
hodnocení

0x

Přečtěte si pořádně tu smlouvu, podmínky, kdy lze vypovědět.

ladinpraha*

Přesně tak, ale já nepochybuji o tom, že to mají ve smlouvě právně dobře ošetřeno. Oni svoji část smlouvy plní, dodávají to, co slíbili a tam, kam slíbili. To, že ty nemůžeš nebo nechceš službu využívat, už není problém na jejich straně.

ladaadal*
hodnocení

0x

No, smlouvu jsi podepsala, takže nezbývá než budď platit do vypršení, nebo zaplatit smluvní pokutu nebo ještě najít někoho, kdo si to od tebe vezme a bude to platit. Kdysi jsem to měl tak, že jsem našel člověka, který si na sebe tu smlouvu přímo u poskytovatele nechal přepsat. Nechtěl jsem riskovat, že přestane platit a budou to chtít po mě a šlo to bez problémů, ale to taky asi záleží na poskytovateli, zda tohle umožňuje.

doplněno 02.05.13 11:46:

Tak jedině zkusit v sousedství, kam by to šlo přehodit, jinak máš asi smůlu.

lilu*
hodnocení

Problém jeale v tom, že tam nikdo ted bydlet nebude,protože ten barák budou celý opravovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]