Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlý nehet

Od: andrea333 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, potrebovala bych pomoct. Mam strasne krvave okolo nehtu na noze. Nemuzu se pomalu ani toho dotknout, jak to silene bolí. A nebo kdyz zapomenu a zkopnu si ten prst, tak v tu chvili je to silena bolest a vidim " vsechny svate "
Mamka me nuti k pedikerce, ale nikdo se me toho nesmi ani chytnou, moc to boli.
Chtela bych tymto dotazem, Vas pozadat o radu a pomoc, co stym mam delat.
Je mi 16 let a prikladam k clanku fotku, jak ten prt vypada.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Sehnat Rivanol, nalít na gazu, přiložit, zavázat, zalepit. Tři dny to nesmí na vzduch (ani sprcha apod.), poté postup zopakovat.

andrea333
hodnocení

Obrazek se mí bohuzel nevlozil.
repkin*

Dokážu si to živě představit, měl jsem to samé. Bohužel jsem se dočetl na internetu, že pedikůra tomu pomůže pouze v začátku. U doktora mi bylo navrhováno stržení nehtu. Nakonec když jsme hráli fotbal, tak mi na to spoluhráč omylem dupnul, já měl plnou botu krve, ale od té doby jsem měl několik let klid. Nyní se mi to bohužel vrací. Přítelkyně ve zprávách prý viděla nějaké "rovnátko na nehty", tak to zkusím pohledat.

golda*

Než se rozhodnete pro jakýkoliv drastický zákrok,jako stržení nebo vyříznutí části nehtu doporučuji vyzkoušet již zmíněná rovnátka nebo-li špnehtové špony.Já se aplikaci těchto špon zabývám několik let a je 90% úspěšnost léčby.Aplikace je naprosto bezbolestná a špona vydrží až 2 měsíce,poté se aplikuje nová až do úplného vyléčení.Již při první aplikaci je okamžitá úleva.

zaza*
hodnocení

0x

Ahojky

auuu to je velice nepříjemné :( můj přítel s tím měl problémy na obou nohách několikrát mu to strhávali a zase to dorostlo a opravdu s tím hodně zkusil taky hrál fotbal a nakonec se to vyřešilo plastikou. Byl s tím asi 4 dny v nemocnici, ale má pokoj a nikdy se mu to nevrátilo prostě mu vzali nehtové lůžko. Ale už netrpí.

Asi holt něco vytrpět a pak už netrpět.

medizen.cz/...

paw*
hodnocení

0x
Obcas to mivam tez. Zajit do nemocnice na chrurgii. Naposledu mi ani nehet netrhali, jenom zastrihli a "bok" tak nejak vydlabal nejakou skrabkou. A pohoda. Nejspis tam budes kit hnis, proto to tak boli. Kdybys to dokazala doma otevrit a vydezinfikovat, tak je sance ze se to spravi samo.

sarkaona*
hodnocení

0x

My jsme měli tenhle pád v rodině taky - nepomohla ani ta slavná rovnátka, ani chirurgie. Strhávání hentu je k ničemu, protože nehet opět vyroste na stejném nehtovém lůžku a je tu problém znova.
Nakonec pomohl laser, kterým se upravilo nehtové lůžko. čili nehet už nemá kam zarůstat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]