Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Marihuana mi zvyšuje výkonnost

Od: wiz odpovědí: 14 změna:

hulil jsem marihuanu asi 2-3 roky,ale s přestávkama.Například 4 měsíce ano,4 měsíce ne...Teď si dám třeba po 4 měsících jointa a zase přestávka půl roku třeba.Problém je,že když jsem hulil,staral jsem se jen o sebe,dělal sem celej den snad všechno co šlo stihnout,smál se,žil si atd. Jenomže od doby co jsem s tim přestal,mám občas deprese,nabral jsem kila a nedělám skoro vůbec nic.Vim,že na každýho to má jinej vliv,já třeba díky trávě udělal maturitu,jelikož jsem si dal brko a naučil se třeba 5 otázek za večer a přečetl všechny knížky k maturitě za 3 měsíce a to nejsem žádnej študák.
Myslim si,že jsem si na ní už zvyknul a jsem teď pořád utlumenej kvůli tomu,jediná nevýhoda je,že mám občas paranoiu,ale ta se dá tlumit.Jinak v podstatě všechno co chci,všechno jde a mám se skvěle.Nevim jestli mám nechat "drogy" ;),nebo užívat matku přírodu :).

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

koudalak*
hodnocení

2x

Celkem jednoduchá rada -už nehul.

Ne snad proto, že bych věřil tý propagandě o drogách atd... ale jestli opravdu občas máš paranoiu, tak to není žádná sranda - v tom případě bych měl i trochu strach z alkoholu.

Jinak proti trávě nic nemám - sám jsem si občas dal - byla to sranda, ale že bych "musel" to vážně ne. Už jsem nehulil snad 6 let a nijak mi to neschází - mám teď rodinu a člověk se na svět dívá tak nějak jinak.

Najdi si v životě nějakej cíl, něco co tě bude těšit a motivovat a půjde to i bez trávy.

Jinak kdybys neměl tu paranoiu a útlumy, tak si hul vesele dál a nestarej se:)

hodnocení

2x

Ty deprese a paranoia jsou pravděpodobně právě následkem předchozího hulení. Takže normální absťák. Nenamlouvejte si, že nemáte závislost. Když budete pokračovat, bude to postupně stále horší.

hoummy*
hodnocení

0x

Jít na protidrogovou odvykací kúru!

vlasatec*
hodnocení

0x
Zkus přesvědčit sám sebe že to tak není, že vše dokážeš i bez trávy a tvrdě na tom makej. Najdi si dostatek zájmů a sportuj. Já udělal maturitu taky a trávu jsem nepotřeboval. A nebo hůl a za pár let skončíš na psychiatrii.

majsterjoe*
hodnocení

0x

ted uprimne, byla v tom jen marihuana, nebo si bral jeste neco jineho.

Tohle mi k trave proste nejde, ale nejsem odbornik na drogy.

olaf71*
hodnocení

0x

ta aktivita nebyla vlivem marihuany,ale jen jsi prostě chtěl. je to droga. když jí nemáš, tak jsi pasivní. já nehulím a aktivitou srším a když nechci, tak nesrším. pracovali a stále pracují v mém kolektivu huliči a ani jeden po brku nemá výkon ani na 50%. jen čumí jak vyoraní a také prohlašují, že se jim lépe pracuje, stejně jako pod vlivem alkoholu se "lépe řídí vozidlo" ;)

wiz
hodnocení

ano,byla to vždy jen tráva..nevim no,na každýho to má jinej účinek :). Jde o to,že nehulim,jindy jsem hulil 3-4 brka denodenně a prostě jsem přestal ze dne na den...od t= doby jsem měl(rok a půl) tak 4 brka a nechybí mi to,protože ta paranoia je hnus. Když sem si dal tp brko cca po 4 měsících,řikám si,ne dobrý,nebude paranoia a když jo,budu to ignorovat,ale nešlo to,prostě zase blázen :D. Vim,že jediná výhoda u toho byla,že jsem se třeba za hodinu naučil 3- otázky v klidu,prostě jsem se do toho sekl a zajímalo mě to,asi tak :) Jiný taky řikali,že oni si radši někde lehnou,sednou a čuměj vyhulený do blba,jdou žrát atd. Ale já ne,já nemusel jíst,vim že jsem si šel zaběhat jednou 1,5h. a to normálně nevydžim ani hodinu běh,protože už mě to pak nebaví :D.

