Nejste přihlášen/a.
Poraďte někdo kde sehnat kvalitní bavlněný ponožky. Když koupím ponožky v běžným obchodě, klidně i dražší, připadá mi to všechno strašně moc umělý, vůbec to nesaje pot, noha je i v pantoflích mokrá. Mám doma ještě pár ponožek z předrevolučních časů a to je jiný kafe. Zkoušel jsem i značkový ponožky třeba fa. Moravec a nepoznal jsem rozdíl od běžných uměláků. A to tam mají napsáno 95% bavlna, 5% elastan.
Neví někdo firmu která by vyráběla ponožky se kterýma"by se dalo v pohodě vytírat podlaha?"
Netuším z čeho to ti komunisti vyráběli, bavlněné ponožky 30 let staré bez děr, guma u kotníku stále drží a když se proděraví vezme si je muž na čištění zbraně, pravda barevnost nula-zelené, hnědé a bílé. U nás v Brně-stánky na Jundrovské u zastávky MHD je obchůdek s nápisem pravé české fusakle ovšem to nelze srovnat. To máte stejné jako s ložním povlečením. Než se zde zas do mě pustí, že je všeho dost, kvalitní a nejlíp z Ameriky tak ano, s tím co bylo na pultech se to srovnat nedá a to zvláště u elektroniky. Ač to sem nepatří, přečetla jsem si co obsahuje vlašský salát a už nikdy ho jíst nebudu.
Zjistil jsem, že slušná kvalita se dá koupit tam, kde se prodávají pracovní oděvy.
Nicméně nečekejte, že kvalita je levná.
Na druhou stranu, u ponožek za 5 Kč mi ani nevadí, že se po třech nošeních roztrhají.
Ale vytírat podlahu ponožkama, to by mě fakt nenapadlo
btw některé přívlastky mě smolí. Nebylo by vám blbý zeptat se třeba dědy, jakéže to byly ty nacistické ponožky co byly k dostání v protektorátu?
No asi měla napsat to vzpomínané kvalitní zboží které fabriky dokázaly vyrobit v době kdy byli u moci komunisti. Potomci třeba zase budou vzpomínat že ten dnešní šunt NONAME byl přece jenom lepší, než ten jejich šunt.
doplněno 30.04.13 15:15:Jedno se upřít nedá. Na první pohled vynikající. Třeba ovoce a zelenina v celofánu. Krásné, jen žrát se to nedá. No a ponožky v balíčku opatřené i háčkem. Asi k pověšení na bidýlko ke kanárovi. Jen tak k tomu nošení moc neslouží. Tzv na jedno použití.
Pokud tehdejší fabriky dokázaly vyrábět kvalitní zboží, tak potom nechápu, proč se lidi tehdy mohli utlouct při shánění toho "západního"... ale to už jsme mimo téma.
"jethro", to také nechápu. I když z Belgie od dcery máme vždy 100% bavlněné ponožky, tak až tak daleko tazatele neposílám, jen do obchodu s pracovními oděvy. - pt
"pt" to je právě ono, ve své domovské vlasti by šunt co pošlou nám blbcům z postkomunistické země nikdy neprodávali. Nikde jinde se v obchodě nesetkáte s tak mizernou kvalitou, jedna značka ale označení pro výrobu je A-nejvyšší kvalita na domácí trh, B-střed pro Česko, Polsko, (bývalý východní blok) vyrábí se obvykle v Číně, nejnižší kvalita pro "banánové" republiky. Nejsou to jen hadry totéž je u elektroniky. Není se čemu divit, takle se to dělalo i dřív jen s rozdílem, že nejvyšší kvalita šla na vývoz a podřadnější zůstala doma. Takže ano, pokud máte možnost nakupovat venku je to nejlepší volba protože i když zde koupíte ty naprosto stejné, třeba ponožky, tak stejné nebudou.
