Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osa, intergram, dilia

Od: tomasssss odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mamka podniká a provozuje posilovnu, má tam rádio + cd s písničkama. Ročně platí poplatek OSE a DILII. Včera se u ní na provozovně zastavil ňaký týpen z INTEGRAMU, bohužel v provozovně byla brigádnice, takže informace od ní nulové. Sepsal nějaký papír nechal u ní kopii a vyzitku že prý má majitel zavolat. Známí mi radil že se má platit jen OSE nikomu jinému. Ostatní jako DILIA a INTEGRAM jsou jen "zprostředkovatelé" OSY a jen na tom hrabají prachy. Co je natom pravda komu má mamka platit a komu ne? Máte někdo zkusenosti?

Díky moc Tom

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Našl jsem toto:

INTERGRAM, nezávislá společnost
výkonných umělců a výrobců zvukových a zvukově obrazových záznamů o.s., vykonává kolektivní správu uvedených subjektů, a to v souladu s ustanovením § 98 odst. 6 písm. c) "autorského zákona": INTERGRAM, nezávislá společnost výkonných umělců a výrobců zvukových a zvukově obrazových záznamů, vykonává kolektivní správu uvedených subjektů, a to v souladu s ustanovením § 98 odst. 6 písm. c) jako jediný subjekt na území České republiky.

Základ právní úpravy kolektivní správy práv v České republice představuje s účinností
od 1. 12. 2000 zákon č. 121/2000 Sb. o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů ve znění jeho pozdějších předpisů (dále jen "autorský zákon"), konkrétně jeho hlava IV, ustanovení § 95 a následující. Před nabytím účinnosti autorského zákona byl výkon kolektivní správy práv předmětem úpravy zákona č. 237/1995 Sb., o hromadné správě autorských práv a práv autorskému právu příbuzných a o změně a doplnění některých zákonů. Oprávnění k výkonu kolektivní správy uděluje na základě autorským zákonem stanovených podmínek Ministerstvo kultury, které je zároveň pověřeno výkonem dohledu nad činností kolektivních správců.
V souladu s účelem kolektivní správy práv, kterým je podle ustanovení § 95 autorského zákona kolektivní uplatňování a kolektivní ochrana majetkových práv jejich nositelů a umožnění zpřístupňování předmětů těchto práv veřejnosti, zabezpečuje společnost INTERGRAM s péčí řádného hospodáře výkon majetkových práv výkonných umělců a výrobců zvukových a zvukově obrazových záznamů k jejich uměleckým výkonům a zvukovým a zvukově obrazovým záznamům, a to v případě, že jiný než kolektivní výkon těchto práv je nedovolený nebo neúčelný.

Co z toho plyne, mi jasn není, ale bez dalšího bych se na ně nevykašlal

tomasssss
hodnocení

děkuji, četl jsem to 3x sám tomu nerozumím. Myslím si že i OSA to má stejné akorát jinak podané v zákoníku.

Osa zastupuje autory hudby a textu. Intergram zastupuje vykonne umelce a vyrobce zvukovych a zvukove obrazovych zaznamu.. Zlodejina, lec bohuzel, posvecena statem. Ze zakona se musi platit obema.
tomasssss
hodnocení

něco z toho odkazu co ste mi tu poslali jsem si pročetl ale upřímě tomu pořád nedokážu přijít na kloub. Ale jak píšete vy platit jen OSE a INTEGRAMU. Dnes budu s mámou mluvit a skusím získat více info co přesně platí atd...

ovczaak*
hodnocení

0x

Už se to tu řešilo. Můj názor - platit ose,integramu,neplatit dilii. Zkuste prostudovat třeba toto - ipodnikatel.cz/...

boris*

Taky se mě toto dotýká a nejsrozumitelnějších odpovědí jsem se dočetl přímo na stránkách Ministerstva kultury, které uděluje práva kolektivním správcům... Nejsem z toho nadšenej, ale asi musíme platit, jsem zvědavej kolik kolektivních správců čehokoli a kohokoli se ještě založí... :) Tady je přímo odkaz..

mkcr.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]