Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz.
Chodím k jedné kožní lékařce, která je současně dobrou kamarádkou mojí matky, není to žádna soukromá ambulance, je to kožní lékař v nemocnici, ale vzhledem k tomu, že je to dobrá kamarádka od mojí matky, tak tam chodím již od narození.
Chodím tam i sam např když jsem měl vyrážky na kůži apod. , ale poslední dobou se mi udělaly takové malé bradavice na kůži a občas mě kůže aj svědi, ta lékařka mi tvrdí, že ty bradavice nebude řešit že jsou malé a přičinu svědění kůže také nevidi, tak se chci zeptat. Mohl bych jít na nějakou soukromou kožní ambulanci, která má smlouvu s mojí pojištovnou, bez toho, aby se to moje matka věděla ( nechci zbytečně vysvětlovat co a proč) současně s tou mou kožní lékařkou, a přitom se kdykoliv vrátit k mé původní kožní?
Nechci zbytčně matce říkat, že s ní nejsem spokojený apod. prostě chtěl bych jít na nějakou soukromou kožní a za půl roku , kdybych měl nějaký další problém jít opět k té matčiné kamarádce.
Podle nové právní legislativy je možné jít na jednorázovou konzultaci k jinému lékaři aniž by jsi musel k němu přestoupit - tedy zůstal by jsi nadále u své lékařky. Zdravotní pojišťovna tyto konzultace hradí. Takže zajdi za jiným kožním lékařem a požádej ho o tuto konzultaci. Neměl by být problém. Kožní lékaří jsou ale dost přetíženi a jsou u nich poměrně dlouhé čekací doby. Akutní případy by měli ale vzít přednostně. Do nemocnice musíš mít doporučen, může být i od tvého ošetřujícího lékaře. Nemocnici si můžeš vybrat jakou chceš, třebas na druhém konci republiky když to přeženu.
No a během té jednorázové konzultace by mi ten lékař mohl napsat nějaký recept nebo něco podobného?, a kdyby jsem byl na té jednorázové konzultaci a musel bych tam např. prijít za týden tak to už bych musel měnit lékaře?. No já nemám žádného soukromého lékaře, měl jsem atopický ekzem a právě stím jsem chodil k té kamarádce od mamči, ale to není žádna soukromá ordinace to je nomrálně v nemocnici dermatologické oddělení, ale stále by mě zajímalo , jestli se teda mohu objednat jinam , aniž bych musel něco měnit,.
Sice neumím poradit, jakým jednoduchým způsobem je možné se ke konzultaci s jiným lékařem dostat, ale v případě, že druhý lékař bude mít jiný názor a začne léčit, je zde docela velký důvod už u něj zůstat.
Kdybys byl můj syn, tak kamarádka nekamarádka, podpořila bych tě a původní lékařce to vysvětlila.
Nebo popř. jít do jiné nemocnice. Bydlím v Praze a nemocnic tu je více, tak můžu zkusit navštivit jinou nemocnici?
doplněno 01.05.13 17:49:a taky se chci zeptat, to, že se musím předem objednat mi je jasné, ale musím se tam nějak registrovat nebo stačí prostě se domluvit a je to?
Záleží na tom kolik Ti je let.Teoreticky do 15 či do 18? nevím přesně,já měl samostatné děti ,které od určitého věku chodili sami,by měl rodič doprovázet dítě k lékaři! ale jinak jakéhokoliv lékaře si člověk může vybrat sám.Jak píšeš objednat (nwn ja to u vás chodí)nebo dp obvodního či dětského lékaře. A kartičku pojištovny!nový lékař si zaregistruje pacienta a starého požádá event.o dokumentaci.
Špatně jste mě pochopil a mimochodem mám 17 let.
Myslel jsem to takhle. Objednal bych se do nějaké jiné ambulance nebo k nějakému jinému lékaři, aniž bych k němu přestoupil natrvalo, ten lékař by vyřešil problém popř napsal nějaký lek a tím by to u toho lékaře skončilo, samozřejmě by měl smlouvu s mojí pojištovnou , tak by to dostal proplaceno , ale stále bych měl kartu u svého původního lékaře.
To neni jen tak,ke dvoum lekarum chodit soucasne nemuzes.Pohovor si smamkou,treba si da rict a pujdete jinam.
Můžeš. Doporučení od obvoďáka nepotřebuješ, registrační lístek pro zdr.poj. se u kožního taky nevyplňuje. Ten se vyplňuje jen na obvodě, u zubaře a ženy na gyndě. Když najdeš kožního doktora co má volnou kapacitu a smlouvu s tvojí pojišťovnou , tak tě vezme, zaplatíš jen 30kč poplatek. Ňemusíš ani říkat, že chodíš jinam. Řekni, že chceš konzultaci, jestli se nejedná o nějaký závažný problém a co by se s tím dalo dělat. Když půjdeš na soukromou kliniku platíš návštěvu , řádově ve stovkách korun a navíc počítej s tím, že ti navrhnou chirurgické odstranění.Jedna bradavice stojí cca od 500 -1000kč ,je to podle velikosti kožní plochy ,někdo dává množstevní slevy, je to různé. Ve státním zařízení to vyjde daleko levněji. Ale s matkou si promluv, jestli přistoupíš na chir. odstranění a vrátíš se k původní lékařce, tak ta to samozřejmě pozná. Tady máš ceník jedné pražské dermatologické kliniky abys měl představu, sám si pohledej i jiný dermatology.cz/...