"liduš", sice nevím o tom, že by nám Belgie posílala šunty ponožky, ale tam koupím opravdu kvalitní a za 10 centů pár. Také bavlněná trička tam jsou 100% z bavlny, a po letech z nich nastříhám hadty na okna. - pt
No, poslední pořádný ponožky, co jsem dostal byly Russly. Když jsem pak viděl na netu, kolik stojej, tak mě málem omejvali, ale pravdou je, že zatímco běžné ponožky za 20-30 kaček prošlapu během několikerého nošení, protože mám problémy s klenbou a příčně ploché nohy, tak Russly mi vydržely skoro tři roky do první malé dirky a další tři roky po zašívání, takže i kdybych si je kupoval, tak ušetřím. Od té doby hledám jen dražší, ale ne přes net, musím si na ně sáhnout, abych cítíl, jestli nejsou umělý.
Nedávno jsem dostala 200 Kč kupónek do Bati, tak jsem sí řekla, že si nakoupím ponožky. Když jsem viděla, že za 1 ponožky z Loany chtějí 140 Kč, tak mě málem omyli. Já kupuji ponožky téměř výhradně v C&A - pánské i dámské. Dámské různé barvy za 150 Kč/10 ks a jsou opravdu fajn. Příteli do práce černé, ale mají barevnou špičku a patu, takže se pak dobře párují - ty stojí myslím 200 Kč/7 ks. Moje zkušenost.
Mám dobrou zkušenost s těmito prommcz.cz/... nevím tedy proč píší zimní, já je nosil celý rok, akorát obchod, kde jsem je kupoval, tak mi zrušili a od té doby marně sháním. Ted jsem je našel tedy náhodou zde. Všechny ponožky za chvilku roztrhám a umělinu nemám rád. Tyhle jsem myslel, že jsou bavlněný, ted koukám, že ne uplně 100%, ale přesto jsem je měl o žně na nohou ve vyšších pracovních botech i 14hodin v kuse a bez jediného problému, dokonale sály pot. Vydrželi mi vždycky minimálně 2roky, ale spíše více.
Já koupila bavlněné ponožky v pracovních oděvech za 40.- korun jeden pár, ale zase vydrží. - pt
Když už jsme u ponožek: Nevíte někdo, kde by se daly sehnat obyčejné bílé vlněné ponožky (také míním staré, které hodně vydržely)?
doplněno 30.04.13 20:49:Nové nedrží tvar, shrnují se tlačí v botách a hrozně rychle řídnou.
"ivzes", myslím že jedině uplést. Čistěvlněném ponožky po vyprání zplstnatí a sráží se a to opravdu hodně. Pravděpodobně nebude k dostání ani čistá vlna, protože není poptávka, ona totiž hodně kouše. - pt
Jen malá poznámka. Kvalita v dnešní době je taková jaká je. Rozhodující rolí, podle mně je, především velká ziskuchtivost do kapes, zejména dnešních soukromých producentů, bez ohledu na cokoliv. I na kvalitu? miro
No moc jste mi lidičky nepomohli
Zkusím ještě tu čistou bavlnu, ale moc tomu nevěřím. Když jsem v roce 1995 nastupoval do fabriky, fasovali jsme montérky 100% bavlna byly měkký a moc příjemný na nošení. Časem jsme začali fasovat taky 100% bavlnu, ale je to jak plech a ani po několika desítkách vyprání se to nezmění. Pokud visačka nekecá tak musí existovat i různé druhy bavlny.
Z bavlny se vyrábí například: krajky, příze, šnúry, popelín, damašek, sypkoviny, krep, samet, kord, pytle a jiné. - pt
Ahoj, kdybys sháněla pánské ponožky tak se zkus podívat sem: panskamoda.eu/pan/.... Pavel
Vyzkoušejte ponožky od Woxxu, já jiné nekupuji. Jsou dražší, ale nám opravdu vydrží. A co je výhoda, nám se nikomu nepotí nohy. Levné ponožky z obchoďáku, od větnamců a jiných různých prodejců nekupuji, protože noha se nám v nich potila a linul se pěkný smrádek a někdy to dopadlo i tak, že jsem musela boty vyhodit, to se prostě nedalo. Dnes je opravdu těžké najít něco kvalitního a za rozumnou cenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.