Nejste přihlášen/a.
Když půjdu v pondělí 6.5. na živnost. úřad, stihnu to zrušit nebo přerušit ke dni 30.4.2013?
Živnostenský úřad na to má prý 30 dní, jsem vyhledal a já doufal, že půjde hned.
Mám dojem, že zpětně to nejde (nejsem si jist), ale jde-li o pozastavení, tak to udělají ode dne, kdy to podáš. Ta lhůta je možná pro vyjádření nebo zaslání dokumentů, ale stopnou ti to ten den, kdy to doneseš. Zrušení bude probíhat podobně, ale není to škoda? Pozastavit lze na 99 let a v případě potřeby kdykoli obnovit. Když to zrušíš a budeš chtít začít znova, budeš znova shánět potvrzení a platit poplatky.
K 30. 4. šlo živnost zrušit nejpozději dnes. Půjdete-li na úřad až 6. května, budete možné ji zrušit nejdříve od 6. května.
Děkuji za informaci , v pondělí jsem to nestihl a dnes tam samozřejmě nejsou.
Pokud to zruším k 6.5. budu muset zaplatit zp a sp za květen?
nhoře píšeš , že platíš pojiště měsíc dozadu , tak proč by jsi měl platit za květen , když tvrdíš , že v 5 měsíci zaplatíš za 4 měsíc?
doplněno 01.05.13 09:09:oprava - v 6 měsíci tvrdíš , že platíš za 5 měsíc
O přerušení nebo-li pozastavení taky uvažuju, chci se informovat, pokud z toho neplynou žádné povinosti asi to bude lepší tak udělat. Díky za odpověd´.
Když jsem rušil živnost, požedovali ode mne že nic nedlužím. Finančák-daně, dph, sociální, zdravotní..
S těma dluhama je to možný, to už si nepamatuju, ale jinak, když to pozastavíš, tak to je stejný jako bys to zrušil. Už nemáš žádné povinosti, žádný čestný prohlášení a vyplňování. A hlavně máš pořád zadní vrátka, kdyby náhodou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.