Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vitamíny, potravinové doplňky - reakce těla

Od: thomino* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně vytamínů. Zajímá odpověď na otázku.

Když budu dodávat tělu pravidelně koplet vitamínů na přírodní bázi dlouhodobě a pak přestanu.Jak bude reagovat tělo?

Je dobré jíst dlouhodobě vitamíny?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Některé vitamíny bude dále přijímat i bez tvého přičinění, některé ti budou prostě ubývat. Záleží na tom, které to budou. Proč bys ale měl žít na bázi čistě tabletového příjmu těchto, životně důležitých, složek? Druhá otázka je položena špatně - odpověď tedy zní: Je dobré přijímat vitamíny, ale pokud možno, v přírodním stavu (ovoce, zelenina, sluníčko...). Tabletky jsou jen jakýmsi krátkodobým suplem (navíc z nich většinu vyloučíš nevyužitou).

hodnocení

2x

kdo tomuto chce odolávat a polykat ty uměliny?

Vitamíny, potravinové doplňky - reakce těla
lidka*

Hejkale, takhle máte doma stále prostřeno? To je paráda! :P Dávám Vám 1* - kam se hrabou tabletky i v těch nejvyvedenějších obalech! *placni*

radekemerlich*
hodnocení

1x

Jsem rozhodně pro přírodní formu vitamínů, tj. podávaných v původní podobě - ovoce, zelenina. Vitaminové doplňky jsou jen tahání peněz z kapes lidí. *bum*

www.ireceptar.cz//... - ideální zdroj vitaminů

Vitamíny, potravinové doplňky - reakce těla #2

martini*
hodnocení

0x

Celkově je lepší dodávat vitaminy v příprodní formě ( z jídla), někteří odborníci tvrdí, že tabletky s vitaminy jsou jen "drahé čůrání". Já myslím, že třeba v zimě a na jaře není špatné něco pravidelně zobat, ale dávat si pozor a nepřesahovat doporučennou denní dávku. Údajně hrozí riziko, že pokud dodáváte dlouhodobě vitaminy v tabletách, tělo zlenivý a nechce si je pak brát a vyrábět z jídla samo.

martina30*

Co píše martini s tím souhlasím a jen dodám člověk může brát vitamíny a myslet si ,že dělá pro tělo dobře,ale už neví zda vitamíny zůstávají v těle a nebo se odplaví ven.;)Tak,že opatrně na vitamíny...

claire*
hodnocení

0x

Vitamíny rozhodně nejlépe přírodní (doplňky ano, ale spíš při např. zvýšené zátěži - nemoc, těhotenství, sport) a jak se uvádí výše - pozor na předávkování! Může být i toxické.

malvinka*
hodnocení

0x

co takhle Rakytník řešetlákový je prudce ,,návykový ,, protichřipkový znám *pivo*z něj lahodné pitivo které kudy teče tudy léčí / nejen játra/. Mohou klidně popíjet i děti od 1 roku.

thomino*
hodnocení

jj ten baštím :)

malvinka*

Jsi můj člověk, já ho popíjím a musím přiznat, že pohybuji v prostředí, kde se kumulují nemocní lidí a ti se velmi střídají tak se držím. Ještě mohu doporučit tinkturu z Echinacei kapat do čajdy na podporu imunity a budeš chlapík jako Rys*placni*.

thomino*
hodnocení

No myslím že vitamínky od nutrilite jsou kvalitka.Neříkám že jsem línej se zdravě najíst.Ale ted v zimě mám docela zátěž.

No, a o co tedy jde? Jestli máš takovou zátěž, že už nezvládneš baštit zeleninu a ovoce, bašti tabletky. Až je jednou přestaneš baštit, až budeš mít konečně čas, třeba v létě, zkus baštit zeleninu a ovoce. Docela bych rád věděl, co ti bere tolik času... ;)

kvalitka nekvalitka, stejně se značná část vitamínů a minerálů vzájemně blokuje stejně jako si pomáhá. Pokud budeš brát vitamíny v tabletách a pak najednou přestaneš, tělu potrvá než se zpátky přeorinetuje na vitamíny z potravy resp. na jejich nižší příjem a než dokáže zpět zvýšit jejich výtěžnost.

Pokud se to přežene je to velká zátěž na ledviny (i vit. C). Je dokázáno, že vitamínové doplňky zkracují život.

Obvykle jedna pilule stojí cca 4,-, to je snad i hodnota jednoho jablka, které ti dá téměř to samé a nic neriskuješ :)

doplněno 12.02.09 11:25:

krátkodobé užívaná v době chřipek ano, dlouhodobé (celou zimu apd) ne, není to zdravé ;)

stafan*
hodnocení

0x

Hm. A co tak zkusit tyto vitaminy.

doplněno 04.02.09 11:34:

uloz.to/...

orhonza*
hodnocení

0x

Chtěl bych jen podotknout, že dnes už obsah vitamínů a minerálů ve stravě není dostačující. Podle vědeckých studií je dnes maximálně 20% vitamínů ve stravě oproti roku 1980. Doporučoval bych proto vitamíny brát nejen ve formě stravy. Je ale hodně důležité jaké vitamíny bereme - zda chemické nebo přírodní a i mezi nimi je obrovský rozdíl. Ano, i vitamíny můžou uškodit. Pak je taky důležité co a kolik toho bereme. Doporučuji si v tomto případě nechat udělat analýzu stopových prvků z vlasů, kde se člověk přesně dozví co a kolik má brát jak dlouhou dobu, ale i třeba to stravování. Sám jsem si ho nechal udělat a vřele doporučuji.

hablina*

Z vlasů? Není přesnější a odbornější odběr z krve?

orhonza*

nechci zacházet do velkých podrobností, tak že jen řeknu, že ve vlasech je více než padesáti násobná koncentrace stopových prvků než v krvi. Navíc v kvi se odráží naž aktuální stav - např. co jsme dnes snědli a navíc jsou v krvi určité biochemické regulační mechanismy, udržující prvky v konkrétních hodnotách. Vlasy jakožto odpadní materiál je nemají. Pro více informací doporučuju se podívat na pořad na ČT1 . ceskatelevize.cz/... kde MUDr.Orlík s MUDr. Nasswetrem vysvětluje více o této vědecké metodě, popř. jeho stránky www.orlikovi.cz .

westiik*
hodnocení

0x

Tak já nevím jak u vás, ale jsem já jsem zkoušel vitaminové doplňky a efekt byl opačný, než jsem očekával. Věřte mi, nikdy jsem nebyl tolik nemocný, jak v době, kdy jsem bral vitamíny(btw. bylo to Centrum) Se mi zhoršila i pleť. Přijde mi, že braním dávek všech vitamínů jsem si odstavil vstřebávání a "vyrábění" těch dobrých vitaminů z ovoce atd. Tohle má sice pramálo společného s otázkou, ale je to věc k zamyšlení.

orhonza*

Myslel jsem, že se bavíme o přírodních potravinových doplňcích a ne o chemických...bohužel jako centrum. Vitamíny brané ve špatném složení, chemické a ve špatných množstvích mohou být škodlivé. Tak jak jsem psal už výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]