Děkuji Vám moc, konečně odpověd, která mi objasnila problém.
Ještě pro upřesnění. Najdu si dermatologa - zavolam jestli má volno v 15.00 např. - půjdu tam , s sebou si vezmu kartu pojištence - napíše mi mast nebo odstrani něco ... - kdykoliv můžu jít zpátky k mojí původní lékařce, je to tak?
Počítej ale s tím, že návštěva u toho druhého tebou nalezeného doktora asi nebude jednorázová, bude tě chtít vidět na kontrole jak zabírá jím doporučená léčba. Takže by asi nebylo vhodné abysi mezitím chodil i k ní s něčím jiným. Taky si ten nalezený doktor udělá tvoji anamnézu a tím pádem logicky zjistí,pokud máš časté a dlouhodobé kožní problémy že jsi se léčil i jinde. Je na tobě jak mu vysvětlíš, že chceš znát ještě jiný odborný názor a že tě ty bradavice opravdu obtěžují a chceš s nima něco udělat a rád bys znal názor jiného doktora. Pak je na doktorovi jak se k tomu postaví a zda tě neodmítne, resp. nedoporučí náhodou to, co ti řekla kamarádka matky aby ji nepodrazil. Musíš si řeč promyslet. Jednou se asi k té matčině kamarádce vrátíš a ona pozná, že bradavice nemáš co pak budeš říkat jí? Nemá cenu lhát, proberte postup s maminkou, jsou to kamarádky tak si to snad vysvětlí a nebudou to brát jako projev nedůvěry ale jako hledání i jiných možností. Tedy teoreticky ano, vrátit se můžeš, prakticky je to o fous složitější, jsou v tom i mezilidské vztahy. Tohle na soukromé klinice všechno odpadá, tam je to netankuje, ty to mají jako živnost.
No a pokud by mi předepsali třeba jen nějaký recept na te druhé ambulanci, tak dozvěděla by se to původní doktorka?
Asi ano. Dnes už mají propojené PC. Navíc je myslím limit 3měsíců, kdy bys neměl chodit ke dvěma doktorům současně, pojišťovna to pak doktorům neuhradí. Ale jestli chceš jen konzultaci co to máš, zajdi si 13.5 . na bezplatnou poradnu v rámci prevence- Den Evropského melanomu. Ty jistě rakovinu nemáš, ale taky třeba vůbec nevíš, že to jsou bradavice a ne pigmentová znaménka . A i ti zodpoví dotazy. Pak se teprve rozhodni, jestli zatlačíš přes matku na svoji doktorku aby s tím něco udělala. Protože něco se s tím jistě dělat dá, to svědění není nic příjemného, nechápu, proč to nechce řešit. Čti:
Nemocnice s poliklinikou Praha Italská nabídne v pondělí 13. května 2013 veřejnosti bezplatné vyšetření pigmentových znamének. Zájemci si mohou nechat znaménka zkontrolovat od 14:00 do 18:00 hodin.Budou mít také možnost využít poradenství naší kožní lékařky, která ochotně zodpoví veškeré dotazy týkající se ochrany pokožky. Akce má za cíl ukázat na nebezpečí kožní rakoviny a podpořit prevenci vzniku onemocnění.
Jen doufej, že tam nebude radit ta mámina kamoška. Obecně z toho nedělej velkou tragedii, přeci nebudeš až do smrti (tedy do smrti té doktorky ) chodit k jedný jediný doktorce jen proto, že je to mámina známá.
a kdyby jsem šel na konzultaci jen stím co to mám a doktor by to poznal mohl by mi hned napsat aj nějaký recept?
martas kožní problémy nejsou rýma. Ve skutečnosti kožaři zkouší, co na pacienta zabere. Pokud neseknou rovnou a nějaké pitomé bradavice neodříznou, nevypálí apod. - postupů je řada. I tak jdeš znova na kontrolu. Není myslím možnost, že ti někdo napíše zázračnou mastičku , ty se večer napatláš a ráno jsi bez problémů. Děláš konspiraci jako bys měl HIV. Máš pouhé bradavice co tě svědí a ty se toho chceš zbavit. Nic víc. Zbytečně se mámy bojíš. řekni jí, že to nechceš, že se toho chceš zbavit, že se tím trápíš ať ti pomůže. A co táta, ten by nepomohl v diskuzi nebo nemá jiného známého kožaře?
Pokud doktor za něco stojí, tak žádné zdůvodńování nevyžaduje. On dobře chápe, proč šel člověk jinam.
A jak to tedy funguje? Člověk začne chodit k lékaři a ten se po druhé konzultaci nějak dozví (lékařské tajné služby, FBI...), že tento pacient byl tehdy u tamtoho doktora? Odkud? Nemám na mysli ty, kde se člověk registruje.
Proboha, jsem nezletilý a nechce se mi doma vysvětlovat proč a co a že jsem si sam udělal co jsem chtěl...
Tak otázka zní, může mi ten druhý doktor když príjdu na konzultaci a zjistí příčínu už aj něco napsat nebo dát?
Doktor ti napíše co potřebuješ, nevyhodí tě,
a jak tady někdo napsal že nemůžeš k dvěma doktorům stejného zaměření zároven je blbost,
známý chodi do dvou ambulancí stejného zaměření současně ,jde vždy o odběr a následné vyhodnocení lekařem,, jde vždy tam ,kde to má blíž -bud z práce nebo z domu .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.