Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čundr písnička hledám

Od: hldm odpovědí: 1 změna:

Dobrý večer

Marně vzpomínám na čundr - táborákovou písničku, kdyby někdo věděl, byl bych vděčný.

Je to písnička o chlapovi, myslím, že se jmenoval Jack, nebo nějak podobně, příjmení mám na jazyku,ale ne a ne si vzpomenout.

Písnička končí, jak několik dobrovolníků včetně tohoto Jacka jde uvolnit řeku od ucpaných klád a končí to nějak..."klády se pohnuli... zůstali tam všichni, včetně Jacka..."

Vím, že to neni nic moc, ale třeba bude někdo vědět.

Děkuju

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jsem starý tramp, dneska, bohužel, spíš už bývalý. Písničku o Jackovi neznám, ale znám něco podobného od kapitána Kida: Slaboch Ben. Také položil svůj život za ostatní kamarády. Tu bych Vám poslat mohla. Ale není to to, co chcete. Jaga.

doplněno 26.04.13 09:58:

Z těhdle smutných táborových písniček znám ještě Vlčák Jerry:

Jerry, starý brachu, jsme tu zase sami,

žena nechce snášet krutý osud s námi.

Až nás ruka tvrdá do propasti srazí,

nikdo nezapláče, že tu kdosi schází...

Nebo Zlatokop Jim: Obě jsou, myslím,od Červánků.

Plakala noc, plakala nad námi, plakal i bledý měsíc mezi hvězdami,

když pláče noc, já též si zapláči, kdo mě ty starý oči jednou zatlačí.

Jen ohňů zář a němou tvář kol sebe mám, když umírám...

Ale já mám při sezení u táboráku raději veselejší:

Sedáváme zvečera s Madlou u buku, vodím ji až za šera domů za ruku,

její otec nadlesní doma o své Madle sní, kluci říkaj: Dej si pozor, nechoď, Kadle, s ní!

Akordy nenáročné, nota podmaňující, každý se hned přidá. Jo, jo, už nám to zase začne.

Co nevidět se sejdem a noci budou růžové, jak je znávali staří trempové,

co nevidět se sejdem o jednu zimu moudřejší, ale trempové do smrti nejdelší. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]