Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otec mi úmyslně zadržuje výživné

Od: martin1309 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám problém se svým otcem, s kterým nevycházíme.Před pár týdny jsem vyhrál soudní spor, který sám vyvolal z přesvedčení, že mu soud sníží výživné o 300Kč.Nicméně jsem student VŠ a tak mi soud zachoval výživné na původní částce a to prosím 1000Kč.Ikdyz mi otec posílá tak malé výživné, stejně mi dělá naschávaly... úmyslně ho posílá pozdě s tvrzením, že má 3 měsíce zákonou lhůtu bez postihu poslat zpožděně výživne.

Pro příklad, výživné za únor mi poslal 27.4.

Mě toto nepřijde normální a chtěl bych se proti tomu nějak bránit, je nějaká možnost?

Děkuji za odpovedˇ

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Martine, já vím, že čekáte na každou korunu..Ale jsou rodiče, kteří výživné nezasílají vůbec...Pokud otec pracuje, pak se jedině obrátit na exekutora a nechávat mu výživné strhávat rovnou ze mzdy exekučně.

hodnocení

0x

no, tak asi jediná možnost je znepříjemnit otci život přes exekutora - tam stačí třeba i jedno nezaplacené (neúplně zaplacené) výživné. jestli vám tedy ta pozdě zaplacená tisícovka stojí za handrkování se s otcem.

repkin*
hodnocení

0x

Tři měsíce v kuse nemusel platit dřív, nyní musí, takže se celkem plete. Každopádně bych ho dal na soud asi znovu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]