Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může si na mě někdo vzít půjčku?

Od: adellee odpovědí: 9 změna:

zdravím, může si na mě někdo vzít půjčku, když ví mojí adresu a rodné číslo bez mého vědomí? A kde zjistím, zda nic nedlužím?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Nemůže.

doplněno 01.05.13 00:03:

@Repkin: Pokud mu k tomu tazatel nepůjčí občanku a nedoloží příjem, nikdo si na něj půjčku vzít nemůže.

sebod*

ivzez. Kéž byste měla pravdu. U těch firmiček, co půjčují "po domech" pracuje kdekdo. Stačí Vaše rodné číslo a když tam je známý, tak si na Vás půjčí. Bohužel tomu tak je.

buss

Ale může, stačí si zjistit, jak se úvěry poskytují.

artik*
hodnocení

1x

může , když má kamaráda někde na prodejně , není to problém

repkin*
hodnocení

0x

Dnes je bohužel možné všechno, takže může. Proto nikdy s nikým nikde nic nevyplňovat a nikomu nepůjčovat doklady.

doplněno 01.05.13 11:13:

@ivzez k tomu aby si na Vás vzal někdo půjčku stačí Vaše rodné číslo, nic víc. Lidé, kteří podepisují smlouvy s firmami, které o sobě tvrdí, že jsou ČEZ, RWE apod. přitom s nimi nemají nic společného, si zakládají na hodně velký průšvih.

hodnocení

0x

Tak v bance snad ne,ale u jiných společností bych se obávala.mamina

hodnocení

0x

Myšlenka, kde všude jsou má osobní data a také zjištění, jak obrovský je byznis prodeje osobních dat, mě děsí. Na kolika místech je uloženo naprosto vše o mě, to je neskutečné. Už jen kolik lidí mně posílá maily, telefonuje mi a ihned mě oslovuje jménem a nabízí mi číčoviny, myšlenka, kde k tomu přišli, kdo jim to prodal, to je hrůzné. Jen si říkám, že bez dokladů, bez občanky nebo pasu toho moc nesvedou. Utěšuju se *plac*

buss
hodnocení

0x

Proč by ne, když umí prodat barák pod zadkem. Zda nedlužím? Pokud to není zaneseno v registrech dlužníků (myslím oficiální) těžko. Ale dnes už je povinnost upozornit na nesplácení.

kokyno*
hodnocení

0x

Může, může... jednou za námi byl nějaký pán z Providentu kvůli půjčce na ukradenou (a v té době již nahlášenou) občanku, a uklidňoval nás ve stylu "nebojte se, na tohle jsme zvyklí, to ještě nic není, zrovna řešíme jednu zdravotní sestru, která si opisovala údaje z kartotéky a nabrala si půjčky za půl milionu...":(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]