Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrožování po sms

Od: petra* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat, už to trvá delší dobu, že mi jedna osoba vyhrožuje stále smskami.Nenapadlo mě všechny si schovávat,a tak mám jen jednu,ale ta není až tak hrozná,ale já z nich mám špatný pocit.Napsal mi že neručí za to co udělá.Myslí tim vůči mě,ale není to tam až tak do podrobna popsané.Mám strach z toho,aby mi třeba nevypáčil byt,nebo něco neukradl atd.Ví totiž kde bydlím,je to dřívější majitel mého nového bytu,a já měla od něho nějaké penize půjčené.Byli jsme domluveni,že mu je vrátím,ale on se nezachoval,jak jsme se dohodli.Do dnes tu neodhlásil trvalý pobyt,a chodí mu sem pošta na exekutory.Tak mi vyčetl to,že jsem to nedala jemu do vlastních rukou,ale jeho mamince.Asi nechtěl aby o tom věděla.Jenže on na moje sms,že tu poštu má reagoval,že se staví a nepříšel.Ve finále mi to příjde,že se mi za to chce mstí,že to maminka ví.Můžete mi poradit,jak se můžu zachovat,nebo co učinit abych neměla s jeho výhružných sms strach,že jdu na noční a něco se mi tu třeba stane nebo tak?Můžu to nahlásit na policii a pokud ano tak co jim tam říct?Díky moc za radu Petra

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Aby to byl trestný čin, musí to být výhrůžka násilím, z které vy musíte cítit reálnou hrozbu, takže záleží co vám poslal a na konkrétních okolnostech. To s těmi penězi jsem vůbec nepochopila. Vy jste byt od něj koupila a dlužíte mu ještě peníze nebo jaké půjčené peníze? Já bych mu je teda vrátila a předně se snažila, aby tam už neměl trvalý pobyt, nechodila mu tam pošta atd., ale to s ním budete asi muset komunikovat.

petra*
hodnocení

Dobrý den díky moc za odpověď.Tak abych to upřesnila s těmi smskami,tak mi píše že o peníze které mu dlužím strach nemá,že je kupa možností a prostředků jak na to.Já jsem mu totiž na jeho sms kde žádal peníze co mu dlužím napsala,že mu je dám,ale až tehdy když vyřídí vše ohledně bytu.Jsou to už tři poslední věci ale ty nejdůležitější.Zrušení trvalého pobytu,přehlášení jeho pošty na jinou adrsu,a zaplacení daně z prodeje.Ani jednu věc do teď neučinil.Byt je můj už tři měsíce,a ani jednu věc do ted nestihl.Já už mu o zrušení trvalého pobytu zažádala na uřadě,je to v jednání jenže je to na delší loket než kdyby si přehlásil adresu sám.Problém proč mu nechci dát peníze je ten,že dokud toto nevyřídí,tak mě můžou přijít sem jeho exekutoři.Co jsem si totiž ohledně toho zjistila,tak chodí po trvalém pobytu a ten má vlastně pořád u mě.Tak proto zdržuji dlužnou částku vůči němu do té doby,dokud nebude zrušen trvalý pobyt především.Aby s tímto bytem neměl už nic společného.O zapůjčené peníze se jedná na kuchyňskou linku.Vlastně s těch peněz co jsem mu zaplatila byt mi půjčíl na kuchyňskou linku která tu nebyla protože byla zničena.Jenže já si vybrala dražší než jsme se domluvili,tak mi půjčil ten zbytek s tím,že až budu mít mu to budu postupně splácet.Dokonce jsem mu na to mezi námi vystavila papír ale do dnes mi nedodal číslo účtu,takže stejně není kam ty peníze posílat.A vzhledem k tomu,že se nejedná až tak o malou částku mu to jen tak na ruku nepoložím.Potíž je však v tom,že odmítá nevím proč komunikovat,telefony nebere,sehnat se ho nedá,a jen vyhrožuje sms.Jinak žádný kontakt jiný mezi námi není,nejde to prostě se nedohodnem.

8976*
hodnocení

0x

mazejte na policajty a řekněte jim přesně to co jste tady napsala, pokud se vás budou snažit odpálkovat trvejte na zaprotokolování vašeho oznámení. hezký den

hodnocení

0x

Napadla mě ještě jedna možnost, jak se to někdy dělá s třeba penězi při prodeji bytu. Částka se uloží u právníka, a dokud druhá strana neudělá, co slíbila, peníze nedostane. Popisuji to laicky, ale princip je jasný. Mohla byste mu písemně oznámit (a dát ten dopis jeho mamince, ta mu ho určitě doručí), že jste deponovala dlužnou částku u právníka, který mu je vyplatí, až splní dohodnuté podmínky. )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]