Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potvrzení o návštěvě pohřbu v polsku

Od: bonkl odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

včera jsem byl na pohřbu mé tety z polska. Odjížděl jsem do polska již v pátek ráno. Když jsem dojel na místo tak mi přišla SMS z práce, že se v sobotu mám dostavit do práce na mimořádnou směnu. Tak jsem odepsal, že z rodiných důvodů nemůžu a vypnul telefon, protože jsem si stejně zapomenul nabíječku. Dnes, když jsem se vrátil tak jsem zjistil, že mi z práce přišla odpověď, že mám v pondělí přinést potvrzení o účasti - což mi připadá na hlavu, že musím donést potvrzení o to, že jsem nemohl přijít na směnu navíc. Jenže ten pohřeb byl na maličké vesnici, kde teď už určitě zpětně v sobotu odpoledne nemám šanci dostat jakokoliv potvrzení o účasti na pohřbu. A do pondělí to už určitě nestihnu, protože mi určitě v práci neproplatí náklady na cestu tam a zpět.

Tak bych se chtěl zeptat jestli tu někdo není rodák z Polska nebo neumí někdo polsky a nebyl by schopný mi napsat v polštině nějaké potvrzení typu, že dne 3.5 se osoba XY zúčastnila pohřub osoby ZY na hřbitově u katolického kostela zxy - večer zavolám strýčkovi ať mi řekne aspoň název té církve a nějaký kontakt ať mi pošle. Sice pochybuju, že si to někdo bude ověřovat, ale radši...

Budu velice vděčný za pomoc! Vedení u nás v práci je přísné a určitě to budou vyžadovat...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A co Velvyslanectví Polské republiky,možná to zní hloupě,ale kdo nic nedělá,nic nezkazí!Mohli by mít dávku empatismu;):D najisto.centrum.cz/... Jinak,upřímnou soustrast.

iz*
hodnocení

0x

Pracovní dobu a rozvrh pracovních směn sice určuje zaměstnavatel, ale s rozvrhem pracovních směn Vás musí seznámit předem. Mimořádnou směnu Vám nesmí nařídit ze dne na den (snad s výjimkou živelné pohromy).

___ Předpokládám, že o Vaší účasti na pohřbu v Polsku věděl, Potvrzení o účasti na pohřbu v době Vašeho volna (sobotu) nemá právo vyžadovat.

Nedoporučuji přistupovat na jednání zaměstnavatele. A nedoporučuji ani snažit se zaměstnavateli předložit podvodné potvrzení (mohlo by vést až ke ztrátě zaměstnání).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]