Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď ve zkušební době zaměstnancem

Od: matt1 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

rád bych poprosil o radu - v pondělí 22.4. jsem nastoupil do práce - v pracovní smlouvě jsem na pozici správce, ale dělám i jiné věci, díky kterým se cítím jako naprostý poskok. Od úterý se situace stále stupňovala ...nedá se to vydrzet, rve se po me jak kdyby mi bylo 15, hranici to s normalnim jednanim. - při polední pauze v patek mi volala babička že jí není vůbec dobře, a musel jsem s ní do nemocnice, omluvil jsem se na sekretariátu že díky rodiným důvodům už se nedostavím na odpoledne. Nicméně mi toto přišlo vhod, protože jsem myslel že už tam stejně nevydřím ani minutu. Nicméne jsem pevně rozhodnutý dát výpoved. Když ji donesu v 7h. ráno v pondělí musím jeste odpracovat celé pondeli?nebo mohu hned odejit?ja uz to tam nevydrzim...je to neco hrozného. A jeste me napadlo, co kdyz mi tu vypoved zamestanvatel nepodepise?co mam delat? prosim o radu... dekuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Ve zkušební době se nejedná o výpověď, nýbrž o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. To může zaměstnanec udělat i bez udání důvodu.

Zrušení pracovního poměru ve zkušební době musí být provedeno písemně. Pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější. Pracovní poměr tedy končí ke dni uvedenému v oznámení o rozvázání pracovního poměru. Není-li tento termín v oznámení uveden, končí pracovní poměr dnem, kdy je oznámení doručeno adresátovi _ druhému účastníku pracovního poměru.

Podrobnější info např. zde: mesec.cz/...

sarkaona*
hodnocení

3x

Ježiši mě je vás tak líto... já to znám a velmi dobře.
Každopádně k vaší situaci... ve zkušební lhůtě můžete odejít kdykoliv bez udání důvodu a zaměstnavatel vám výpověď podepsat musí.

matt1
hodnocení

Já jsem se práve s tímto jeste nesetkal...vydrzim hodne...ale toto uz ani minutu... :(

Ja prave mel strach ze bych tam musel zustat jeste cele pondeli...takze myslite ze muzu hned rano po podpisu vypodi zase odejit? uz bych to chtel mit za sebou...

/melo me napadnout ze to misto bude problemove...behem tri mesicu jsem 7 clovek co na tuto pozici nastoupil.../

sarkaona*

Najděte si na internetu jak to správně napsat, vytiskněte si to, odevzdejte a ať vám dají zápočtový list a odejděte ihned a znova opakuju, že vás naprosto chápu a je mi vás líto a držím palce, ať najdete něco příjemnějšího.

hodnocení

2x
Pokud máte zkušební dobu, nejde o výpověď, ale o zrušení pracovního poměru ve zkušební době. To je jednostranný akt, zaměstnavatel vám nemá co podepisovat. Ale musíte oznámit ukončení písemně. Oznámení nabývá platnost v okamžiku, kdy se o někm zaměstnavatel dozví. Obvykle se má doručit do tří dnů před požadovaným ukončením, ale není to podmínka, takže doručíte-li oznámení v pondělí s tím, že ukončujete pracovní poměr okamžitě, je pondělí dnem ukončení.§ 66 Zrušení pracovního poměru ve zkušební době(1) Zaměstnavatel i zaměstnanec mohou zrušit pracovní poměr ve zkušební době z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel nesmí ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů a v období od 1. ledna 2012 do 31. prosince 2013 v době prvních 21 kalendářních dnů a v období od 1. ledna 2011 do 31. prosince 2013 v době prvních 21 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance.(2) Zrušení pracovního poměru ve zkušební době musí být provedeno písemně; pracovní poměr skončí dnem doručení zrušení, není-li v něm uveden den pozdější.

matt11
hodnocení

všem velmi děkuji za odpovědi!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]