Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potvrzení o (ne)splněné vojenské službě?

Od: cenda* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

kvůli práci v zahraničí (Belgie) po mně budoucí zaměstnavatel požaduje, abych doložil potvrzení, že mám splněnou vojenskou službu nebo jsem jí zproštěn. Jsem mladý ročník a nikdy jsem nebyl ani u odvodu. Kde a jak mám takové potvrzení sehnat, jak se oficiálně jmenuje atd.? Na oficiálních stránkách armády a ministerstva obrany jsem nic moc nenašel...

Díky moc!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Chudáci, rozkazovat nám budou a sami ví prd! Oznámil bych jim že u nás není vojenská služba povinná už od r. 2004 a tudíž nelze potvrdit. Ať si přečtou zákon volové, za ty prachy co dostávají. Bylo by třeba jim úřad pro bezpečnosat a obranu zrušit bez náhrady!

hodnocení

0x

To je nějaký divný požadavek; co je to za firmu? Jestli je to nějaké zahraniční firma, tak možná nemají aktuální informace. Podívejte se nejprve sem:

cs.wikipedia.org/...

a když tak vmůšete skusit vznést dotaz na krajské vojenské velitelství, ale ja to divný požadavek.

acr.army.cz/...

cenda*
hodnocení

Ona to není přímo firma, ale instituce EU. Pracuje tam spousta lidí z různých zemí a personální oddělení to holt potřebuje založit do nějaké složky. To, že zrovna v ČR povinná vojenská služba neexistuje, není úřední šiml ochoten řešit, bohužel... :(

ben®

Dobrý den, škoda, že jste uchazeč o práci v té instituci a nemůžete si moc "vyskakovat". Jinak je to skandální, že instituce EU nemá informaci o zrušení branné povinnosti v ČR nebo si tu informaci není schopna (ochotna) zjistit. Porovnáním Vašeho věku a roku zrušení vojny by to snad pochopil i laik.

Vědí tam vůbec, že ČR je v EU? Jinak, pokud nic nikde neseženete, tak si napište čestné prohlášení, že jste z těchto důvodů na vojně nikdy nebyl, nechte to (asi) přeložit do jejich jazyka a předejte to se svým ověřeným podpisem. Oni si to založí a snad budou spokojeni. Zdravím!

martinhajek*
hodnocení

0x
To je ještě dobrý. Po mně chtěla belgická silniční policie před pár lety pas s platným vízem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]