Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svatební oznámení a pozvánka

Od: jarmila45 odpovědí: 4 změna:
Dobrý večer, dívám se na svatební oznámení na internetu. Kolik stojí, jak ho odjednat a jaký si vybrat. Když jsem se koukla na ceník, je tam napsáno :Ceník (čtěte i poznámky pod odkazy info)Oznámení bez tisku 14 Kč za kus infoOznámení s tiskem 19 Kč za kus infoPříprava tisku oznámení 200 Kč infoPozvánka bez tisku 9 Kč za kus infoPozvánka s tiskem 13 Kč za kus infoPříprava tisku pozvánek 0 Kč infoPoštovné a balné 110 Kč info ( z sedef.cz/... ) Vůbec nerozumím, jak je myšleno s tiskem, bez tisku a jaký je rozdíl mezi pozvánkou a oznámením. Na pozvánce je jasný navíc kdy a kde a oznámení je jen jméno a příjmení, ale platí to i zde? Pak ale nechápu, proč je oznámení dražší než pozvnánka. Nějak se v tom neorientuji, tak bych chtěla poprosit někoho, kdo tomu rozumí a chtěl by mi poradit. Potřebovala by jsem 3 pozvnánky/ozámení. Aby tam bylo KDO, KDE a KDY a kolik by to stálo. Kdyžtak by bylo dobré, aby měli i kamenný obchod v Praze, aby jsme nemuseli zbytečně platit i poštovné. Moc děkuji za Váš čas.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

0x

Ceník s tiskem a bez tisku nechápu, vysvětlím vám ale to s oznámením a pozvánkami.

Je zvykem, že oznámení se posílají i těm lidem, kteří nejsou zváni na hostinu. Na oznámení bývají jména nastávajících manželů, často nějaký veršík a místo a datum konání svatebního obřadu.

Pozvnkou bude myšlena pozvánka ke svatebnímu stolu - tabuli - prostě na hostinu. Na té už je obvykle jen ozdobně napsáno "Jste srdečně zváni ke svatebnímu stolu.", či něco podobného. Někdy je na ní i počet osob, pro které pozvání platí, nebo ěnjaké detaily, jako kde se hostina koná, ale to není pravidlem, je běžné že si stejně pozvaní a nastávající manželé telefonují a dohadují detaily.

Pozvánka bývá vkládána do obálky s oznámením.

Oznámení tedy bývá obvykle více, dávají se i přátelům a vzdálenějším příbuzným. Občas někdo z těchto lidí přijde na obřad, ale už pak nepokračuje na hostinu.

Pozvánky se přidají těm, které chcete mít na hostině, tedy pokud nějakou plánujete.

doplněno 03.05.13 23:54:

Když koukám na vaše sránky, nezapomeňte si přečíst na stránce sedef.cz/... sekci Příprava tisku. Abyste se nedivila, že to nefunguje tak, že budete chtít tři oznámení a bude to např. 3 x 19 Kč.

askmenow*
hodnocení

0x

Teď koukám na ty stránky a to bez tisku a z tiskem je tam vysvětleno, když najedete na to "info": Bez tisku tedy podle všeho znamená, že dostanete ten papír s obrázky, vzorem, výseky, prostě to, co chcete... ale není na tom nic napsáno. S tiskem je, že je na něm jméno a vše potřebné.

doplněno 04.05.13 00:01:

Budete tedy platit, pokud byste nakupovala zde, 200 + 3x19 + poštovné

hodnocení

0x

Jen zírám na ty ceny, vdávala jsem se v době, kdy jsme s budoucím manželem lepili na obálky s našim oznámením známky v hodnotě 50 halířů. Došly všechny.

Jinak si myslím, že výběr svatebního oznámení, vložení Vašich jmen, data a hodiny obřadu, bydliště apod., prostě taková příprava, jakoby koncept - to stojí jednorázově 200 Kč. A´t pak chcete 3 oznámení nebo 500. To je zřejmě ta příprava tisku.

Pak podle počtu oznámení Vám pak napočítají 1 kus za 19 korun.

Tedy, příklad: 10 oznámení = 10 x 19 = 190 + příprava 200 = celkem 390 Kč

50 oznámení = 50 x 19 = 950 + příprava 200 = celkem 1150 Kč

U pozvánek žádná příprava není. Nepíše se tam, že hosty zve Pepa a Máňa, ale většinou je to univerzální pozvání, typu:

ZÁROVEŇ VÁS ZVEME KE SVATEBNÍMU STOLU. Za 13 korun kus se mi také zdá vcelku zbytečné.

To oznámení ano, ale vzhledem k ceně si rozmyslete, kolik jich budete skutečně potřebovat. Pozvánka ke stolu se mi zdá zbytečná. Jsou 2 možnosti: buď pozvete osobně ty, které chcete na hostině mít.

nebo si uděláte vlastní pozvánky ke stolu. Není to nic složitého, kdo má trošku výtvarné cítění, udělá často lepší, než profesionál. A peníze budete do začátku potřebovat, tak podle mě nemá vážně cenu je vyhazovat za podobné věci. Jaga.

Na druhou stranu, falešný vrchní Dalibor Vrána z jednoho z mých nejoblíbenějších filmů, tvrdil, že člověk se žení tak 3 x za život a tudíž nemá cenu škudlit. Takže to záleží čistě na Vás a tloušťce Vaší peněženky. *ua*

hodnocení

0x

Doporučila bych osobní návštěvu nějaké tiskárny, případně více tiskáren. Tam vám všechno vysvětlí přímo na místě.

Objednávka přes internet se mi moc nelíbí.

Roky jsem chodívala do tiskárny a vídala jsem tam často snoubence vybírat a sestavovat svatební oznámení, absolventy vysokých škol vybírat a sestavovat promoční oznámení, nakonec i pozůstalé nad oznámením o úmrtí.

Je to docela malá tiskárna (daleko od Prahy), ale pro každou z těchto událostí mají tlustou složku nabídek. Pro svatební oznámení od nejzdobnějších se zlatými prstýnky, s kočárem s koňmi, kyticemi všeho možného, to všechno na podkladu zlatém, růžovém... až po docela jednoduché kartičky. V jiných deskách mají desítky svatebních veršíků. V dalších deskách mají jako vzor to, co v minulosti tiskli.

Jsem si jistá, že takhle pracují všechny tiskárny. Že si zkrátka při osobní návštěvě vyberete lépe jak podle vlastního vkusu, tak podle ceny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]