Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 16 let. Letos budu ukončovat prvák a zajímalo by mě, kdybych po velkých prázdninách mohl jet do zahraničí, nejlépe do Anglie. Třeba na několik měsíců, nebo rok. Jak je to se školou? Měl bych docházku tam? Rodiče chtějí, abych se někde uplatnil a odcestoval z této zkorumpované země. Máte někdo takové zkušenosti? Děkuji, ffllip.
Bohužel, korupce kvete všude, nejenom v naší zemi. Takže si nevybereš.
Po absolvování prváku toho ještě asi mnoho nevíš, neumíš. Tak jak se chceš uplatnit někde jinde? Hodlají se rodiče s Tebou do Anglie také odstěhovat? Nebo bys tam chtěl studovat a oni by Ti jen posílali peníze na studia?
Pokud mohu radit, dodělej si v klidu u nás školu, kteroiu jsi začal a pak se uvidí. Ve Tvých 16 letech by byly určitě různé bariéry - jazykové, stesk po rodině, změna prostředí...A navíc v Anglii si za vzdělání opravdu zaplatíš. Kdoví, co jednou podnikneš, ale zatím mi připadáš velice mladý a neotrkaný. Počkala bych aspoň po maturitě, být Tebou.
Nebo jestli jsou rodiče dobře finančně zajištěni, můžeš se pak pokusit tam vystudovat VŠ. Ale levné to nebude. Jaga.
A ty si myslíš, že je to v Anglii snad o něco lepší jak tady? :D Máme se ještě hodně dobře, ale jako národ si umíme jen stěžovat. Já si v 16ti užíval mládí jak jen to šlo, radoval jsem se z bezstarostnýho života, lítal za holkama a ty přemýšlíš, že necháš školu a pojedeš za muslimama a polákama umývat nádobí nebo přeskládávat krabičky? :D Vykašli se na to a užívej si co máš, jsou lidi co jsou na tom mnohem hůř.
Jestliže tam máš zajištěnou školu a rodiče mají finance na placení, nic ti v cestě nebrání. Když pojedeš za vzděláním, je to bez problémů. Jakmile odcestuješ jen abys vypadl z republiky, nečeká tě nic dobrého. Rozšíříš počty, promiňte mi všichni to slovo, barevných. Spodiny, kterou u nás představují cigani. Musíš kterékoliv zemi nabídnout to, že něco umíš. To bez vzdělání dost dobře nepůjde. Dokonči školu nebo několik škol a buď tak dobrý, aby se o tebe firmy praly. Jinak budeš zametat ulice a stát ve frontách na sezónní práci. Začni se na to připravovat. Nelétej v oblacích, nesni, ale pracuj! Buď vzdělaný, buď dobrý natolik, že najdeš uplatnění. Bez vzdělání nejsi ničím. Ani u nás, ani ve světě.
No vyjádřil jsem se špatně. Přesněji kvůli jazyku, na několik měsíců pryč a zlepšit si cizí jazyk. Třeba i výměnné pobyty, kamoš byl 3 měsíce v jedné rodině a myslím, teď nevím jak to měl se SŠ, ale myslím, že jí dělal dálkově, učitelé mu posílali e-maily (testy a různé dokumenty). Že bych na tom trval to ne, ale zajímají mě hlavně zkušenosti jiných. A s tím politickým bordelem máte pravdu.
Při prvním čtení jsem reagovat nechtěla, ale tento přístup už se mi jeví rozumnější, takže se připojím:
Vzhledem k tomu, že uvažuješ o studiu v zahraničí soudím, že s prospěchem nemáš žádné problémy, doufám, že ani s přístupem ke škole, vyučujícím a k učení.
Je-li tomu tak, mohou rodiče zkusit ve škole požádat o individuální studijní plán. Pak bys mohl odjet na několikaměsíční studijní pobyt do Anglie.
Doporučuji však vyhledat si v internetu anglickou školu, která nabízí několikatýdenní(nebo několikaměsíční jazykové kurzy (nezařizovat povbyt a studium prostřednictvím našich agentur).
Zahraniční školy organizují jazykové kurzy tak, aby jediným spojovacím jazykem byl ten jazyk, který studenti studují.
Kurz, společné bydlení na kolejích nebo v rodinách a společné trávení volného času ti za pár měsíců dají tolik, co u nás dva či více let studia cizího jazyka u nás.
___ Nemáš-li se školou žádné problémy, nevidím důvod, proč by škola studijní jazykový pobyt (několikaměsíční individuální studijní plán) nepovolila.
Začni dotazem ve škole a podle odpovědi zvol délku jazykového kurzu.
doplněno 03.05.13 20:24:Poznámka: Spousta škol nabízí jazykové kurzy už v průběhu prázdnin, takže bys nemusel čekat až po prázdninách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.