Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastavení exekuce

Od: trantor* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám tento dotaz. Soud mě a manželece povolil oddlužení splátkovým kalendářem a dneska nám přišlo od exekutora, že vzhledem k tomu že jsme v úpadku tak oprávněný chce zastavit exekuci a vyzývá nás abychom se k tomu vyjádřili. Jde mi o to, že když budeme souhlasit, tak jestli oni pak mohou exekuci nařídit znovu. Protože rozhodčí nález bude platný i nadále a jestli bychom nemuseli platit náklady exekuce opět. A tak dokola.

S pozdravem a děkuji za odpoveď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mike32*
hodnocení

1x

Dobrý den,

takže za prvé :

- dle paragrafu 109 ins.zákona od podání návrhu na oddlužení na soud - respektive po zveřejnění v ins.rejstříku - již NELZE ŽÁDNOU EXEKUCI VYKONAT! Chystaná novela ins.zákona, která je nyní v parlamentě upřesnuje tento paragraf k tíži věřitelů aby nemohlo docházet k nějakému omylu a prakticky od podání ins.návrhu na soud se všechny exekuce prostě ZASTAVÍ A NELZE JE VYKONAT!

za druhé :

- vy jste povinnen se zdržet po schválení oddlužení jakéhokoli mimosoudního jednání s řádně přihlášeným věřitelem, ale i těmi nepřihlášenými, které by mohlo poškodit jiné řádně přihlášené věřitele!

- v usnesení, kterým Vám bylo scháleno oddlužení to máte jasně napsáno, že dle paragrafu 412 nesmíte zvýhodnovat žádného věřitele před jiným.

za třetí :

- určitě musíte mít přiděleného ins.správce, tak nějak nechápu proč nesměřujete tyto vážné otázky k němu - kdyt od toho si ho i platíte ne?

repkin*
hodnocení

0x

Zastaví exekuci a přihlásí se do toho Vašeho oddlužení?

trantor*
hodnocení

Už se přihlásili dávno, už to oddlužení soud schválil. Teď chce oprávněný zastavit zcela exekuci protože jsem v úpadku. Ale jak jsem vygoogloval tak na mě ani nezáleží, protože pokud oprávněný chce zastavit exekuci, tak exekutor vždy vyhoví. Mě spíše jde o to, jestli jí pak nemůžou nařídit znovu. A abych platil náklady exekutora ještě jednou.

rudolf*

můžou, ale jednak s tím, jak správně tušíte, nic neuděláte, a druhak vám to může být jedno, protože pokud budete na konci oddlužení osvobozen od zbytku nesplacených pohledávek, tak už po vás nikdo nic ze starých dluhů nevymůže...

mike32*

Omyl - do 3 let od osvobození od zbytku neuspokojených pohledávek může kdokoliv z věřitelů podat návrh na odejmutí osvobození pro porušení podmínek - podvádění při schvalování nebo průběhu či osvobození oddlužení ...

Osvobození od zbytku neuspokojených pohledávek neni definitivní do 3 let od právní moc rozhodnutí o něm pokud vyjde najevo do 3 let po osvobození, že dlužník jednal při schvalování nebo průběhu oddlužení vůci věřitelům ...

Poté nastáva situace pro dlužníka taková jako před oddlužením - to znamená konkurs, exekuce a věřitelé se můžou domáhat svých pohledávek zase všemi možnými způsoby ... tak pozor na to ... ju? :)

rudolf*

píšu, pokud bude tazatel osvobozen... pokud mu bude osvobození odejmuto, tak nebude osvobozen..

mimochodem odejmutí nenásleduje konkurs; imho zbytečný příspěvek..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]