Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrožuje napadením mého přítele

Od: teres odpovědí: 6 změna:

Zdravím, jmenuji se Tereza je mi 16 let. Velmi zkráceně... Prvním rokem chodím na SŠ, kde se do mě zamiloval kluk. Chodí do druhého ročníku, plnoletý. Trvá to už skoro celý rok, začalo to seznámením, rozumněli jsme si, byli jsme opravdu dobří kamarádi...poté jsem se dozvídala, že si mě všude hlídá, ptal se na mě svých přátel. Pořád chtěl být v kontaktu, psal několik SMSek najednou. Jednoho dne mi vzal z lavice pouzdro, vzal si jej domů. Zanedlouho mi začínal psát jak mi to na těch fotkách sluší, nevěděla jsem o co se jedná, najednou mi poslal do chatu jednu mou fotku, od moře, v plavkách. Přemýšlela jsem odkud ji má, nikde totiž zveřejněna nebyla. Na druhý den bylo pouzdro znova na svém místě, bylo rozházené, pak mi došlo, že jsem v něm měla flashku, na které byla prezentace do školy, ale také mé fotky z dovolené, které si stáhnul a nedivila bych se kdyby je viděla i celá škola. Jak jsem na to přišla, byla jsem samozřejmě rozčílená, prvně mi posílal papírky že mě miluje a potom tohle, byla to prasárna, že jsem se s ním nechtěla bavit, je jasné, že se mu to nelíbilo. Začal o mě šířit fámy a pomluvy, vysmíval se mi, naznačoval i to, že mě někdo od něj sleduje, začalo vyhrožování v tom, že přijede a udělá mi ze života peklo, že jsem ku**a a bůhví co dalšího. Mám přítele, to se mu samozřejmě taky nezamlouvá, opět vyhrožuje, že za půlhodiny je u mě s jeho kamarádama a že si mého přítele najde, že to pro něj není žádný problém. Říká, že mu se nikdo nemůže rovnat, že nikdo proti němu nemá šanci. (je agresivní, na akcích se bije skoro pořád, myslím, že je už v podmínce, má všude plno kontaktů a sehnat si informace o někom je pro měj hračka) ví o mě už snad všechno. Před chvíli napsal "a jesli si myslíš že mě zbije tak ted popřemyšlej jestli jsou silnějši a lepši zbraně a nebo pěsti "...rodiče mu zemřeli při nehodě, přímo před jeho očima, myslím že na tom není moc psychicky dobře, ale nic proti němu vlastně nemám, prosím poraďte, jestli je nějaká možnost jak se bránit, nebo jestli to mám nechat "plavat"...Děkuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Plavat to určitě nenechávej - promluv si o té situaci s rodiči a požádej je o řešení, já bych podal trestní oznámení (stalking) - takovéto pronásledování totiž často přechází do skutečné agrese.

greenbull*
hodnocení

3x

Tohle bych rozhodně začal řešit, to je už snad i stalking. Ten člověk není rozhodně psychicky v pořádku a čekat až mu někdy rupne v kouli by nebylo dobré. Rozhodně jak tu bylo napsané informovat minimálně rodiče.

martinaa*
hodnocení

2x

Všechny sms, maily apod. si schovej a co nejdříve společně s rodiči podej trestní oznámení. Pokud jsou někde i ty fotky z flashky, dá se zjistit, ze které IP adresy byly nahrávány, to by také mělo jít lehce.

Hlavně vůbec nereaguj na jeho sms!

ladinpraha*
hodnocení

1x

Velice důrazně doporučuji se v první řadě svěřit rodičům. Jako další důležitá věc je, přerušit s ním jakoukoli komunikaci, tzn. nereagovat na jeho SMS, e-maily, cokoli. Veškerou tuto komunikaci z jeho strany si schovávat, zálohovat. Rodiče by měli situaci rázně řešit, t.j. podat trestní oznámení. Rozhodně neváhat a na nic nečekat. Hodně těchto případů mívá tragickou dohru.

§352 - 354

business.center.cz/...

doplněno 27.04.13 19:52:

Komu se svěříš, to už musíš zvážit sama. Na PČR můžeš nakonec zajít i sama. Ale neváhej a neodkládej to. To myslím fakt vážně.

teres
hodnocení

Díky moc! V tom trestním zákoníku se vlastně skoro vše týká mě, samozřejmě až na ty skupiny, národnosti atd. Vím a uvažovala jsem nad tím, říct to aspon jednomu z rodičů, jen nevím zda to dokážu. Rodiče jsou rozvedení už od mých 5ti let. Teď jestli se s tím svěřit taťkovi nebo mamči...

teres
hodnocení

Takže to není jen tak jak jsem si myslela.
Jen problém je v tom, že i všechny mé spolužačky mu skočily na ty jeho povídky a kecy, přitom ví co mi udělal. Je hrozně chytrý a to opravdu, dokáže tedy i dost dobře manipulovat s lidmi, jen oni si s ním asi nezažili takové peklo, nebo se z toho dokázal vykecat, nevím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]