Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání

Od: adf odpovědí: 3 změna:

Pokud jsem podal daňové příznání, ve kterém byly správně všechny údaje, kromě jména a příjmení (ponechal jsem jiné jména z předešlého formuláře) a nyní jsem tuto skutečnost zjistil s tím, že již uplynula lhůta pro podání daňového přiznání, jaké přiznání mám podat, abych tuto chybu napravil - dodatečné či opravné? Jak jej následně vyplnit - stejně, nebo jen upravit chybné údaje? Ještě jedna otázka - můžu zmocnit třetí osobu (FO, nepodnikatele), aby toto daňové přiznání za mě podal, tzn. pouze odnesl na FÚ. Děkuji mnohokrát.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dfa
30.04.13 19:25
hodnocení

nikdo?

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Pokud máte daňové přiznání celé v pořádku, jen máte špatně uvedené jméno, není dle mého názoru třeba podávat přiznání opravné či dodatečné. Zajděte si na FÚ a s příslušnou pracovnicí se jen domluvte na opravě jména. Jen můj názor, možná někdo poradí lépe.

uska*
hodnocení

0x

Řešila bych to dopisem na FÚ s přílohou kopie daňového přiznání . Na podatelnu FÚ může přijít kdokoliv s čímkoliv, kopii dopisu si nechte v podatelně potvrdit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]