Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, ráda bych se zeptala na váš názor ohledně mé situace. Je mně 20 a neustále poslouchám komentáře od mamky ohledně svého oblečení (vtipné to bylo první tři dny, po měsíci jsem to pouštěla druhým uchem ven, ale po roce už mě to docela vytáčí, přestože to navenek nijak neřeším - vzdala jsem to asi po půl roce). Nechodím s výstřihy po pupek a sukní do půl zadku, spíš naopak, podle mámy se oblékám moc.
Snažila jsem se jí logicky vysvětlit, proč. Denně dojíždím do školy, jedna cesta trvá skoro hodinu, z toho tak 20 minut pochoduji pěšky, zbytek jedu autobusem, zatímco ji nabírá cestou do práce kolegyně a vysadí ji až před prací, takže venku je tak půl minuty. Takže si klidně vezme jen sukni, tílko a bolerko. Když ale já vylezu z pokoje a mám kalhoty (tenké, žádné rifle nebo tak něco), tričko a svetřík...! Nenechá si vysvětlit, že se mi nechce riskovat, že budu hodinu klepat kosu. A že když mi bude opravdu teplo, tak si prostě ten svetr jednoduše SUNDÁM!
Navíc, ona končí pokaždé ve tři hodiny, kdy je teplo, já se občas vracím ze školy (nebo z práce, když jdu rovnou ze školy brigádničit) i kolem sedmé, osmé, kdy už je venku zase chladněji, že jo... Hlavně, že si věčně stěžovala, jak jsem jako děcko byla pořád nemocná a nachlazená.
Vím, že je to blbůstka a drobnost. Ale po tom roce už si fakt říkám, jestli mi nešibe a nejsem fakt taková zimomřivka. :D Navíc bych jednou chtěla po ránu slyšet něco jiného než: pětkrát "Proboha, kam jedeš, na Sibiř? V tom se zapaříš za deset minut, vždyť tam svítí slunko!" (ale že při pobytu venku delším jak tři minuty občas zafouká vítr, to už neřekne ). Setkali jste se s něčím takovým? Chce mě naštvat, je to blbý humor nebo něco jiného?
Na tuhle otázku ti odpoví jen ona sama. Někdo je prostě horkokrevný, někdo zimomřivý. Je to stejné jako někomu chutná krupicová kaše, někomu vepřo knedlo zelo. Ale je to asi dost časté téma. Manželka taky chodí věčně ve svetru, zatímco mě stačí třičko a obě děti lítaj do půli těla. A vzájemně si taky občas rýpneme, že ten je nabalenej a ten zas neustrojenej, aby nenastydnul. Obávám se, že s tím nic moc neuděláš. Jedině hodit váááážnou řeč s mamkou, ale jestli to pomůže je ve hvězdách. Ale naděje umírá poslední.:D
To jo - občas rýpneme. Ale tohle je pětkrát než odejdu a třikrát, až se vrátím! Zajímavé je, že doma (nebo když vyrážíme o víkendu společně), tak se oblékáme většinou stejně, takže jsme docela na "stejné vlně". Rozdíl je jen v těch všedních dnech, kdy dojíždím.
.
Asi holt začnu ráno nosit sluchátka s hudbou.
Díky.
Mně tohle občas říkali kolegové v práci - oni jezdí autem, já chodím kilák na vlak, pak přesedám atd... Taky se tedy balím na teplo. Bylo mi to šumák, nebudu přece poslouchat někoho, kdo neví, o čem mluví.
Oblékejte se tak, jak je vám dobře. Máminy řeči ohledně oblékání ignorujte, nereagujte na ně. Ono ji to třeba přestane bavit, když uvidí, že je to bez jakékoliv odezvy...
A víte, že to asi zkusím?
Děkuji všem za vyjádření. Budu tedy pokračovat v občasné ignoraci a občasném rádobyvtipném odpovídání. Navíc, když jsem si to tak četla, tak jsem si uvědomila, že babička mi vždycky říká pravý opak - dobře se obleč, prší... To je ale takový klasičtější model, že jsem proti tomu mnohem více imunní. :D
Díky všem.
Dobrý den.
Máma to myslí dobře, nepřipouští si, že Tě přehnaná starost může obtěžovat. Mluvím z vlastní zkušenosti. Mám syna (20 let) a také mu pořád dokola říkám připomínky ohledně jeho oblečení. Mám ale problém opačný, syn se obléká málo. Celoročně jezdí do školy na kole (15 km jedna cesta) a jen v těch největších mrazech si oblékne tenkou větrovku, jinak to odjezdí v tričku. Nemocný není, takže si asi dělám zbytečné starosti. Přesto, i když se občas kousnu do jazyka, tak neodolám a oznámím mu: venku je zima, venku prší, venku sněží... a syn mi s úsměvem odpoví: "já vím". A stejně se neobleče.
Takže výsledek: maminky si dělají starosti, ale naše dospělé "děti" mají stejně svou hlavu. A tak je to vpořádku, řekla bych.
ZIma na kole - otužovat se je fajn, ale pozor na klouby - svaly se zahřejou, ale klouby ne. Pokud se jezdí moc nalehko tak prochládají, pozná to až časem třeba za 10 let, kdy začnou problémy. Ať se podívá v čem jezdí cyklisti a zamyslí se nad tim. Prochládáním kloubů si zadělává na artrózu - hlavně kolena a prsty na rukou, často i ramena a kotníky. Taky jsem byl mladej a blbej
K dotazu - mamka má jiný názor an oblékání a dělá si starost. Vysvětlete jí proč se tak oblékáte a převeďte to do vtipu, třeba "ahoj mami, dneska nejedu na Sibiř ale na severní pól " A určitě je lepší v horku svlíknout svetr, než na zastávce dělat dřepy na zahrátí (samo ocaď pocaď)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.