Nejlepší na tom je,že to neni třeba měsíc,2 měsíce,ale už rok a půl,2 roky cca a furt stejně se plácám na místě,nehulim ale jsem neaktivní.

limetka*
hodnocení

0x

No, nejspíš ti všichni připadali blbí, když ti hulení rozmlouvali, následky teď poznáváš na vlastní kůži, je mi tě líto. Pro rozhodování, zda hulit nebo ne ti posílám něco k prostudování (aj všem ostatním, co obhajují "měkké"drogy). blog.aktualne.centrum.cz/...

koudalak*

Limetko, já už reaguju mimo téma, ale přesto si to neodpustím.

První popisovaný mohl stejně dobře holdovat alkoholu aby to dopadlo stejně, takže jako argument proti trávě to nevidím.

Druhý skončil se schizofrenií - ano. Otázka je jestli by se rozvinula i kdyby nehulil. A že schizofrenie není výlučně nemoc huličů.

Třetí... u něj tráva byla spíš následe a ne příčina

no a pak jsou to jen unylé plky.

Osobně lidi závislé na čemkoliv považuju za slabochy protože nedokážou rozhodovat sami o sobě a nechají se ovládat závislostí na cigárech, chlastu, trávě, automatech...

Sám jsem toho vyzkoušel dost, ale nikdy bych to nenechal zajít tak daleko aby mě to ovládalo. Ovšem když je někdo slaboch, tak ho "ochráníte" před trávou no a ejhle! on se nechá ulovit nějakou sektou nebo skončí v jiným průšvihu - proto spíš vidím budoucnost v prevenci, než v zakazování důsledků.

limetka*

Koudalak - sklon k závislosti buď máte nebo nemáte - a pak můžete zkoušet kdeco a nestanete se závislým. Případ, kdy ten sklon máte, mám vyzkoušený sama na sobě, tak mi nevykládejte o slaboších. Je strašně snadné odsuzovat a kritizovat něco, co si neumíte představit. Jo a dostala jsem se z toho - díky Bohu.

koudalak*

Limetko, ale vždyť přesně o tom já píšu. To přeci není tak že by někteří jedinci chodili světem s jakousi imunitou vůči závislostem. Jen si prostě umí nebou neumí poručit. A když neumí, tak jsou to slaboši.

Je to úplně stejenej princip jako kdyby mi někdo zakazoval dát si večer pivo, protože soused je slaboch a chlastem si zničil život.

Stejně je to tak s trávou kterou tady zakazujeme protože někteří jedinci jsou slaboši a zničili by si tím život

Cigarety stejně tak

a dokonce podobný princip uplatňujeme u očkování, kdy ze zákona musíme do našich dětí píchat chemii a riskovat jejich zdraví kvůli nežádoucím účinkům jen proto, aby náhodou neonemocněli jedinci co je pro ně očkování velké riziko... To je teprv prasárna.

Prostě svět je nějakej rozbitej ;)

iz*

Odpovím citátem, jehož autora si bohužel nepamatuji: Všichni jsme na něčem závislí, jenom někteří z nás mají to štěstí, že "svou drogu" nikdy (zatím) nepotkali.

doplněno 30.04.13 20:30:

K dotazu: Vzhledem k paranoie nehulit a vynechat i alkohol.

lidus*
hodnocení

0x

Mladí, zdraví já se vám divím. Už několik let mě kamarádka přesvědčuje abych si občas marihuanu zahulila, že mi to pomůže od křečí z roztroušené sklerozy, mast, kapky to zkouším ale toho hulení se bojím a čekám až bude ještě hůř. Každý křičí aby marihuana patřila mezi legální drogy ale málo kdo z těch co jsou na ní závislí přizná, že přestat je umění a není to všelék. Naopak začal marjánkou, přešel na perník...

majsterjoe*

Lidus, ale je rozdil kourit marihuanu jednou denne kvuli bolestem, nebo psychickeho rozpolozeni a nebo hulit travu nekolikrat denne. A nekteri to tak maji. rano vstanou, zapali si, tak to pokracuje cely den, nez jdou spat. A tvrdi jak se jim krasne spi. To se pak nikdo nesmi divit ze takovy jedinec muze spadnou do tvrdych drog.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]