Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může mít dítě jiné t. bydliště než rodič?

Od: guy odpovědí: 3 změna:

Když si dám trvalé bydliště v Rakousku, může mít můj syn trvalé bydliště v Česku? Jezdím za prací do Rakouska, a mám tam i dům, na který si můžu trvalé bydliště přihlásit. Mám ale byt v Česku, a nevím co by se s ním stalo, kdybych si odtud trvalé bydliště odhlásila. Za byt bych normálně platila, ale trvalé bydliště bych měla jinde. Jde to?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kahsa*
hodnocení

0x

myslím že ano, nedávno jsem viděl nějakou reportáž že rodiče dělají trvale bydliště u babiček, tet, a známích kvuli umístění do školy či školky. takže si myslím že v tom není problem. ceskatelevize.cz/...

cyril*
hodnocení

0x

Trvalé bydliště si můžete dát kam je libo, ale jen za předpokladu, že vlastníte státní občanství příslušného státu.

hodnocení

0x

Čí je ten byt? Váš jako člena družstva, v osobním vlastnictví nebo obecní, státní? *hej*Jestliže je váš, pak je každému lhostejné, kde jste hlášená a byt můžete pronajmout. Jestli je to byt obce, státu, pak o něj příjdete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]