Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Před 4 rokmi jsem si vzal s přítelkyní hypotéku na 1,3 mega, na koupi staršího domu.Bylo to na 23 let a prvních 6let jsem měl splácet 8tis a potom asi 6,5tis s ůrokem 5,1 od lišky.Než jsme refinancovali tak nam zbyvalo zaplatit 1mega za 19 let. Ale nedávno jsme refinancovali a ještě jsme si vzali 250 tis na vrch.Takže ted máme novou hypotéku na 30 let na 1,5 mega s urokem 4,1. tak že prvních 11 let budu splácet jen uroky za 7 tis měsíčně a po 11letech se to zvedne na 8tis a budu splácet už jen dluh. A po 6 letech se bude měnit uroková sazba. Chci se zeptat jaké máte hypotéky a jak nejlíp to splatit abych nezaplatil zbytečně moc na úrocích a zda je tato hypotéka výhodná? Měl jsem v plánu abych ze začatku než zpravím barák budu splacet co nejmín, abych potom mohl něco našetřit,myslel jsem že tak pul mega za tech 11 let a tím pak trochu zalepit ten dluh a zkrátit tak dobu splaceni. Nějak se mi to rozleželo v hlavě a nezdá se mi to tak vyhodne jak se ze zacatku zdalo,tak prosím poradte vaše zkušenosti a tipi.děkuji za odpověd všem.
Domnívám se, že v tomhle Ti nikdo až tak neporadí. Každý to má jinak : někdo potřebuje hypotéku natáhnout na co nejvíce let a až tak neřeší úroky. Chce i v době, kdy platí hypotéku mít možnost našetřit si na nějakou dovolenou, na koníčky apod. Jiný to chce zaplatit co nejdříve a mít úroky co nejnižší. Deset let bude makat od rána do noci a všechny vydělaný peníze dávat na dluh. Za celou dobu nepůjde do kina, nekoupí si nic novýho apod. Každý jsme jiný a dle toho řeší i svoje finance.
Ty si musíš spočítat, jaké máš úroky a zda Ti jiná banka nabídne lepší. Ale píšeš, že jsi nedávno refinancoval, tak to už jsi měl vědět co a jak. Jinak se domnívám, že 4,1% je na dnešní dobu docela dost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.