Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod a dítě-jak toto řešit

Od: jita* odpovědí: 7 změna:

dobrý den,jsem čerstvě rozvedená,mám dceru 10let která dost špatně snáší že tatínek odešel,Je uzavřená plachá,Její otec o ní moc nejeví zájem,může jí vidět kdy chce třeba každý den,ale bohužel přijede za ní tak jednou za měsíc,Vydělává hodně peněz,ale odmítá dceři koupit kredit nebo cokoliv jiného.Dcera je smutná je mi jí líto,vždycky jí řeknu že tatínek asi nemá peníze proto ji ten kredit dodobije,Ale nevím jestli nedělám chybu,Jestli bych ji neměla říct pravdu a ukázat sms kde její táta píše že ji kredit nedobije že platí alimenty at ji ho dobiju sama.Nevím co je pro dítě lepší,říct mu pravdu nebo radčí lhát.Dcera je hodně uzavřená a plachá ,myslím ale že by měla vědět pravdu jaký je Váš názor?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Jiťo, já radím - říkat dětem pravdu. Samozřejmě vždy s ohledem na jejich věk a povahu, ale netajit před nimi skutečnosti. Prohlédnutí pak bývá pro děti velkým zklamáním a ještě bolestivější, než rozchod rodičů. Snažíte se být k dceři ohleduplná, ale zároveň tím hájíte jejího otce. Myslete na to, že omlouváte jeho nezájem, aby to vyznělo u dítěte v jeho prospěch. Dítě si pak často dělá naděje a iluze o druhém rodiči a často se to pak obrací v neprospěch rodiče, který to sice myslel dobře, ale dobře to není. Dcera již s otcem může komunikovat sama, nemusíte dělat vždy prostředníka (vysvětlovat, obhajovat atd.) Ať otci sděluje přímo, co sdělit chce, požádá ho o cokoliv, pokládá mu dotazy atd. Podle jeho odpovědí, zájmu, ochotě atd. si i sama postupně dokáže udělat úsudek a obrázek o svém otci... Abyste nakonec nebyla Vy ta špatná..

hodnocení

0x

Zdravím Jito,

mám podobně starého bratra, který je taktéž velmi plachý. Takže mám určité zkušenosti. Nevím, z jakého důvodu jste se rozvedla. Ale prostě jí řekněte, že její táta jí má sice rád, ale že jste se nepohodli, a proto jí tatínek moc nenavštěvuje. To, ale neznamená, že by jí neměl rád. A s tím kreditem, klidně jí tu SMS ukažte, vysvětlete, co jsou to alimenty a řekněte, že jí dobijete mobil kdykoliv bude potřebovat. Uvidíte, že to pochopí. Anzionka.

doplněno 01.05.13 13:42:

Nemáte zač. ;)

jita*
hodnocení

díky za radu

pt®
hodnocení

0x

Jak já nenávidím rozvody, chápu, že někdy je to řešení, pokud je chlap opilec a agresivní. Jiťo, jen si nevyřizujte své účty přes dítě a nepleťte dítěti hlavičku. Rodiče se nám kdysi také rozvedli a proto to nepřeji v životě žádnému dítěti zažít. - pt

jita*
hodnocení

pro dceru chci jen dobře já nemůžu za to že odešel za mladší a nemá zájem o dítě

pt®

To je dobře Jiťo, že v prvé řadě myslíte na dcerku. Snažte se vždy mluvit o jejím otci dobře, jste přece oba její rodiče. Jinak je mi líto, že od vás odešel. - pt

albatros498022*
hodnocení

0x

Lhát se moc nevyplácí, jednou pravda vyjde najevo a pak problém může být ještě větší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]