Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Registrace na úřadu práce

Od: gill* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Zítra se musím jít narychlo zaregistrovat na úřad práce proto, aby můj budoucí zaměstnavatel dostal dotace. Ale problém je v tom, že při registraci potřebuju prý nutně doklad o nejvyšším ukončeném vzdělání a já ho nemám. Stěhovala jsem se do jiného města a do zítřka ho určitě nestihnu najít. Když tam příjdu a nebudu mít žádný dokument, tak mě nezaregistrují? Lze tato situace nějak vyřešit? Moc prosím o radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

ÚP má úřední hodiny od pondělka do pátku (v pátek do 11.00), v sobotu Vás nezaeviduje.

K registraci Vám postačí OP plus potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list), vše ostatní budete moci doložit až na další schůzce se zprostředkovatelkou.

___ Jestli jste ještě na ÚP evidována nebyla, doporučuji se předem seznámit s právy a povinno/... (při registraci podpisem potvrdíte, že jste s nimi byla seznámena, ale nebudete mít čas si je důkladně pročíst).

Poznámka: Podle mne případná dotace pro budoucího zaměstnavatele nesouvisí s tím, jestli se zaregistrujete dnes nebo až v pondělí.

doplněno 03.05.13 21:47:

Ono je to trošku jinak: Dotace se neposkytují "na lidi", nýbrž na zřízená pracovní místa. Vhodné uchazeče vybírá (nebo alespoň navrhoval) úřad práce, a to z řad dlouhodobě nezaměstnaných.

Jestli se zaregistrujete v pátek nebo v pondělí by tedy nemělo hrát žádnou roli.

doplněno 03.05.13 21:50:

Viz: informace k politice zaměstnanosti

reta

Nám bylo řečeno že dotace se dá získat jen na uchazeče o zaměstnání, takže musím nesouhlasit.Lidé o které jsme zažádali,museli být evidenci, protože součástí kolečka o dotace bylo vyjádření jejich " zprostředkovatelky".

Nicméně počítejte s tím, že to bude nějakou dobu trvat,naše firma žádala v únoru a přišli jsme na řadu až teď, protože žádostí na místním ÚP bylo moc.Takže evidentně záleží na rychlosti " úředních šimlů".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]