Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mne, co je na tom pravdy, že by kojící matka měla pít skleničku černého piva denně, aby měla více mléka. Mám obavy, že to miminku může uškodit. Co Vy nato?
Děkuji za všechny odpovědi
Moje dcera zase odkojila tři děcka - každé asi do 8 měsíců a nepotřebovala k tomu žádné černé pivo. Mě zase tehdy starší gynekoložka doporučila po porodu zrníčkový kompot (já měla můj oblíbený angrešt) a k tomu smetanu. Ale to bylo proti zácpě po porodu. A mohu potvrdit, že to zafungovalo perfektně. Sama jsem také dceru kojila do 8 měsíců. Nekoupila jsem ani krabici Sunaru a také bez černého piva. O černém pivě jsem sice slyšela, ale nemyslím si, že to je nutné pro tvorbu mateřského mléka. Určitě lepší je pohoda a vyvážená strava bez nadýmajících potravin.
Černé pivo se od světlého mnoho neliší.Jen slad,který se používá,je zkaramelizovaný,tepelně víc zpracovaný,a od něj pivo dostane tmavou barvu.
Určitě sklenička jakéhokoliv piva matce nemůže uškodit,naopak pivo obsahuje spoustu užitečných látek,od velké složky vitamínů B různých fermentů a řady anorganických látek,a ta troška alkoholu by neměla až tak škodit.
JABRAKA
doplněno 13.02.09 10:15:
Ještě k tomu pivu,co vlastně obsahuje,trochu přesněji dle pana Google:
Pivo obsahuje vodu, sacharidy, bílkoviny, vitamíny, biogenní prvky, ionty a další látky pozitivně působící na lidský organismus. 92 % obsah vody umožňuje rychlé uhašení žízně. Pivo neobsahuje tuky ani cholesterol, ale díky sacharidům je zdrojem energie (cca 400 - 500 kcal v 1 l nápoje). Přítomnost všech vitamínů skupiny B, stopových prvků a minerálů především hořčíku, draslíku, fosforu, chloridu, křemíku, zinku, balastních látek podporujících trávení a nižší koncentrace škodlivin, vede k následujícím pozitivním účinkům umírněné konzumace piva (doporučeno 1 - 2 l denně): uklidňující vliv, odbourání stresu, prevence proti infarktům a srdeční mrtvici, příznivé účinky na trávení, činnost žaludku, snížení hladiny cholesterolu, růst, nervovou aktivitu, prevence proti kožním chorobám, prevence tvorby ledvinových a žlučníkových kamenů, podpora vylučování moči, anti-oxidační ochrana proti nádorům a srdečně cévním onemocněním, prevence arteriosklerózy, Alzheimerovy nem, kladné účinky na metabolismus bílkovin, aminokyselin, snížení krevního tlaku, povzbuzení tvorby červených krvinek posílení kostí.
MYslím že je to blobost - nebylo to dokázané. Jestli to není spíš o psychice. Já pořád dcerku kojí a to jí budou v květnu dva roky, syna jsem kojila jen dva měsíce. Jak se dcerka narodila jtak jsem si řekla že to vydržím co nejdéle, byla jsem v klidu i když bylo přechodně málo mléka (kojila jsem skoro celý den v kusu).
To pivo je opravdu blbost, spíš bych zkusila bylinky- já jsem pila čaj pro kojící. Nehledě na to že je tam alkohol a i v malém množství si můžete vypěstovat závislost
Má známou co pila pivo když kojila a mléko ztratila ve 3 měsících
to pivo teda blbost neni. A jak sem psal, alkohol ma velmi priznivy vliv na organismus, pokud je v malem mnozstvi, ktere by bylo v jedne sklence piva. Samozrejme se to neda takhle zobecnit, ale stejne tak nemuzete zobecnovat na zaklade vasi znamy, ktera ztratila mliko ve 3 mesicich. Pochybuju, ze za to mohlo pivo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.