Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer
Marně vzpomínám na čundr - táborákovou písničku, kdyby někdo věděl, byl bych vděčný.
Je to písnička o chlapovi, myslím, že se jmenoval Jack, nebo nějak podobně, příjmení mám na jazyku,ale ne a ne si vzpomenout.
Písnička končí, jak několik dobrovolníků včetně tohoto Jacka jde uvolnit řeku od ucpaných klád a končí to nějak..."klády se pohnuli... zůstali tam všichni, včetně Jacka..."
Vím, že to neni nic moc, ale třeba bude někdo vědět.
Děkuju
Jsem starý tramp, dneska, bohužel, spíš už bývalý. Písničku o Jackovi neznám, ale znám něco podobného od kapitána Kida: Slaboch Ben. Také položil svůj život za ostatní kamarády. Tu bych Vám poslat mohla. Ale není to to, co chcete. Jaga.
doplněno 26.04.13 09:58:Z těhdle smutných táborových písniček znám ještě Vlčák Jerry:
Jerry, starý brachu, jsme tu zase sami,
žena nechce snášet krutý osud s námi.
Až nás ruka tvrdá do propasti srazí,
nikdo nezapláče, že tu kdosi schází...
Nebo Zlatokop Jim: Obě jsou, myslím,od Červánků.
Plakala noc, plakala nad námi, plakal i bledý měsíc mezi hvězdami,
když pláče noc, já též si zapláči, kdo mě ty starý oči jednou zatlačí.
Jen ohňů zář a němou tvář kol sebe mám, když umírám...
Ale já mám při sezení u táboráku raději veselejší:
Sedáváme zvečera s Madlou u buku, vodím ji až za šera domů za ruku,
její otec nadlesní doma o své Madle sní, kluci říkaj: Dej si pozor, nechoď, Kadle, s ní!
Akordy nenáročné, nota podmaňující, každý se hned přidá. Jo, jo, už nám to zase začne.
Co nevidět se sejdem a noci budou růžové, jak je znávali staří trempové,
co nevidět se sejdem o jednu zimu moudřejší, ale trempové do smrti nejdelší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.