Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel nechce, abych pracovala

Od: dalsidotaz odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Už jednou jsem tu psala ohledně toho, že jsem před rokem přerušila studium a přítel nechce abych poslední půl rok chodila do práce. Jak jsem již psala, je to hezké gesto ale nejsem zvyklá abych dostávala něco zadarmo a moje maminka s tím moc nesouhlasila (chce abych byla samostatná). Děkuji moc za minulé komentáře ale potřebovala bych ještě názor.

Jsem tedy doma a obstarávám celou domácnost. On jen příjde a jen se nají -jinak má vše připravené. Je pravda, že se nám to asi vyplatí, protože ještě nemám vysokoškolské vzdělání jako on ale i tak, nejsem žádná zlatokopka a někdy to ve mně hlodá, jestli dělám správně a jestli je to vůči němu fér. Spíš mě zaujala jedna věc. Vzal si ještě jednu práci bokem je to v jeho oboru a dělá to o víkendech. Příjem měsíčně je asi 30 tisíc z toho platíme 10 tisíc poplatky a nájem. A asi dalších 30tisíc rezervy. Připadá mi, že mu to dělá hrozně dobře a že se mu tím zvýšilo sebevědomí, že vlastně on je ten živitel rodiny. Nemůže to mít nějaké jiné následky?

Koupí mi všechno co potřebuji. Nikdy mi neřekl ne a když se mi třeba líbí tričko tak mi řekne - koupím ti ho, udělej si radost.. Když mě bolí zub jede se mnou přes celou republiku a vezme si v práci volno.

Ale nadruhou stranu je mezi tím krátká hranice a napřiklad včera : řekl at mu ho ohřeji polívku, že on něco dodělá v koupelně - a já se na něj tak zvláštně podívala a byl trošku rozpor, protože podotknul, že jsem doma a obstarávám domácnost, tak myslel, že mu to ohřeju. No pak si to hned asi následně uvědomil a omluvil se mi. I tak mám z toho zvláštní pocit, i když několikrát opakoval, že to nemyslel zle.

Já za půl roku půjdu do školy ale je to ještě docela dlouhá doba a nechci aby se cokoliv změnilo. Našla jsem si ještě práci 2krát týdně (úklid) abych neseděla pořád doma a on zase včera, že to nemusím dělat. No, nevím, co si o něm myslet...samozřejmě, že mě to těší ale zase nechci aby se cítil nějak dominantní, jestli mi rozumíte. Časem se mu plat ještě zvýší a doufám, že zůstane svůj. Znám ho jako ještě chudýho studenta.

Myslím, že v něčem jiném problém není, máme se rádi, zařizujeme si byt akorát nechci aby se změnil Máte někdo s něčím podobným zkušenost a co si o tom myslíte?

Děkuji moc a hezký den:))

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sarkaona*
hodnocení

1x

Nechápu, že my ženy neustále řešíme i to, co se řešit naprosto nemusí...hledáme chyby tam, kde nejsou a přemýšlíme tam, kde rozum zůstává stát.
Nechápu, proč byste se měla cítit jako zlatokopka, když jste ho poznala jako chudého studenta.
Každý člověk je pyšný, když dokáže zajistit svojí ženu, zvlášť v dnešní době, tak mu tu jeho malou mužskou pýchu nechte.

martinaa*
hodnocení

0x

Mám dojem, že přítel by z Vás nejraději měl opravdu puťku u plotny, která skáče, jak on píská (a platí) - a pokud se na to necítíš, tak to prostě nedělej. On si každý člověk velice rychle zvykne, že mu někdo posluhuje, a pak už to bude vyžadovat.

asd*
hodnocení

0x

Rizika jsou dvě: 1) zvykneš si na to, zlenivíš a ztratíš schopnost pracovat, bude z tebe už jen paní domácí, 2) zvykne si na to a bude servis vyžadovat pořád, jakmile nebude navařeno/ uklizeno tak bude zle.

Pokud chceš v budoucnu pracovat tak pracuj pořád, pokud chceš žít v režimu "ženská se stará o domácnost/ chlap živí rodinu" tak dělej paní v domácnosti...

prace
hodnocení

0x

Podle mě byste si prozatím měla vážit toho, co máte, v dnešní době mít tak velkorysého manžela, který vám vše zaplací a ani moc neremcá...užívejte dále luxusu, ale nevýhody to pochopitelně má:

- je pravda, že dnes už neplatí, že muž může být živitelem rodiny, v mnohých rodinách je tomu obráceně, ale pokud máte takového muže, tak proč ne. Přestavte si opačný případ - řada mužů se nechá živit ženami, protože se jim prostě dělat nechce, ale to je podle mě špatně.

- je logické, pokud muž pracuje a žena je doma, tak automaticky očekává, že bude mít alespoň navařeno a že mu s jídlem posloužíte, to se nedivte

- přítel má pravdu v tom, že brát zrovna úklid není zrovna ono - ano, schvaluji, aby žena, pokud teda ovšem sama chce a starost o domácnost zvládá, pracovala, ale najděte si nějaké lepší zaměstnání, úklid bych pochopil, kdybyste manžela neměla, ale takhle, i když pokud nemáte vzdělání, tak se ani nedivím. Na vašem místě bych si zlepšoval vzdělání, např. se učil cizí jazyky atd.

Bohužel při takovémto přístupu jste na příteli potažmo závislá. Máte vůbec nějaké vlastní peníze, které smíte použít podle vašeho uvážení? Máte nějak domluvené rozdělení majetku? Je pravda, že pokud ne, tak přítel vás může kdykoli vyhodit a vy s tím nic nenaděláte. Dobrá zpráva, zatím nemáte děti, pak by to bylo ještě horší.

prace

omlouvám se, místo manžela měl být přítel

iz*
hodnocení

0x

Problém v tom být nemusí, ale také může.

V jaké rodině vyrůstal Váš přítel, jak to měli/mají doma zařízeno jeho rodiče (někteří lidé přejímají model svých rodičů)?

___ Já si myslím, že to záleží pouze na Vás. Pokud Vám soužití muž živitel - žena v domácnosti vyhovuje, nechte to tak. Nevyhovuje-li Vám, najděte si práci, která Vám umožní podílet se na financování domácnosti.

Jinak mám pocit, že se Váš přítel už pomalu mění: financuje domácnost i Vaše potřeby, za což už něco očekává/požaduje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]